Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Joann 00:34, 17 sie 2021

April napisał(a)
[...]

Trochę fotek z moich mikrusich rabatek, w porównaniu do Danusiowych hektarów.
Jak zwykle gdy wracam z takich miejsc to mam ochotę swój ogród przekopać...
Ale nie mam już na to siły więc tak zostanie [...]

April 06:50, 17 sie 2021

Alija napisał(a)

Świetny masz zwierzyniec. Widać, że się lubią. A ta mina, obłędna.
Moje też się tak pocieszają.

Zwierzaki zawsze poprawiają humor Chociaż zdarza się że kapeć leci w stronę któregoś, najczęściej kocura. On to upierdliwy bywa. Jak coś chce to tak przeraźliwie miauczy.... wrrrr. I nie zna słowa "nie". Potrafi się ze mną niemal przekrzykiwać.
April 06:53, 17 sie 2021

BKosimkArt napisał(a)
No cóż mam to samo jak widzę czyjeś rabaty... chciałoby sję potem zaorać wszystko i robić od nowa... ale nie wszędzie musi być tak samo.
Pięknie wygląda rabata przy podjeździe!

Wiesz, ja generalnie cierpię na brak miejsc słonecznych. Więc jak przyjadę z takiego słonecznego ogrodu, z barwnymi obrazami pod powiekami to mi serce pika. Chciałabym coś zgapić i dosadzić a tu nic nie wcisnę. A nawet jak wcisnę to w tym tłoku efekt już nie ten. I wcale nie chodzi o to by było tak samo.
April 06:56, 17 sie 2021

sierika napisał(a)
Jola, ta chęć orki po wizytach to standard ale wtedy ogród przestanie być "nasz", sensu w tym nie ma żadnego i tak naprawdę o różnorodność walczymy, jak to śpiewali?bo nie ważne czyje co je ważne to je co je moje

Tu nie chodzi Ewo o kopiowanie, chodzi o niedosyt słonecznych rabat u mnie. Mam sporo cienia i zieloności ale czasem ciągnie do koloru.
Poza tym zawsze nam się podoba to czego nie mamy
April 06:58, 17 sie 2021

mrokasia napisał(a)
No całe szczęście, że nie masz siły na zaoranie ogrodu .

Kasia, na zaoranie nie, ale zaczęłam ryć pod "paprociowisko". Miało być w przyszłym roku ale mam tyle roślin że zaczęłam temat. Musiałam gdzieś tę energię ukierunkować.
April 07:01, 17 sie 2021

Yenna napisał(a)

Wygląda na efekt zamierzony

I wcale nie zamierzam natury poprawiać. Floksy były z tyłu. Widocznie stwierdziły że muszą być widoczne, a hortensje z roku na rok coraz większe, zasłoniły je zupełnie. I zrobiła się fajna kolorystycznie odmiana, bo takich lekko fioletowych nie sadziłam. Były białe i różowe. A ten fiolecik/lila-róż czy jak to tam zwał, mnie zachwyca. I pachnie obłędnie. Połamało się kilka gałązek w ulewę to wsadziłam do wazonu. Bardzo długo stoją.
April 07:04, 17 sie 2021

antracyt napisał(a)

Czy on u Ciebie kwitnie bardziej na różowo? Kupiłam w tym roku sadzonkę, ale chyba znowu pomyloną, w ogóle nie jest golden i ma różowy kwiat.

Zuza, Inka ci już odpowiedziała. Wg mnie on jest dokładnie taki jak na zdjęciu. Z pewnością nie różowy. Masz pomyłkę. Jeśli ładny, to nie masz co żałować. Ja mam chyba już z sześć odmian rdestów i wszystkie uwielbiam. Chyba muszę jakąś inwentaryzację poczynić.
April 07:06, 17 sie 2021

inka74 napisał(a)
Zuza, Golden Arrow ma różowy a właściwie amarantowy kwiat. Liście są bardziej limonkowe gdy rośnie w słońcu a zielone gdy jest w cieniu.

Ja się nie znam na kolorach ale wg ciebie to odcień różu? E, chyba nie.
April 07:07, 17 sie 2021

Joann napisał(a)

Tu naprawdę nie ma się z czego śmiać
April 07:27, 17 sie 2021

Dzisiaj pada, no i dobrze, byle nie cały dzień bo robota czeka.
Póki co parę fotek jeszcze sprzed deszczu

Hakone All Gold pod domem. Niewysychające źródełko sadzonek na nowe miejscówki w lesie. Prawie nie widać że coś kopałam. Chociaż wczoraj zauważyłam tam kopce kreta więc może się okazać że już nic nie będzie takie same.

Rabata wschodnia. Po posadzeniu magnolii i hakonek, podoba mi się bardziej. Zaczynają kwitnąć zawilce. Gaura też była dobrym pomysłem w tym miejscu

I znów słoneczna rabata północna, bo tam się teraz najwięcej dzieje

Bardzo lubię niebieskości przegorzanów z bielą hortensji