Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Martka 17:04, 14 lip 2021

Moje motyle płochliwe, uciekają jak tylko podchodzę na 2 metry... albo ja straszę? przecież staram się, w ogrodzie zawsze zadbana, nie wiem, o co chodzi.
Judith, ja miasto uwielbiam, wieś tylko o tyle, o ile jest terenem mojej działki, ale nie chciałabym wrócić, dopóki spokojna dzielnica z domkiem w niej nie będzie osiągalna. Czyli duże raczej. Bądź wręcz never. Uwielbiam powroty do domu tak samo jak wyjazdy z niego, jest pełna równowaga.

Judith 18:58, 14 lip 2021

Małżonek zachęcony tegorocznymi sukcesami stolarskimi w postaci huśtawki i ganku domku (altany) machnął był z rozpędu donicę. Donica stanęła na szambie, które wkopane jest płytko, wiec nic na nim nie rośnie.
I teraz mam rozkminkę, co w rzeczonej donicy ppsadzoc. Myśle o rozplenicach hameln, a pomiędzy nimi jakieś jednoroczne. Nie mam pomysłu, jakie... pomożecie?

Yenna 20:00, 14 lip 2021

Świetna skrzynia

Pytanie, czy chcesz wykopywać np cebulki na zimę? Czy raczej takie zupełnie jednoroczne?
Martka 20:05, 14 lip 2021

Koncepcja Basi Krk - hortensje Bobo, bodziszek Rozanne i rozplenica albo inna zwiewna trawka? Donica piękna! Gratulacje!
Judith 20:15, 14 lip 2021

Yenna napisał(a)
Świetna skrzynia

Pytanie, czy chcesz wykopywać np cebulki na zimę? Czy raczej takie zupełnie jednoroczne?

Cebulowe to dobry kierunek! Jako wiosenny akcent . Z donicy mogę wykopywać. Albo zostawić i zobaczyć co będzie .
Dziękuje w imieniu małżonka za pochwałę skrzyni .
Judith 20:18, 14 lip 2021

Martka napisał(a)
Koncepcja Basi Krk - hortensje Bobo, bodziszek Rozanne i rozplenica albo inna zwiewna trawka? Donica piękna! Gratulacje!

Hortensji mam sporo w ogrodzie i wolę je na rabatach. Podobnie z bodziszkiem - wolne miejsca na rabatach wołają o bodziszka . Hameln tak - jako podstawowy element.
Dziękuję za pochwałę donicy . Ładna i solidna - fakt .
Yenna 20:21, 14 lip 2021

Judith napisał(a)

Cebulowe to dobry kierunek! Jako wiosenny akcent . Z donicy mogę wykopywać. Albo zostawić i zobaczyć co będzie .

Czemu tylko na wiosnę? A dalie na lato?
Judith 20:24, 14 lip 2021

Yenna napisał(a)

Czemu tylko na wiosnę? A dalie na lato?

Eeeee, mówiłaś o cebulkach .
Yenna 20:28, 14 lip 2021

Skrót myślowy kłącza dalii też trzeba wykopywać
Judith 20:32, 14 lip 2021

Yenna napisał(a)
Skrót myślowy kłącza dalii też trzeba wykopywać

Nie tyle też (ja cebul nigdy nie wykopuję), co po prostu trzeba . I z tej przyczyny po rocznej onegdaj przygodzie z daliami podziękowałam im za współpracę .