Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 19:42, 09 maj 2021

MiluniaB napisał(a)

Muszę zacytować to zdjęcie - piękne Tulipany zgrały się z rh i kwitnieniem i kolorystycznie.

A jaka sytuacja teraz z rh - zaczynają? Moje nic, a nic bawet kolorku nie pokazują.

Dopiero dzisiaj pierwszy kolorek pojawił się na rododendronach Blue Tit. Kilka ciepłych dni i będzie pięknie. Niestety tulipanów wyszło tylko kilka. Ale może kamasje w tym roku wezmą się do roboty

Jeszcze fajnie jak do fioletów dołączają białe

April 19:54, 09 maj 2021

TAR napisał(a)
po prostu nie wiem co napisac, u mnie wyglada jakby caly czas przedwiosnie bylo a u ciebie wiosna w pelni. ide sie zamknac w sobie i pochlipac. serduszki maja co najwyzej 20 cm dopiero. gdzie tu kwitnienie. bialych dokupie sa cudowne.

Koniecznie trzeba mieć białe, są bajeczne. Niestety nie wiem dlaczego każda z dziewięciu sadzonek ma inną wysokość. A kupowane w tym samym czasie.
U mnie też wiosna jeszcze słaba. Trochę tulipanów, serduszki, niezapominajki, barwinek, ułudki i brunnery. Nic więcej. No i przekwitające ciemierniki.
Najbliższe ciepłe dni mogą jednak wiele zmienić u ciebie też.

Rdest mi się fajnie rozrósł. Liczę na bogate kwitnienie. Nie zdążyłam go podzielić. Teraz to już chyba za późno.
Kasya 20:41, 09 maj 2021

Tez mam zawsze wszędzie rozgrzebane i akcja na kilku frontach na raz
Udało mi się za to dokończyć sadzenie
Przy takiej ilości doniczek ze przejść nie można było to sukces
Serduszki lubie i mam aż 2
U mnie zaczynaja juz rodki cw i cheer
Johanka77 20:57, 09 maj 2021

Pięknie klimatycznie u Ciebie Jola!
Z wielką przyjemnością oglądam fotki.
sarenka 21:00, 09 maj 2021

Możesz mi napisać co to za roślina?
Agatorek 21:00, 09 maj 2021

Ja również z przyjemnością zaglądam

Masz jedyny w swoim rodzaju ogród

Rdest fajny! To to coś z tymi białymi puszkami?
tulucy 22:31, 09 maj 2021

Ja właśnie dziś mamie wykopywałam rdest. Ale mój nie bardzo w kępie, porozłaził się.
Yenna 22:50, 09 maj 2021

April napisał(a)

Te ławki to kamienne bloki?
April 05:58, 10 maj 2021

Kasya napisał(a)
Tez mam zawsze wszędzie rozgrzebane i akcja na kilku frontach na raz
Udało mi się za to dokończyć sadzenie
Przy takiej ilości doniczek ze przejść nie można było to sukces
Serduszki lubie i mam aż 2
U mnie zaczynaja juz rodki cw i cheer

To ci zazdroszczę z tym pozbyciem się doniczek. Ja jeszcze dokupiłam dwa grujeczniki w sobotę. I zamiast sadzić to przesadzam i dzielę to co mam. W doniczkach poczekają, a rośliny które planowałam przesadzić lub podzielić, nie poczekają niestety. Dzieliłam paproć którą kiedyś dostałam od Zany, dzieliłam hosty, przesadzałam rutewkę Elin bo już wielka. Dzieliłam stipę giganteę. No wszystko już na ostatni gwizdek. Jeszcze muszę podzielić czyściec Hummelo. Zaraz zrobi się ciepło i wszystko tak wystartuje że bez strat nie da się nic podzielić.
Rodki CW u mnie jeszcze nie ruszają. Ale mają sporo cienia za żywopłotem cisowym. Pewnie lada dzień. A Cheer nie znałam, łady, delikatny.
April 06:08, 10 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Pięknie klimatycznie u Ciebie Jola!
Z wielką przyjemnością oglądam fotki.

Dzięki
Jeszcze nie wszystko ruszyło, wiele miejsc mam rozgrzebane i nie mam jak fotek zrobić bez bajzlu. Alę już bliżej niż dalej