Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 06:09, 10 maj 2021

sarenka napisał(a)
Możesz mi napisać co to za roślina?

To bodziszek albo Fay Ann albo Orion. Nie pamiętam który w tym miejscu sadziłam.
April 06:12, 10 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Ja również z przyjemnością zaglądam

Masz jedyny w swoim rodzaju ogród

Rdest fajny! To to coś z tymi białymi puszkami?

Rdest fajny, szkoda że tak krótko kwitnie.
Pytasz o tę trawę? To sesleria Heufleriana, na suche słoneczne miejsce. Bardzo polecam, niezawodna, bardzo wczesna trawa. Świetnie u ciebie by pasowała.
April 06:22, 10 maj 2021

tulucy napisał(a)
Ja właśnie dziś mamie wykopywałam rdest. Ale mój nie bardzo w kępie, porozłaził się.

Czyli mogłabym jeszcze spróbować go trochę potargać? Zobaczę czy zdążę, bo dziś robota, potem lekarz, wrócę wieczorem.
Mój rdest za bardzo się nie rozłazi, z jednej strony żywopłot cisowy, z drugiej obrzeże, dalej rodki i buk. Nie ma gdzie poszaleć, może dlatego.
April 06:23, 10 maj 2021

Yenna napisał(a)

Te ławki to kamienne bloki?

Tak, to granitowe bloki, ociosane, nie cięte na równo. Baaardzo ciężkie
tulucy 09:13, 10 maj 2021

Wiesz Ty co, zazdroszczę Ci tych doniczek... Bo one oznaczają, że masz mnóstwo jeszcze miejsca do obsadzania... Brakuje mi tego, przestrzeni trochę...
malgol 11:25, 10 maj 2021

Ja dobrze widzę? U ciebie już tak kwita rodki?? czy to zdjęcia z ubiegłego sezonu?
Agatorek 17:29, 10 maj 2021

April napisał(a)

Rdest fajny, szkoda że tak krótko kwitnie.
Pytasz o tę trawę? To sesleria Heufleriana, na suche słoneczne miejsce. Bardzo polecam, niezawodna, bardzo wczesna trawa. Świetnie u ciebie by pasowała.

Tak, pytałam o trawę, myślałam, że to ten rdest bo rdest mi się kojarzy z takimi czerwonymi „puszkami”, myślałam, że to po prostu inna odmiana.

Nie śmiejcie się za głośno

Gruszka_na_w... 20:06, 10 maj 2021

Zdjęcia Twoich rodków w otoczeniu drzew uświadamiają, że ogrody leśne to dla rodków idealne miejsce. Są tam na właściwym miejscu. Piękny widok. W zwykłym ogrodzie zawsze mają tę nutkę "sztuczności".
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 08:43, 11 maj 2021

Gdzie ty masz ta veilchenblau ? Szkoda jej ruszac zapewne
April 19:44, 11 maj 2021

tulucy napisał(a)
Wiesz Ty co, zazdroszczę Ci tych doniczek... Bo one oznaczają, że masz mnóstwo jeszcze miejsca do obsadzania... Brakuje mi tego, przestrzeni trochę...

Lucy, ty też masz teraz sporo miejsca nowego, sporo możliwości kompozycyjnych. A doniczki fajna rzecz, dopóki nie trzeba ich posadzić Na razie ciągle przesadzam i rozsadzam. Doniczki cierpliwie czekają i trzeba pilnować ich podlewania. Czyli druga, mniej fascynująca strona medalu