Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

TAR 11:59, 07 mar 2021

z siedziskiem dobry pomysl na zawilce jeszcze troche poczekasz no chyba ze nagle przyjdzie atak wiosny i wszystko ruszy. one zanikaja na zime i musze zwyczajnie poczekac az cos sie wykluje. a ziemia jeszcze mocno zmarznieta na oczku bryla lodu
SlonecznyOgrod 12:47, 07 mar 2021

U mnie też zimnica.

Miejscówka dla misy podoba mi się, wyobrażam sobie, że ona zajmie większość przestrzeni pomiędzy tymi trzema sosnami
April 13:34, 07 mar 2021

TAR napisał(a)
z siedziskiem dobry pomysl na zawilce jeszcze troche poczekasz no chyba ze nagle przyjdzie atak wiosny i wszystko ruszy. one zanikaja na zime i musze zwyczajnie poczekac az cos sie wykluje. a ziemia jeszcze mocno zmarznieta na oczku bryla lodu

Właśnie obejrzałam dzisiejszy odcinek Mai w ogrodzie, mój drogi eMuś mi nagrał
I zaświtał mi pewien pomysł na ławeczkę Ale jeszcze się w głowie kokosi. Muszę sobie przelać na plan.

U mnie tylko trzy stopnie i zapowiadają śnieg

April 13:38, 07 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
U mnie też zimnica.

Miejscówka dla misy podoba mi się, wyobrażam sobie, że ona zajmie większość przestrzeni pomiędzy tymi trzema sosnami

większość nie ale połowę tak. Jeszcze nie wiem jakiej szerokości będzie ta rabata ale myślę że jakieś 3-4 m. Czyli w sumie 7x3 minimum. Za nią ma być ścieżka, taka nieformalna raczej, już nie taka betonowa jak bliżej tarasu. I dalej ostatnia rabata zamykająca ogród, w którą muszę wkomponować ławeczkę.
Agatorek 13:46, 07 mar 2021

April napisał(a)

Wczoraj to był lekki zefirek. Dziś wichura, chyba nawet czapka nie pomoże. Miał być mróz w nocy ale przez ten wiatr jest w okolicach zera. Niestety odczuwalna to pewnie z -20.

U mnie też wieje, dlatego mam leżing .

Odnośnie misy, to wybrane miejsce jest super , takie trochę oddalone, ale jednak widoczne. Lubię zakamarki i „ukryte” skarby
Agatorek 13:55, 07 mar 2021

April napisał(a)

Ja u ciebie też jestem na bieżąco
Ja też potrzebuję jeszcze wielu dni na sprzątanie. Dziś nic z tego, wichura niemal za oknem. Pewnie dzień spędzę na bazgraniu po kartkach i planach umieszczania zakupów popełnionych impulsywnie.

Jakby się okazało, że coś Ci się nie mieści albo masz zbędne....

(żartuję oczywiście )
MiluniaB 13:59, 07 mar 2021

Aprilku - nie było mnie kilka dni, a tu tyle wpisów
Misa znalazła miejsce, faktycznie na zdjęciu wygląda postawiona daleko od tarasu, ale piszesz, że to tak wygląda na zdjęciu więc ok

Wstawiam zdjęcia z dalszych prac porządkowych
April 14:09, 07 mar 2021

Agatorek napisał(a)

U mnie też wieje, dlatego mam leżing .

Odnośnie misy, to wybrane miejsce jest super , takie trochę oddalone, ale jednak widoczne. Lubię zakamarki i „ukryte” skarby

Widzisz, to nie jest problem że kupiłam za dużo ale że na dużo na ten sezon w stosunku do moich fizycznych możliwości posadzenia z sensem. Bo bez sensu to wystarczy że pozmieniam doniczki na większe, zadołuję i może sobie rosnąć rok czy dwa. I czasami tak się dzieje. Mam ogród doniczkowy
April 14:12, 07 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Aprilku - nie było mnie kilka dni, a tu tyle wpisów
Misa znalazła miejsce, faktycznie na zdjęciu wygląda postawiona daleko od tarasu, ale piszesz, że to tak wygląda na zdjęciu więc ok

Wstawiam zdjęcia z dalszych prac porządkowych

Jakoś tak wyszło, dziś do ogrodu nie da się wyjść bo wieje, choć słoneczko z lekka zaczyna prześwitywać. Miejsce misy zawsze będzie można zmienić jak się okaże że wizytujące koleżanki stwierdzą po wizji lokalnej że to jednak do kitu. Ja się nie upieram. Mądrzejszych trzeba słuchać. Ale intuicja podpowiada mi, że będzie dobrze
Agatorek 14:55, 07 mar 2021

April napisał(a)

Widzisz, to nie jest problem że kupiłam za dużo ale że na dużo na ten sezon w stosunku do moich fizycznych możliwości posadzenia z sensem. Bo bez sensu to wystarczy że pozmieniam doniczki na większe, zadołuję i może sobie rosnąć rok czy dwa. I czasami tak się dzieje. Mam ogród doniczkowy

A masz już jakieś doniczki zakopane, czy jesteś na zero?