Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 19:45, 11 maj 2021

malgol napisał(a)
Ja dobrze widzę? U ciebie już tak kwita rodki?? czy to zdjęcia z ubiegłego sezonu?

Gosiu, spokojnie, to zeszły sezon. Ale za tydzień będzie tak samo. Już kolorek dość wyraźny
April 19:52, 11 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Tak, pytałam o trawę, myślałam, że to ten rdest bo rdest mi się kojarzy z takimi czerwonymi „puszkami”, myślałam, że to po prostu inna odmiana.

Nie śmiejcie się za głośno

Rdestów jest tak wiele odmian
Mi chodziło o rdest bistorta czyli rdest wężownik. Mam sporą kępę pod bukiem
Na nowych zdjęciach może lepiej widać

April 19:58, 11 maj 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zdjęcia Twoich rodków w otoczeniu drzew uświadamiają, że ogrody leśne to dla rodków idealne miejsce. Są tam na właściwym miejscu. Piękny widok. W zwykłym ogrodzie zawsze mają tę nutkę "sztuczności".

Cieszę się. że tak to odbierasz. Ja zawsze boję się czy nie przesadzę z czymś w tym lesie, co będzie mocno raziło i nie pasowało. Staram się równoważyć chęć posiadania ciekawych roślin z warunkami jakie narzuca las. Często walczę dość mocno sama ze sobą

April 20:01, 11 maj 2021

Kasya napisał(a)
Gdzie ty masz ta veilchenblau ? Szkoda jej ruszac zapewne

Kasiu, i tak muszę je ruszyć bo miejscówka, delikatnie mówiąc, chybiona. Za mało słońca, nie kwitną. A magnolia jest dodatkową motywacją Przecież potem jej nie przesadzę. A Veilchenblau mam dwie sztuki... czyli jak by nie liczył, dwa kłopoty
Kasya 20:09, 11 maj 2021

April napisał(a)

Kasiu, i tak muszę je ruszyć bo miejscówka, delikatnie mówiąc, chybiona. Za mało słońca, nie kwitną. A magnolia jest dodatkową motywacją Przecież potem jej nie przesadzę. A Veilchenblau mam dwie sztuki... czyli jak by nie liczył, dwa kłopoty

Ja mam 3

A ta magnolia to na pewno nie kwiatowe paki ? Bo czasem kwiatek razem z liściem jest...
April 20:12, 11 maj 2021

Brunnery teraz są gwiazdami rabat

April 20:21, 11 maj 2021

Kasya napisał(a)

Ja mam 3

A ta magnolia to na pewno nie kwiatowe paki ? Bo czasem kwiatek razem z liściem jest...

Niestety, na razie same liście się pokazują. Nie wszystkie pąki już rozwinięte ale raczej kwiatów nie zobaczę w tym roku.

U mnie ciągle ciemierniki na tapecie

April 20:30, 11 maj 2021

Hakone All Gold mają teraz taki intensywny kolorek

Mój buczek purpurowy, Fountaine, wypuścił listki w jeden dzień. Nigdy nie były aż tak zielone...

April 20:40, 11 maj 2021

Coś mi się wysiało. Czy ktoś rozpoznaje? Zielsko czy coś wartościowego?

No i wyszło jeszcze takie maleństwo, które akurat posadziłam. Cztery cebulki psizęba ale wyszedł jeden. Nie sposób zrobić zdjęcie, tym bardziej telefonem

mrokasia 22:00, 11 maj 2021

April napisał(a)

Rdestów jest tak wiele odmian
Mi chodziło o rdest bistorta czyli rdest wężownik. Mam sporą kępę pod bukiem
Na nowych zdjęciach może lepiej widać

O raju, mam trzy sztuki, niezłe kępy produkuje ten rdest . Ile czasu u Ciebie rośnie?