Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Anda 15:29, 07 sie 2024

Margo2 napisał(a)
Jedziemy na południe od Berlina. Dokładnie nie wiem, bo to koleżanka ogarniała temat

Róbcie dużo zdjęć Jestem ciekawa relacji.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 16:35, 07 sie 2024

Obłędna ta rabata wjazdowa z floksami, czytam, że Ci się sieją, u mnie maja tendencję do zanikania.... w naszej glebie wiele roślin tak ma. Ten sezon praktycznie bez monardy, a miałam ich sporo jeszcze dwa lata temu, przyrastały fajnie pewnie ślimory zjadły bo wiosną strtujące widziałam.
anabuko1 20:25, 07 sie 2024

April napisał(a)

Ach te twoje pejzaże leśnie. wyjątkowe, piękne z przyjemnością i to wielką je zawsze oglądam i podziwiam tój ogrom pracy Jolu
Pozdrawiam
Margo2 20:37, 07 sie 2024

Anda napisał(a)

Róbcie dużo zdjęć Jestem ciekawa relacji.

Postaram się, ale mój telefon robi fatalne zdjęcia.
Dopiero we wrześniu będe miała nowy, ale czy aparat będzie ok?
Jola zna moje zmagania z aparatami telefonicznymi.
Nawet takiej same marki mój robi fatalne zdjęcia.
Od razu uprzedzam, że ustawienia sprawdzała cała masa ludzi

Jola, jak patrzę na zdjęcia to kusi mnie ciągle, żeby przyjechać, ale rozsądek podpowiada, żeby zostać w domu
Ciekawe co zwycięży
Magleska 22:10, 07 sie 2024

Jola
w ogrodzie jak zawsze -masz bosko

Mi też włączył się tryb zniechęcenia i marudzenia -dlatego mało się udzielam pisemnie -oglądam i podziwiam na bieżąco ulubione ogrody ,ale wysłowić się jakoś ładniej coś nie mogę ....jakoś weny mi brak ....
Mam nadzieję ,że to etap przejściowy -oby....
Anda 22:22, 07 sie 2024

April napisał(a)

Kasiu, ja też taką myśl analizowałam ale potem stwierdziłam że u mnie te suchelce jednak chronią przez całą zimę. Wchodzić, wycinać pojedyncze jest męcząco. Wiosnę lecę po kolei i jest szybciej. Zimą i tak do ogrodu nie wychodzę Zresztą umówmy się, tak naprawdę to ja ruszam z porządkami od stycznia-lutego zależnie od zapowiadanej aury. Czy to nie jest taka przedłużona jesień? I sezon ogrodowy niepostrzeżenie trwa cały rok...

Też tak robię. Nie chce mieć pustych rabat zimą, a suchelce chronią i siebie, i owady. Tylko na rabaty wchodzę jednak później od Ciebie, najwcześniej w lutym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magara 23:32, 07 sie 2024

April napisał(a)

Nie żebym się z tobą szarpała o koronę ale mam jakiś przejściowy - oby - zjazd formy. Może za wcześnie zaczął się sezon i już wyczerpałam przyznaną mi na ten rok energię? A może z roku na rok mam słabsze akumulatorki, na krócej wystarczają.

Zimą planujemy, wiosną sprzątamy a potem już ledwo dysząc coś tam z planów realizujemy...
Może jak zrobi się chłodniej, czyli nie w przyszłym tygodniu bo straszą 38 stopniami. Ale może jeszcze zdążysz wykonać w tym sezonie ten wyznaczony plan brzuszkowy?

Już Gosia Margo po moją koronę maruderów sięga, Ty też??? Będzie walka

Jola - nie jesteśmy coraz młodsze - to raz, warunki pogodowo-klimatyczne są coraz bardziej "nieprzyjazne" - to dwa, doba nie jest z gumy - to trzy Trzeba się dostosować
Monia81 07:47, 08 sie 2024

Tryb zniechęcenia mam i ja, no ale powoli odchodzi, więc jest szansa, że może się jeszcze rozkręcę, doniczki czekają i poszerzanie też Jola twój las to boskiii jest, bardzo ale to bardzo go lubię
Spotkanie się szykuje, superowo, dużo fotek poprosimy
TAR 08:51, 08 sie 2024

Ja tez suchelce zostawiam głownie dla owadow, zreszta jesienia juz nie mam ani sily ani zazwyczaj nie ma aury by cos robic. Tylko ogarniam porzadki, donice i zostawiam ogrod w spokoju. Wiosna nie mam jakos duzo do roboty. Ogarniam w weekend lub dwa.
mrokasia 09:00, 08 sie 2024

No właśnie, sama nie wiem jak robić. Z jednej strony uważam tak jak Wy - suchelce zdobią i chronią, a z drugiej ilość sprzątania na wiosnę mnie osłabia… Zobaczę jak to będzie jesienią, może choć część bylin wytnę.