Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

LIDKA 17:54, 03 sie 2026

Mirka wcale niepodobna tylko znacznie ładniejsza . Bo u mnie nadal rządzą rzadki roślin a tu fajnie rozłożone i pomieszane roślinki są .
mrokasia 07:40, 04 sie 2026

Judith napisał(a)

Ta rabata wygląda świetnie! Przypomnij mi co to za rozczochrane drzewko na pniu? Super wygląda .

Nowe ścieżki super i ten kwadrat dobrze wygląda. Będziecie przerabiać tę ścieżkę obok, tę z samych płyt?
antracyt 07:43, 04 sie 2026

Czy w tym miejscu zostawiasz trawę czy może jednak masz jakieś przyszłościowe plany na rabatę? Mogła by to być fajna kontynuacja tego co po drugiej stronie ścieżki i wizualne otulenie ławki.
Judith 09:00, 04 sie 2026

mirkaka napisał(a)

Ale tu pięknie, rabata stylem podobna do Lidki kortowej Bardzo mi się podoba ta delikatność

Mirka, dziękuję . Cieszy mnie ta rabata, szczególnie że długo nie mogłam jej skomponować, wciąż był tu bałagan. W tym roku po wyrzuceniu stip i drobnych zmianach wreszcie zaczęła przypominać rabatę, a nie kołtun . Deszcze tez pomogły, bo rośliny po prosu rosną .
Judith 09:04, 04 sie 2026

LIDKA napisał(a)
Mirka wcale niepodobna tylko znacznie ładniejsza . Bo u mnie nadal rządzą rzadki roślin a tu fajnie rozłożone i pomieszane roślinki są .

Trochę trwało zanim na tej rabacie osiągnęłam efekt kontrolowanego chaosu .
W kwestii stip - stwierdzam, że one wprowadzają taki bałagan (niefajny bałagan) na rabatach, że właśnie rządki są chyba dla nich jedyną opcją. No, chyba, że to pojedyncze egzemplarze, ale w większej liczbie zdecydowanie mi się przestały podobać.
Judith 09:07, 04 sie 2026

mrokasia napisał(a)

Ta rabata wygląda świetnie! Przypomnij mi co to za rozczochrane drzewko na pniu? Super wygląda .

Nowe ścieżki super i ten kwadrat dobrze wygląda. Będziecie przerabiać tę ścieżkę obok, tę z samych płyt?

Kasia, cmok!
To jest grab pospolity rockhampton red. Polecajka TARci . Niestety w zeszłym roku nie dane mi było cieszyć się jego jesiennymi przebarwieniami, bo z powodu suszy liście mu wyschły na wiór jeszcze latem. W tym roku za to pięknie się rozrósł.
Pojedyncze płyty w trawie zostają w dotychczasowej wersji. Choć skłamałabym twierdząc, że nie było innych koncepcji .
Judith 09:18, 04 sie 2026

antracyt napisał(a)
Czy w tym miejscu zostawiasz trawę czy może jednak masz jakieś przyszłościowe plany na rabatę? Mogła by to być fajna kontynuacja tego co po drugiej stronie ścieżki i wizualne otulenie ławki.

Zuza, tutaj właśnie wzrasta sobie świeżo posiana trawa . Nie ma i nie było nigdy koncepcji na rabatę tutaj. Tu jest dość wąskie przejście do drugiej części ogrodu, poza tym w ogólnym looku rabata tutaj zupełnie nie pasowałaby.
Próbuję znaleźć zdjęcie, które pokazywałoby kontekst, ale bez sukcesu .
Iwonka 09:24, 04 sie 2026

No rozszaleliście się ale wychodzi Wam to perfekcyjnie!!!