Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasya 20:50, 05 wrz 2021

Niskie to np seria pretty
Poza tym Giselle, Anne rose, seria swan
Juzia 21:23, 05 wrz 2021

April napisał(a)

Judaszki są superanckie, szkoda że trzeba je opatulać na zimę.
A froncik dopiero zaczęłam przerabiać. Dodaje prosa i jeżówki żeby nadać lekkości.Do tej pory były masakryczne jałowce płożące.
Donice murowane bez zmian w nasadzeniach. Rozplenice Vertigo i hortki Polar Bear. Jeszcze długo mi się to nie znudzi.

W donicach nie ma się co nudzić. Połączenie bardzo udane
inka74 21:29, 05 wrz 2021

Judaszek jest piękny po prostu )

Ale, że takie zakupy??? Kiedy je posadzisz szalona
TAR 21:44, 05 wrz 2021

a ja zadnego judaszka nie okrywam, ostatnia zima byla naostrzejsza od czasow posadzenia i nic im nie bylo, daja rade. w Twoim lesie nie powinny przemarzac. Rubisia owinelam tylko pierwszej zimy, bo byla zima mrozna i bezsniezna a w ogrodzie jeszcze golo
UlaB 22:07, 05 wrz 2021

Ale super zakupy!!!
U mnie te niskie zawilce fajnie się rozłażą - uwielbiam je. Rosną na rabacie podokiennej (pod okapem) razem z turzycą, paprociami itd. Od wschodu ale w cieniu drzew. Bedzie pani zadowolona
SlonecznyOgrod 22:12, 05 wrz 2021

Ale zakupy, szalona jesteś
April 07:05, 06 wrz 2021

Kasya napisał(a)

A ja ich bardzo długo nie chciałam ale chyba juz chce
Poleć jakaś niska odmianę bordo i wysoka amarant ?

Te zawilce co pokazalas to bardzo piekne, bardzo obwińcie kwitna i są bardzo wysokie wiec nie wiem jakie ty niskie kupilas…

Niska odmiana rdesta, bordo to Blackfield, dość ciemny liść. Ale on i tak ma u mnie ok 70cm. A w opisach to nawet 90-120 się trafia. Kupiłam też u Przemka nowość, Vesuvius, podobno najciemniejszy, 100 cm.
Co znaczy amarant??? Bo ja facet w tych kwestiach i nie znam się na kolorach.... Mocny czerwony? To Fat Domino, mam go na rabacie z misą. Przyjedź to sobie na żywo oblukasz. On 100-140 cm ma mieć i u Izy Tamaryszka tyle ma. Mój dopiero posadzony więc do pasa póki co.
Ja starałam się wybierać odmiany lila i fiolet ale trudno z takimi. Mam jeszcze Rowden Gem i September Spire - ten jest cudny, wieczorem wrzucę fotki bo wczoraj już tak muliło.
No i biały Fat White, gigant.

A zawilce to mnie nie denerwuj bo na metce mają 20-30 cm napisane....
April 07:08, 06 wrz 2021

mrokasia napisał(a)
Ulala, ale zakupasy!!!
Te Kelseye to u Ciebie fajnie rosną, dobry wybór .

Tak, bardzo fajne są. Chcesz? Mogę ci kupić. Cena baaardzo atrakcyjna Tylko czy masz gdzieś półcień? Bo one tam najlepiej sobie radzą. Na słońcu nie wiem czy nie wymagałyby większego podlewania.
Kasya 07:11, 06 wrz 2021

April napisał(a)

Niska odmiana rdesta, bordo to Blackfield, dość ciemny liść. Ale on i tak ma u mnie ok 70cm. A w opisach to nawet 90-120 się trafia. Kupiłam też u Przemka nowość, Vesuvius, podobno najciemniejszy, 100 cm.
Co znaczy amarant??? Bo ja facet w tych kwestiach i nie znam się na kolorach.... Mocny czerwony? To Fat Domino, mam go na rabacie z misą. Przyjedź to sobie na żywo oblukasz. On 100-140 cm ma mieć i u Izy Tamaryszka tyle ma. Mój dopiero posadzony więc do pasa póki co.
Ja starałam się wybierać odmiany lila i fiolet ale trudno z takimi. Mam jeszcze Rowden Gem i September Spire - ten jest cudny, wieczorem wrzucę fotki bo wczoraj już tak muliło.
No i biały Fat White, gigant.

A zawilce to mnie nie denerwuj bo na metce mają 20-30 cm napisane....

Bordo to dla mnie mocna czerwień a amarat to mocny ciemny roz
Niskie to dla mnie takie na przód rabatki…

anemone pamina kupiłam akurat u Szmitow, jest przepiekny na tył rabatki, drobne kwiaty ale całe mnóstwo, jest bardzo wysoki, naprawdę
April 07:11, 06 wrz 2021

Kasya napisał(a)
Niskie to np seria pretty
Poza tym Giselle, Anne rose, seria swan

Nie no, jak można tak klienta w bambuko....
Nic to, zawilce u mnie sobie radzą więc po prostu wcisnę głębiej na rabacie. Nie kupiłam 30 sztuk tylko trzy.
Zresztą nawet z brzegu mogą być bo tuż przy ławce. Będą smyrać w ucho... Trzeba widzieć jasne strony