April, jak dbasz o rdesta zwyczajnego? Mój mam drugi sezon i straszliwie się pokłada, musiałam mu dać obręcze podtrzymujące.
I właściwie nie wiem - czy takie pokładanie to jego uroda, czy to z powodu suszy, czy inna cholera...
Właśnie to wszystko zależy jakiej ziemi i gdzie posadzone są trawy. Nie może być zastoin wody bo wtedy gniją.
Wystarczy,, że raz korzeń stoi w wodzie później przyjdzie mróz i znowu woda. Takie zmiany dla korzeni traw to katastrofa.
Ja mimo różnych porad ciąć czy nie ciąć wiązać czy nie. Wiąże wszystkie trawy później wiosna w ciągu pół godziny przytnę wszystkie.
Tnę piła spalinowa lub mniejsze nożycami elektrycznymi.
Mam sporo traw robię tak od lat. Gorsza sprawa z rozdrobnieniem co z taką ilością robić.
Grubsze przepuszczam przez rozdrabniarki i później sciolkuje reszta wrzucam na dno kompostownika.
Po przeczytaniu powyższych i poniższych rozważań dot traw muszę rozważyć cięcie o innej porze niż wiosna. Odnośnie bylin też.
Poza tym Jolu bardzo ładnie masz. Oko gości robi piękne zdjęcia. Nawet hakomki, floksy u ciebie w cieniu i poł cieniu rosną bardzo ładnie.
Pięknie to wygląda. Mam dużo floksów, ale u mnie mączniak atakuje. Mam tylko jednego którego nic nie bierze.
Jolu co to za sosenka rośnie pod hortensja. Takie niskie, ładne krzaczki.
Zazdroszcze pozytywnie wam tych schadzek. Ja w tym czasie z wężem latam po działce. W Wawie Ursynowie lało oberwanie chmury na wsi nawet kropla nie spadła.
Obiecalalm pare fotek z odwiedzin u Aprilka, fotek duzo ale wrzucam tylko kilka ujec, na zywo jest magia. Nie do konca umialam przekazac ten klimat ale milego ogladania, Jola ma caly komplet