Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Mgduska 13:53, 30 kwi 2021

Kto się czubi, ten się lubi
April 15:07, 30 kwi 2021

malgol napisał(a)

Piękne masz te koty AprilkuJa mam trzy dachowce i kotka tez cały czas na chłopaków furczy, warczy albo paca łapą, gdy staja w jej zasięgu. Ale one jakoś nie wyglądają na to ,żeby się nią za bardzo przejmowały. Może Twój kotek te smutne miny robi ,żeby w Tobie litość wzbudzic?

To był oczywiście taki żarcik. Kocur się nie przejmuje za bardzo. Czasami złośliwiec sam do niej podchodzi żeby ją poirytować. Zdarza się, że dostanie za to z liścia Generalnie nudą raczej w tym związku nie wieje Typowe rodzeństwo.
April 15:12, 30 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Aprilku czekam na klony w pełnej krasie w Twojej klonowej donicy. Bardzo to miejsce mi się podoba

Kulki bukszpanowe też masz ładne - kuliste i zieloniutkie.

Klony jeszcze chwila i będą fajne. Dosadziłam tam pod nimi więcej hakonek, może będzie bardziej klimatycznie.

Kulki pocięłam po rocznej przerwie. W zeszłym roku im odpuściłam bo był problem z ćmą. W tym roku niestety widziałam już jak zołza wlatywała w bukszpan. Niestety okropnie wieje, a chciałam opryskać lepinoxem.
April 15:20, 30 kwi 2021

TAR napisał(a)
no coz barwinek lubie, ja jestem z tych co moglaby miec zadarnione polacie barwinkiem, fiolkiem, bluszczem, runianka, epimedium, konwaliami, zawilcami i miec drzewa. na jakis krzak wykarczowaloby sie miejsce

u mnie barwinek jeszcze sie ogranicza (ten zielony) za to ten varigata peta sie to tu to tam, 2 razy w roku go unicestwiam, bo ma rzadkie te liscie i na rabacie tylko gole pędy, za to kwiaty ma dwa razy wieksze od tych zielonych barwinkow.

Moj Wilsonek zima dostal w kosc ale widze ze puszcza jakies listeczki, Twoj jest obledny. a tego klona chorego to moze zostaw w donicy, nawet jak ci zdechnie za kilka sezonow to przynajmniej teraz oko nacieszy. taki w donicy chyba krzywdy nie zrobi innym roslinom?

zwierzaki śmiechowe, u nas psiury tez tak czasem do siebie "wilkiem" ale czasem jeden w drugiego wtulony, to zalezy od okolicznosci i humorkow

Tarcia, ja właśnie tą dziko zostawioną część lasu chcę takimi zadarniaczami zapełnić. Też lubię. Ale nie na rabacie, bo nie mam siły walczyć. Na rabacie jest tylko pachysandra i epimedia.
Wilsonek szybko ci się odbuduje, on bardzo żywotny jest i szybko rośnie. Ja kupowałam pikutka malusiego, nie miał 30cm.

Z tym chorym klonem właśnie tak myślałam, że zostawię w donicy. Ile pożyje to pożyje, a potem spalę i już.

Co do walki płci, to mój eMuś też kawał chłopa a w domu raczej potulny Wiadomo, staram się nie przeciągać struny żeby zachować partnerstwo. Każdy ma swoją wypracowaną przestrzeń życiową
April 15:25, 30 kwi 2021

Anda napisał(a)

Czasem i w czerwcu U mnie do tej pory w drugiej połowie maja. Teraz śpią w najlepsze.

Czyli na spokojnie jeszcze. Ale dzielić je już można czy raczej czekać aż ruszą?
April 15:26, 30 kwi 2021

TAR napisał(a)
u mnie tez jeszcze spia

To się uspokoiłam. Od niedawna mam i nie pamiętałam jak w zeszłym roku się zachowywały,
April 15:29, 30 kwi 2021

Gosiek33 napisał(a)
A kiedy je można przesadzać? Czekać aż się obudzą?

Przesadzać to chyba w każdej chwili. Mam tylko wątpliwości kiedy dzielić.
April 15:33, 30 kwi 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Dobre zmiany z tą hakonką, ona u Ciebie ładna rośnie. Proso u mnie też jeszcze nie ruszyło. Ja się miłością do kotów zaraziłam od Mrokasi i u Ciebie jak zobaczyłam te cuda. I zamieszkały ze mną dwa. Jest miłość, za to sunia daje popalić Więc trzymają się koty razem z psem razem.

Hakonki u mnie mają się nieźle. Dlatego zadarniam niemal nimi rabaty. Uwielbiam je.
Widzę że też masz niezłe, futrzaste grono. Tak jak u mnie obecnie, dwa koty i pies. Piękny ten szary
Ale jak widać, kobiety w większości stad rządzą
April 15:34, 30 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Mam tak u siebie z psami. Oba samce ważą po około 60 kg, suczka 32 .
Ale to ona rządzi (jest najstarsza), ustawia ich jak chce i wcale się nie przejmuje, że gabarytowo „trochę” przegrywa.

Tak, twoje stadko znam Bo tu nie chodzi o wielkość ale o spryt i pewność siebie Nie masa ale rozum
April 15:37, 30 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ależ Ty miałaś tych klonów w tej donicy , 5?
Dobrze, że zawczasu dałaś im więcej przestrzeni, żeby ładnie mogły rosnąć

Hakonki ładniejsze od poprzedniczek, więc popieram zmiany

Darcia, no jak były malusieńkie jak kupowałam, to nasadziłam dużo. Te dwa wysadzone, to bezodmianowe, rosną duże. Ale właśnie jeden z nich choruje po przesadzeniu. One były celowo tak sadzone, nawet z myślą je będą "na straty".