Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:39, 07 mar 2021

Milka napisał(a)
Za 5 godzin mnóstwo zrobiłaś, nie wiem czemu ja robię też długo, a tak szybko efektów nie mam

Wczoraj działałam jak na dopalaczach, pewnie przeczuwałam że dziś nici z roboty
Ale są dni kiedy robię, robię a efektów brak. I wtedy mnie to demotywuje.
Pewnie wiele osób tak ma. Ty nie?
Milka 09:52, 07 mar 2021

Mam, a jakże. Dziś oboje działamy, to pewnie szybciej i więcej. Wprawdzie chłodnawo, ale ubierzemy się ciepło i damy radę.
April 10:03, 07 mar 2021

Anda napisał(a)
Hah, kurczę, cessna mi się zepsuła Niestety, na wizję lokalną nie mam szans, ale dzięki za zaproszenie

Masz tam na tyle słonecznie że ten rozchodnik tam wytrzyma?

To naprawiaj U mnie jest gdzie wylądować. Albo mały, żółty helikopterek wynajmij. Tak nieraz żartowaliśmy z mężem, bo do pracy dojeżdżamy do Warszawy. Zanim zrobili obwodnicę dojazdy nas zabijały. Ale teraz jest super.
A propos lądowania, to już tu dwa razy lądowały, małe, lekkie szybowce. Potem po nie tylko laweta przyjeżdżała, składali i odjeżdżali. Fajna sprawa.

Wracając do tematu. Tam jest całkiem sporo słońca, las mam od południa, słońce prześwieca przez sosny. Dalej na południe, poza moją działką już nie ma drzew więc paradoksalnie miejsce jest dość jasne.
Teraz tak pomyślałam że fajnie by wyglądały z jednej strony hakone z paprociami a z dugiej stony misy trzcinniki. Takie oddzielne kępy dwóch gatunków traw. Porysowałabym ale totalny antytalent w tym zakresie jestem.
April 10:05, 07 mar 2021

Milka napisał(a)
Mam, a jakże. Dziś oboje działamy, to pewnie szybciej i więcej. Wprawdzie chłodnawo, ale ubierzemy się ciepło i damy radę.

Fajnie, zazdroszczę. U nas się nie da wyjść, głowę urywa. Mały wiatr mi nie przeszkadza ale to co się dzieje to poza moimi możliwościami tolerancyjnymi.
sarenka 10:08, 07 mar 2021

April napisał(a)

Fajnie, zazdroszczę. U nas się nie da wyjść, głowę urywa. Mały wiatr mi nie przeszkadza ale to co się dzieje to poza moimi możliwościami tolerancyjnymi.

Też właśnie się zastanawialam czy iść czy nie...bo została mi góra hakuro do obcięcia ... Ale takie wiatrzysko...
April 10:15, 07 mar 2021

sarenka napisał(a)

Też właśnie się zastanawialam czy iść czy nie...bo została mi góra hakuro do obcięcia ... Ale takie wiatrzysko...

Blisko siebie mieszkamy więc pogoda pewnie podobna. Jak dla mnie do siedzenia przy kominku. Niestety popsuł mi się a serwisant przyjedzie dopiero jutro...
mrokasia 10:15, 07 mar 2021

U mnie też dziś dziko wieje, nie da się nic porobić . I zimno. A od czwartku przez kilka dni ma padać deszcz. Po 16 marca ma być lepiej.
April 10:18, 07 mar 2021

mrokasia napisał(a)
U mnie też dziś dziko wieje, nie da się nic porobić . I zimno. A od czwartku przez kilka dni ma padać deszcz. Po 16 marca ma być lepiej.

Czyli generalnie pogoda się zryp...a.
Trzeba odpoczywać i zbierać siły
No ty nie możesz, musisz z pieskami wychodzić
Gosiek33 10:52, 07 mar 2021

Też doświadczam porywów wichury i ptaków od razu mniej
sarenka 11:00, 07 mar 2021

April napisał(a)

Blisko siebie mieszkamy więc pogoda pewnie podobna. Jak dla mnie do siedzenia przy kominku. Niestety popsuł mi się a serwisant przyjedzie dopiero jutro...

To pod kocyk z książką
Ja właśnie kartkę wyjęłam i będę rysować,ale w projektowaniu to ja kiepska jestem korzystam, że dzieci zajęte i amm chwilę