Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:23, 16 lut 2023

Kokesz napisał(a)
Przekrój faktycznie szeroki
Widzę wysokie odmiany, powinny długo owocować

W opisie było napisane że owocują do września
April 12:25, 16 lut 2023

Mgduska napisał(a)
Aprilu, żebyś wiedziała, ile razy ładowałam tam koszyczek i przepakowywałam - i co? I nic, w międzyczasie wyszły wszystkie cyklameny, na które miałam ochotę. W Walentego byłam dzielna i jednym zdecydowanym ruchem wrzuciłam do koszyka pojemniki do wysiewu, machnęłam przelew i już idą! Chociaż coś

Tylko że wszystkie inne sklepy mam już opłacone
Ja się zastanawiam góra kilka dni. A czasem wcale
A nad cyklamenami też dumałam ale takie maleństwa to u mnie znikną. Doszłam do wniosku że szkoda kasy. Ileż ich musiałabym posadzić żeby cokolwiek zauważyć?
Makao 12:32, 16 lut 2023

To Wy kupujecie gotowe sadzonki pomidorów czy nasiona bo takie koszty podajecie że szok
TAR 12:46, 16 lut 2023

Kordina napisał(a)

No, 20 clematisów - wybrzmiewa potężnie czyli 20 podpór? Czy na płoty?

czesc na ploty, czesc na podpory i drzewa, na zarosniecie domku i smietnika a niektore jak Arabella wersja ploząca do paproci. wielkie nic w morzu potrzeb. wiadomo, u mnie róż nie bedzie
Kasya 12:47, 16 lut 2023

April napisał(a)
pomidor szczepiony Kakao niestety mi wykupili. Nic na forum nie można napisać
Zamówiłam:
Pomidor szczepiony Cupidissimo 200g
Pomidor szczepiony Bolzano-wczesny 100g
Pomidor Philovita F1 15-20g
Pomidor Evita koktajlowy
pomidor Aurea 250g
pomidor Solena Jellow koktajlowy

Mam nadzieję że przekrój szeroki co do wielkości i czasu owocowania

Ja to pisze dopiero jak kupie
April 13:01, 16 lut 2023

Makao napisał(a)
To Wy kupujecie gotowe sadzonki pomidorów czy nasiona bo takie koszty podajecie że szok

Aniu, sadzonki od Kasi B. Drogo ale jestem ciekawa. Najwyżej nigdy już nie kupię. No potrzebny w życiu jakiś dreszczyk emocji
April 13:02, 16 lut 2023

TAR napisał(a)

czesc na ploty, czesc na podpory i drzewa, na zarosniecie domku i smietnika a niektore jak Arabella wersja ploząca do paproci. wielkie nic w morzu potrzeb. wiadomo, u mnie róż nie bedzie

chyba mi Tarcia podsunęłaś pomysł. Kolejna roślina do przesadzenia Tym razem dwie Arabelle
Zapomniałam że je mam. Wniosek: są źle posadzone
Kordina 13:03, 16 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

No właśnie coś mi nie grała szczepiona paproć

Wszystko jest możliwe, nawet to co niemożliwe
Ja oczekuję na kwiat paproci, a co! Nie wolno?
April 13:04, 16 lut 2023

Kasya napisał(a)

Ja to pisze dopiero jak kupie

No właśnie, pierwszy raz napisałam przed zakupem... a na tej odmianie zależało mi najbardziej. Reszta to strzały w ciemno
TAR 13:13, 16 lut 2023

Agatorek napisał(a)

Ooooo, toż to hurtowe zakupy .
Jakieś szczególnie polecasz?

Troche tego jest.Na pewno Arabella, Pr. Diana, Ville de lyon, Summer Snow, Early Snow, jakies gorskie ze 4 rodzaje z serii Montana, bylinowe czerwone bez odmiany, botaniczne Paul Farges, Early Sensation, Romantika, Little Mermaid, Violet, Polish Spirit, Etoile Violette, Gravetye Beauty, Preacox, Utopia, Stellar i Sweet Summer Love. Poza kilkoma nowosciami wszystkie pewniakki mi kwitły. Zapisalam sie jeszcze na Minueta i Rubromarginata.

Ktos pytał o przywarki japonskie, mam z 10 krzakow, sa zarabiste, bynajmniej u mnie rosna pieknie. Kupilam w poprzednim sezonie na wiosne i sa zadolowane na dzialce ale zima nic im nie zrobila.