Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 17:24, 27 paź 2025

mirkaka napisał(a)
A liści dębowych nie możesz kompostować w workach? Zlać mocznikiem, byłoby szybciej. Nie mam takich liści ale może by się udało, miałabyś świetne podłoże dla roślin.

Nie mogę, bo nie mam gdzie przechowywać ponad setki worków 120-litrowych.
Za to kilka worków liści brzozowych sobie zostawię - już testowałam: jeden sezon wystarczy, by otrzymać czyściutką ziemię.
tulucy 19:36, 27 paź 2025

Judith napisał(a)

A, bo lubię uporządkowane formy - koła lub kąty proste . Wszelkie falki budzą mój niepokój, zapewne z powodu zbyt dużej entropii . Ten łuk to oczywiście wycinek koła, no ale jednak łuk .
Nie mniej ten kąt wyglada teraz lepiej i jestem zadowolona .

Jakby nie patrzeć, łuk to nie fala pomyśl sobie, że to hiperbola, czysta matematyczna forma . Nie dziwię się, że się gryzło przed zmianą, też bym tak machnęła.
Agatorek 23:37, 27 paź 2025

Judith napisał(a)

Nie mogę, bo nie mam gdzie przechowywać ponad setki worków 120-litrowych.
Za to kilka worków liści brzozowych sobie zostawię - już testowałam: jeden sezon wystarczy, by otrzymać czyściutką ziemię.

I takie liście trzymasz po prostu w worku? Pytam, bo na nowym mam „kilka” brzóz i będę mogła skorzystać z Twojego pomysłu