Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:03, 07 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Też posprzątam jesienią co się da. Wiosną tylko cięcie hort i docinke róż zrobie. Największy bajzel mam z traw i je w grudniu obetne.

Wiosną chce sadzić to co nazamawiam w zimie. Będę się zaopatrzać w byliny.

Ja robię mocne postanowienie że zimą nie zamawiam. Już nie mam gdzie upychać więc po co psuć sobie przyjemność wiosennych i letnich zakupów? W tym sezonie niemal nie chodziłam po szkółkach z obawy że coś kupię i nie będę miała gdzie upchnąć. Może to też wpłynęło na moje szybkie zmęczenie, nie czerpałam radości z zakupów
April 09:05, 07 sie 2024

TAR napisał(a)
Podsumowujac, ogolnie dopadl nas marazm, dół i niechciej. Ja dzis sprobuje przewalczyc i poki mojego nie ma to judaszowca chce przesadzic, Foresta Pansy. Bo podobnie jak Margo ogrod mi sie nie podoba w niektorych miejscach. Jak wczoraj zaczelam kombinowac to z rabaty forestowej wyleci tez deren Milky Way i zjmie miejsce klona Jordana. Chociaz byc moze poczekam z tym do przyszłego weekendu, moze u Was znajde natchnienie co dac zamiast Jordana i Sango Kaku, ktorym za ciezko pod brzozą.
Potrzebuje tez dokupic kilka hakonek żółtych, zielonych i seslerie limonkowe. Cos mi sie w głowie kluje ale jeszcze obrazu pełnego nie mam.

Popieram chęć przełamania niechcieja ale czy to dobry moment? Przyszły tydzień zapowiadają rekordowe upały. Wiem że u ciebie chłodniej, ale jednak... No abstrahując od tych ewentualnych natchnień
TAR 09:15, 07 sie 2024

Poczekam na deszcz, zobaczymy. Na tej rabacie zawsze jest mokro, w sierpniu slonca tez niewiele. Nie pali mi sie, moge i 2 tygodnie poczekac.
Juzia 09:18, 07 sie 2024

Rekordowe upały????? O nieee....
Ja dzisiaj siedzę w dresiku Poranek był tak rześki, że mnie wzdrygło
Poczułam jesień normalnie! A ja tak lubię jesień...

A kysz z tymi upałami
April 09:27, 07 sie 2024

TAR napisał(a)
Poczekam na deszcz, zobaczymy. Na tej rabacie zawsze jest mokro, w sierpniu slonca tez niewiele. Nie pali mi sie, moge i 2 tygodnie poczekac.

U mnie jakbym napisała że poczekam na deszcz byłoby niemal równoznaczne z czekaniem na wygraną w totka, ale u ciebie plan bardzo realny
April 09:29, 07 sie 2024

Juzia napisał(a)
Rekordowe upały????? O nieee....
Ja dzisiaj siedzę w dresiku Poranek był tak rześki, że mnie wzdrygło
Poczułam jesień normalnie! A ja tak lubię jesień...

A kysz z tymi upałami

No już od dwóch tygodni miały być do 38 stopni upały ale im się prognozy "przesuwają". Przyszły tydzień, na ten moment ma być 36. Ale to wróżenie z fusów, poczekamy, zobaczymy
Ale że noce zimne to wiem po wodzie w basenie Zgodnie z powiedzeniem że od św Anny zimne wieczory i ranki. U mnie sprawdziło się co do dnia
April 09:36, 07 sie 2024

Wczoraj było pochmurno więc kilka może ciut lepszych fotek z rabaty wzdłuż podjazdu. Jak świeci ostre słońce to ciężko tam coś zobaczyć

Floksy same się sieją i mieszają z białymi

April 09:40, 07 sie 2024

April 09:43, 07 sie 2024

TAR 10:32, 07 sie 2024

Jola swietne polaczenie floksow z hortami, bardzo mi sie podoba