Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Catalinasdiary 13:15, 14 cze 2021

Ja też ostatnio zaczęłam robić rabaty po całości, gromadzę rośliny, kupuję i wykopuję i dzielę z innych rabat i dopiero jak ustawię to dopiero sadzę. Efekt niestety jesienią.
Mam do Ciebie pytanko, te ścieżki i wg miejsca pod rabaty masz wypielone? Bo jak patrze na te zdjęcia to ja mam taki efekt po paru godzinnych sesjach pielenia . Na tony normalnie tych chwastów u mnie. Rosną szybciej niż rośliny. Bo jak w lesie z tymi chwastami słabiej to chyba zamienię swój ogród na jakiś las.
April 14:07, 14 cze 2021

Kasya napisał(a)
A ja tylko biegam i wracam bo pada…
Piekny kadr ten pierwszy poziomy

Ja trochę porobiłam nawet w mżawce. Było chłodniej. Ale uciekłam do domu bo bałam się że wpadnę do tej misy. Zupełnie bez sił byłam. Dziś już lepiej choć do pełnej formy jeszcze ciut brakuje
Ja lubię pracować w deszczu, oczywiście nie ulewnym
April 14:08, 14 cze 2021

Yenna napisał(a)
April piękna ta misa. Będziesz w niej coś sadzić? Czy tylko woda?

Ogród i kocurek nadal zachwycający

Misa jest typowo wodna. No chyba że mnie będzie wnerwiać że brudna, to może jakieś pistie... sama nie wiem.
Ona jest fajna nawet pusta. Choć ostatni ulewny deszcz, zapełnił ją do połowy.
April 14:10, 14 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Jestem po wrażenie, Twoich poczynań w leśnej dziczy. Kot, za rysia służyć może. Piękny jest!

Haniu, dziękuję, jeszcze póki sił wystarcza to szaleję. Potem będę się delektować
Kocur to kawał lwa, dlatego ma na imię Simba
April 14:11, 14 cze 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękny ten Twój las Aprilku masa cieżkiej pracy wynagrodzona pięknym widokiem

Już daje satysfakcję, to prawda
Dzięki
April 14:12, 14 cze 2021

Kokesz napisał(a)

W dniu szczepienia czułam się bardzo dobrze, walczyłam w ogrodzie do 22
Na drugi dzień rano wyszłam do pracy i z przystanku cofnęłam się do domu.
Było mi niedobrze, słabo, ból głowy cały dzień, dreszcze i temp 38 stopni.
Wyszłam tylko do ogrodu na 5 min, popatrzyłam i wróciłam do domu.
Nie miałam siły na nic. Potem przespałam 12 godzin.
Na trzeci dzień było już lepiej

Piękny ogród tworzysz

Niestety bardzo różnie przechodzimy to szczepienie. Nie wiem czy to dobrze świadczy o szczepionkach.
Ale najważniejsze że problem już za mną. Żeby jeszcze te maseczki zdjąć...

April 14:18, 14 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)
Aprilu...ja Cię nie chcę martwić, ale listki Cappuccino nie powinny być takie jasne. No chyba, że to tak na zdjęciu wyszło.

Jak nie chcesz, to nie martw
Jak był na innej miejscówce, liście miał bardziej typowe. Po przesadzeniu zrobił się taki ekscentryk Ale jestem pewna że to on. Zdarzają się zdjęcia w necie z jaśniejszymi listkami.
April 14:21, 14 cze 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Ja też ostatnio zaczęłam robić rabaty po całości, gromadzę rośliny, kupuję i wykopuję i dzielę z innych rabat i dopiero jak ustawię to dopiero sadzę. Efekt niestety jesienią.
Mam do Ciebie pytanko, te ścieżki i wg miejsca pod rabaty masz wypielone? Bo jak patrze na te zdjęcia to ja mam taki efekt po paru godzinnych sesjach pielenia . Na tony normalnie tych chwastów u mnie. Rosną szybciej niż rośliny. Bo jak w lesie z tymi chwastami słabiej to chyba zamienię swój ogród na jakiś las.

Chwasty niestety trzeba pielić. Chociaż wiadomo, że na piachu jest ich mniej. No i ciągle kursuję po ścieżkach i jeżdżę wózkiem i taczką. Siłą rzeczy trudniej i chwastom w takich warunkach
Docelowo ścieżki wysypuję też trocinami, tak gdzie jeszcze naturalnie nie zarosły macierzanką lub innymi zadarniaczami.
Ogród na las zamienić możesz zawsze Ale dobrze się zastanów czy masz tyle siły
Anda 14:41, 14 cze 2021

Sliczne widoki Misa naprawdę ogromna. Będzie szał jak zarośnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Catalinasdiary 14:45, 14 cze 2021

Eh czyli jednak, najgorsze nie samo pielenie, ale wywożenie tego gdzieś, kompost mam rozgrzebany i nie mam gdzie tego upychać. Już ostatnia rabata po jałowcu do obsadzenia i mogę pielić wszystkie inne. Na las zamieniać chyba nie chcę, ale trwają negocjacje z mężem na zakup czegoś w niedalekiej przyszłości. U nas, więc lokalizacja bez mian, ale znacznie większy teren.