Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 08:03, 30 kwi 2021

Mgduska napisał(a)
Wyguglałam ćma twardy kokon i wuala: Krokiewka lękwica Też na nią czasem trafiam. Zdaje się, że nie wróg, bo żeruje na różnych roślinach, a to oznacza, że niczego na amen nie załatwi.

sarenka napisał(a)
U mnie też te kokony są, Google mi podpowiada że to poczwarka Krokiewka lękliwica, ćma. Gąsienice żywią się na różnych roślinach od maja do późnej jesieni...ale jak bardzo są szkodliwe to nie wiem.

Czyli co, nie ruszać, bo skoro w jedną noc nie zje krzaczka trzmieliny to niech tam sobie skubie. Koty też chodzą i skubią trawki a daję im żyć
Anda 08:13, 30 kwi 2021

Ojej, biedny kotuś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
beta 08:20, 30 kwi 2021

Hehe koci melodramat obejrzałam z przyjemnością zwierzęta są cudne moja teraz leży na kanapie, w nocy polowała, bo widzę znów jakieś zwierzątko na tarasie najpewniej ryjówka
malgol 08:47, 30 kwi 2021

April napisał(a)
I żeby było jeszcze bardziej do bani, to smuty kotek, którego siostra nie kocha

Bardzo rzadki obrazek, kiedy obydwa udaje się uchwycić w jednym kadrze i to w spokojnej pozie

Częściej on się zbliża do niej cichutko na pazurkach... i od razu jest besztany za złamanie zakazu zbliżania

Więc nieborak wycofuje się tyłem.

Ale jeżeli nie dzieje się to wystarczająco szybko, sytuacja się zaostrza

Potem to już można sobie tylko wyobrażać co dalej...

Piękne masz te koty AprilkuJa mam trzy dachowce i kotka tez cały czas na chłopaków furczy, warczy albo paca łapą, gdy staja w jej zasięgu. Ale one jakoś nie wyglądają na to ,żeby się nią za bardzo przejmowały. Może Twój kotek te smutne miny robi ,żeby w Tobie litość wzbudzic?
April 08:48, 30 kwi 2021

Anda napisał(a)
Ojej, biedny kotuś

Dwa razy od niej większy a daje się ustawiać po kątach
MiluniaB 08:52, 30 kwi 2021

Aprilku czekam na klony w pełnej krasie w Twojej klonowej donicy. Bardzo to miejsce mi się podoba

Kulki bukszpanowe też masz ładne - kuliste i zieloniutkie.
TAR 08:52, 30 kwi 2021

no coz barwinek lubie, ja jestem z tych co moglaby miec zadarnione polacie barwinkiem, fiolkiem, bluszczem, runianka, epimedium, konwaliami, zawilcami i miec drzewa. na jakis krzak wykarczowaloby sie miejsce

u mnie barwinek jeszcze sie ogranicza (ten zielony) za to ten varigata peta sie to tu to tam, 2 razy w roku go unicestwiam, bo ma rzadkie te liscie i na rabacie tylko gole pędy, za to kwiaty ma dwa razy wieksze od tych zielonych barwinkow.

Moj Wilsonek zima dostal w kosc ale widze ze puszcza jakies listeczki, Twoj jest obledny. a tego klona chorego to moze zostaw w donicy, nawet jak ci zdechnie za kilka sezonow to przynajmniej teraz oko nacieszy. taki w donicy chyba krzywdy nie zrobi innym roslinom?

zwierzaki śmiechowe, u nas psiury tez tak czasem do siebie "wilkiem" ale czasem jeden w drugiego wtulony, to zalezy od okolicznosci i humorkow
TAR 08:53, 30 kwi 2021

April napisał(a)

Dwa razy od niej większy a daje się ustawiać po kątach

co sie dziwic, moj maz tez jest ode mnie duzo wiekszy i tez daje sie ustawiac to milosc
April 08:53, 30 kwi 2021

Na szybko pytanie, kiedy ruszają prosa? Bo po moich nic nie widać, chcę podzielić i nie wiem czy to nie będzie tylko sekcja zwłok.
April 08:54, 30 kwi 2021

beta napisał(a)
Hehe koci melodramat obejrzałam z przyjemnością zwierzęta są cudne moja teraz leży na kanapie, w nocy polowała, bo widzę znów jakieś zwierzątko na tarasie najpewniej ryjówka

No cóż, prawa natury