Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

tulucy 16:51, 06 maj 2025

Mój pierwszy koteł z poprzedniego życia jadł mi tabletki z dłoni. Nie miałam z nim żadnego problemu. Rany też dawał sobie opatrywać, mogłam czyścić, polewać, grzecznie mi leżał. Ale to był jakiś ewenement, kolejne już takie ugodowe i wyrozumiałe nie są.

mirkaka 18:07, 06 maj 2025

Taras masz ogromny, część w kaflach i dodatkowo drewniana Można tam tańczyć
W każdym ujęciu tarasu siedzi Twój rudzielec, gwiazda

Ujęcie lasu z klonem jest zjawiskowe, chociaż pozostałe również, pięknie tam masz
Juzia 18:55, 06 maj 2025

April napisał(a)
Znalazłam jeszcze takie zdjęcia tarasu po myciu

Elegancko

A te płytki to co to? Bo chyba nie doczytałam
Magara 22:54, 06 maj 2025

April napisał(a)

Ja pierniczę, no to lekko nie jest.
Mój czarny szczurek jeszcze nie wrócił To już tydzień. Martwię się.

Tydzień to długo. Ale pocieszę Cię, że jedna z naszych kotek, ta moja ukochana avatarkowa, której już z nami nie ma, wróciła kiedyś po ponad pół roku Za kotami nie nadążysz. A te Leśne to zdobywanie nowych terytoriów mają w naturze
Czytam o wydatkach na weta. Masakra trochę. Ja wczoraj przeżyłam szok u nowego weta. Za wizytę, która trwała dobre pół godziny, oczyszczenie rany, zastrzyk i leki na dwa tygodnie (leki, nie receptę) zapłaciłam 130 zeta Spodziewałam się, że wyjdę lżejsza o kilka stów.
April 07:01, 07 maj 2025

tulucy napisał(a)
Mój pierwszy koteł z poprzedniego życia jadł mi tabletki z dłoni. Nie miałam z nim żadnego problemu. Rany też dawał sobie opatrywać, mogłam czyścić, polewać, grzecznie mi leżał. Ale to był jakiś ewenement, kolejne już takie ugodowe i wyrozumiałe nie są.

Czyli idealne futra się zdarzają, tylko czemu nie mi?

Kupiłam tego wielosiła Sonia's Bluebell, co go upatrzyłam u ciebie. Niestety epimedium Domino nie chciał sprzedać. Zostały mu już tylko sadzonki na rozmnożenie. Miałaś farta.
April 07:04, 07 maj 2025

mirkaka napisał(a)
Taras masz ogromny, część w kaflach i dodatkowo drewniana Można tam tańczyć
W każdym ujęciu tarasu siedzi Twój rudzielec, gwiazda

Ujęcie lasu z klonem jest zjawiskowe, chociaż pozostałe również, pięknie tam masz

Mirko, taras granitowy powiększyliśmy o część drewnianą bo bałam się, że mi goście z krzesłami spadną na glebę Stół duży i wychodziło że z jednej strony jest trochę na styk. Jakby tak się ktoś mocno odsunął.... strach było. Teraz taras jest wspaniały, idealny do imprez

Rude futro bardzo ma parcie na szkło. Trudno zrobić ujęcie bez niego, lub kawałka jego np ogona, nosa, ucha. Wszędzie się wciska. Nawet na plecy mi wchodzi jak pielę w kucki
April 07:06, 07 maj 2025

Juzia napisał(a)

Elegancko

A te płytki to co to? Bo chyba nie doczytałam

Dzięki
Płytki to granit na betonie. Robiliśmy betonowy taras bo tak 15 lat temu się robiło. Teraz bym w ogóle nie wylewała betonu. Tylko drewno na bloczkach betonowych lub grube płyty kamienne na gruncie luzem bez łączenia. Takie poprzetykane mchem. Cóż, moda i gust się zmieniają
April 07:08, 07 maj 2025

Magara napisał(a)

Tydzień to długo. Ale pocieszę Cię, że jedna z naszych kotek, ta moja ukochana avatarkowa, której już z nami nie ma, wróciła kiedyś po ponad pół roku Za kotami nie nadążysz. A te Leśne to zdobywanie nowych terytoriów mają w naturze
Czytam o wydatkach na weta. Masakra trochę. Ja wczoraj przeżyłam szok u nowego weta. Za wizytę, która trwała dobre pół godziny, oczyszczenie rany, zastrzyk i leki na dwa tygodnie (leki, nie receptę) zapłaciłam 130 zeta Spodziewałam się, że wyjdę lżejsza o kilka stów.

Pół roku? Co ona? Świat obeszła na piechotę?
Takiego weta to ci zazdroszczę. Ja już nie mam siły. W tym roku już ponad 5 tys wydałam na leczenie zwierząt. Chyba mogę się już fundacją nazwać
Kasya 07:46, 07 maj 2025

Niebieskie iryski sliczne, tez mam fiolet, bardzo ciemny, baklazan
Nie trafilam na niebieskie jeszcze
Juzia 08:32, 07 maj 2025

April napisał(a)

Dzięki
Płytki to granit na betonie. Robiliśmy betonowy taras bo tak 15 lat temu się robiło. Teraz bym w ogóle nie wylewała betonu. Tylko drewno na bloczkach betonowych lub grube płyty kamienne na gruncie luzem bez łączenia. Takie poprzetykane mchem. Cóż, moda i gust się zmieniają

Ale wygląda ładnie!
Nie to co moje płytki gresowe na betonie To jest dopiero porażka

Jak tak chętnie dzielisz się info to jeszcze jedno pytanie mam
Jak macie wykończone fronty tych pomostów? Masz może jakąś fotkę roboczą?