Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:02, 02 lut 2021

antracyt napisał(a)

Też ma ten chwast u siebie i to przy samym tarasie

Ja też mam go przy tarasie ale będę likwidować w tym roku, bo boję się żeby mi nie zaczął wychodzić między deskami. Tu zdjęcie zanim powstała część drewniana tarasu. Teraz taras dochodzi do tych dwóch drzew z winobluszczem
April 09:08, 02 lut 2021

inka74 napisał(a)
Jola, znowu na zdjęciach trafiłam na ten 2 metrowy talerz rdzawy w lesie... I o tobie od razu pomyślałam. I o delikatnym oświetleniu ścieżki w lesie do niego, tak żeby wieczorem też ładnie wyglądało. Ech...

Ja zbieram na taras w drewnie... I zabudowę w szkle

Ty zbierasz na taras ja zbieram na talerz. No niby już mam ale myślę. Spory wydatek.
No i oświetlenie... życia mi nie starczy, ciągle na coś zbieram
Przynajmniej największy wydatek, wymianę samochodu załatwiłam. Teraz to już będzie z górki.
A miejscówkę na tą misę mam, nie zmieniła mi się.

April 09:15, 02 lut 2021

agata19762 napisał(a)

Bardzo piękna ta trawa
muszę szukać u siebie,bardzo ładnie to wygląda

Jest chyba dość popularna, nie powinnaś mieć większego problemu

April 09:38, 02 lut 2021

BKosimkArt napisał(a)
Jolu, donoszę że zamówiłam sobie tego zawilca moja jedyna roslina zamówiona tej zimy... :/

To fajnie Gdzie zamówiłaś? Nie wolałaś poczekać na zakupy w ZP? Ja staram się do minimum ograniczać zamawianie roślin w necie.... znaczy... już złożyłam w trzech miejscach... Co za makabryczna niekonsekwencja.
Chciałam ci wgrać fotkę z zawilcem ale niestety coś się wiesza.
Muszę przerwać, może wieczorem znów coś powalczę

sierika 09:59, 02 lut 2021

Makabryczna niekonsekwencja brzmi znajomo ale nie mam ZP na wyciągnięcie ręki więc wyjścia nie mam, no mogłabym wcale nie kupować ale to kwadratura koła w moim wypadku
MiluniaB 10:12, 02 lut 2021

Podziwiam Twój ogród w lesie. Dużo masz wszystkich roślin i na kolorowo

My mamy basen w pełnym słońcu, a i tak, żeby dogrzać wodę mamy pompę ciepła. Samo słońce na jego wielkość nie jest w stanie ogrzać wody.
BKosimkArt 11:33, 02 lut 2021

April napisał(a)

To fajnie Gdzie zamówiłaś? Nie wolałaś poczekać na zakupy w ZP? Ja staram się do minimum ograniczać zamawianie roślin w necie.... znaczy... już złożyłam w trzech miejscach... Co za makabryczna niekonsekwencja.
Chciałam ci wgrać fotkę z zawilcem ale niestety coś się wiesza.
Muszę przerwać, może wieczorem znów coś powalczę

No tak wiem coś na temat niekonsekwencji... nie wiem czy w tym roku będę mogła gdzieś pojechać z nowym dzieciem... chciałabym ale co będzie trudno przewidzieć, więc zamówiłam... zresztą ja zawsze zamawiałam sporo roślin w zimę i na wiosnę już miałam sadzonki, raczej się nie zawiodłam jeszcze.
Zamówiłam w "zielonym do góry", mieli jeszcze paproć Polypodium vulgare, której szukałam więc się nie zastanawiałam. To moje jedyne zakupy w tym roku. Przeważnie już miałam kilka zamówień ale ze względu na mój stan i wielkiej niewiadomej, co będzie i jak będzie wiosną, to darowałam sobie większe zakupy...
Wrzucaj max po 4 foty to będzie lepiej działać.
antracyt 14:40, 02 lut 2021

April napisał(a)

Ja też mam go przy tarasie ale będę likwidować w tym roku, bo boję się żeby mi nie zaczął wychodzić między deskami. Tu zdjęcie zanim powstała część drewniana tarasu. Teraz taras dochodzi do tych dwóch drzew z winobluszczem

Jest takie prawdopodobieństwo. Jak poprawialiśmy elewację, to trzeba było część podbitki zdjąć. Winobluszcz znalazł szczelinę między deskami i bardzo szybko próbował zaanektować wolne przestrzenie.
Kasya 14:51, 02 lut 2021

Powzdychać do fotek można
Jakbys wilczomlecza gdzieś dorwała to kupuj więcej
A proso ci się nie wykłada ? Bo to moja zmora
April 16:32, 02 lut 2021

Gosiek33 napisał(a)
Zdjęcia z czasów dobudowy tarasu bardzo inspirujące. Powiedz czy miejsce pomiędzy pustakami zasypałaś piachem, czy mieszkają tam jakieś zwierzątka?

Pierwszy raz byłam u Ciebie właśnie w bardzo smutnym dniu dla Was, gdy musieliście się z psicą pożegnać

Fantastycznie jest oglądać Twój ogród, szczególnie teraz zimową porą, na żywo stałam i nie mogłam otrząsnąć się z podziwu nad rabatami szczególnie tą

Ach ten przetacznik siwy, też go bardzo lubię ale aż tak pięknie nie chce u mnie rosnąć

Zdjęcia z 2013 faktycznie szokujące

Jedyny pozytywny efekt izolacji

Gosiek, taras jest na pustakach położonych na macie. Piaskiem nie zasypywaliśmy, mam nadzieję że nic poza jaszczurkami tam nie mieszka. Koty i pies już by wiedziały.

A przetacznik siwy masz na słońcu? Na przepuszczalnym suchym podłożu? Bo u mnie tak ma, nawet niemal beton pod spodem. Zresztą on bardzo płytko się korzeni, widziałaś że niemal łopatą go na płasko zdejmowałam z rabaty. Daj mu czas. Ja nie od razu go polubiłam, dopiero jak się rozrósł.
Ach ta izolacja. Wolałabym jednak żeby do sezonu ogrodowego temat został ogarnięty.
Wiosna dla ciebie