Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Wiolka5_7 19:07, 13 paź 2022

Tak sprawdź korzenie, bo jeśli ładnie ukorzenione to w przyszłym roku trawy bujną
Rojodziejowa 19:21, 13 paź 2022

No ja właśnie z e-skalniaka mam trzcinnika brachyticha i całkiem fajny był i jest
Judith 19:38, 13 paź 2022

Przybyłam do dom, sprawdziłam - jest dobrze . Korzenie wypełniają donicę.
Mirka 19:59, 13 paź 2022

Judith napisał(a)
Przybyłam do dom, sprawdziłam - jest dobrze . Korzenie wypełniają donicę.

Fajnie pozostaje czekanie na wiosnę. Możesz z nich zebrać nasionka i wiosną wysiać
Judith 20:03, 13 paź 2022

Mirka napisał(a)

Fajnie pozostaje czekanie na wiosnę. Możesz z nich zebrać nasionka i wiosną wysiać

Mirka, w tym to Ty jesteś mistrzynią . Ja mam niewiele sukcesów na tym polu, .
Tak czy owak liczyłam na sadzonki, które będzie można wiosną podzielić, a w tej sytuacji trza będzie dokupić albo zaczekać .
W weekend sadzenie!
Judith 20:16, 13 paź 2022

BTW. Uświadomiłam siebie właśnie, ze gdy zaczęłam tworzyć ogród nie miałam napinki na większe rośliny. Kupowałam maluchy. Do tego spróbowałam posiać miskanty - urosły piękne po kilku latach, nie wadziło mi czekanie, bo kazda roślina, nawet najmniejsza zapełniała (zapełniała to niedobre słowo ) łyse rabaty. To była tez kwestia finansowa - ogród nie najmniejszy, a ja wytyczałam wielkie rabaty wymagające mnóstwa roślin .
Teraz, gdy ogród jest, patrzę na niego inaczej - patrzę, jak go upiększyć, wzbogacić w rośliny. I dostrzegam potrzebę konkretnej rośliny, w konkretnym rozmiarze, na konkretnej rabacie - jako towarzystwo dla innej, sporej kilkuletniej konkretnej rosliny .
Oczywiście są miejsca, które powstają jako nowe - tam maluchy nadal mi nie wadzą .
Nowa12 23:16, 13 paź 2022

Te trzcinniki są też dostępne w zielonym expercie (od jakiegoś czasu mój ulubiony sklep bo bardzo ładne sadzonki wysyłają) za 11,90 zł. Aktualnie mają jeszcze promocję na koniec sezonu -20%.
Więc jakby co to wiesz.....
Możesz u nich dokupić .
Judith 08:43, 14 paź 2022

Nowa12 napisał(a)
Te trzcinniki są też dostępne w zielonym expercie (od jakiegoś czasu mój ulubiony sklep bo bardzo ładne sadzonki wysyłają) za 11,90 zł. Aktualnie mają jeszcze promocję na koniec sezonu -20%.
Więc jakby co to wiesz.....
Możesz u nich dokupić .

Bardzo miła cena! Dziękuję za cynk!
Judith 10:35, 14 paź 2022

Liściopad is coming
Martka 11:26, 14 paź 2022

Liściopad ❤️
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies