Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

ajka 17:44, 22 paź 2025

U nas ostatnio siąpi popołudniami, miałam nadzieję, że coś dzisiaj ogarnę, posprzątam na ogrodzie, a tu pracę skończyłam i zaczęło padać Zazdroszczę.
Judith 18:08, 22 paź 2025

U nas ostatnio słonecznie i miło, wreszcie nie ma tego mroźnego wiatru .
Dzisiaj kolejnych kilka godzin popracowane: kolejna - tym razem duża - rabata oczyszczona z grubsza z dębowych liści i zagrabiony fragment trawnika. Kolejne 3 wory pełne .
Grabienie trawnika to robota małżonka, ale chciałam wykroić zarys większego koła pod dębami, zatem mus było oczyścić teren .
Jutro planuję wziąć na tapet mniejsze koło. Tu jest jednak nieco trudniej, bo muszę wyznaczyć kształt bez możliwości złapania środka koła . Do tego drzewo jest nieregularne przy ziemi i niezupełnie pionowo rosnie. Ale mam już plan!
Marcin89 18:41, 22 paź 2025

Plan to podstawa
Judith 19:04, 22 paź 2025

Marcin89 napisał(a)
Plan to podstawa

No, tu raczej powinnam była użyć określenia „mam pomysł”, bo planowanie prac w ogrodzie to nie moja bajka . Miałam ciąć byliny i co? - wzięłam się za koła . Luz, swawola i zero napinki .
mirkaka 19:19, 22 paź 2025

Judith napisał(a)
W ogrodzie kolorowo i w okolicy też, aczkolwiek ostatnie wietrzne dni to czas przyspieszonego ogołacania drzew z liści .

Przepiękna aleja, czy taki masz dojazd do domu? cudo
Judith 19:31, 22 paź 2025

mirkaka napisał(a)

Przepiękna aleja, czy taki masz dojazd do domu? cudo

Tu akurat moje spacerowo-treningowe trasy, ale moja uliczka wygląda niemal identycznie jak ta z pierwszego zdjęcia .