Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Martka 19:16, 14 paź 2022

Judith, kłosy B na pewnym etapie są podobne do KF. Dopiero później się tak „puszą”
Judith 19:32, 14 paź 2022

Martka napisał(a)
Judith, kłosy B na pewnym etapie są podobne do KF. Dopiero później się tak „puszą”

Mam Brachytrię w robocie i puszące sie kłosy widzę od co najmniej miesiąca... A tu dodatkowo puszące i te drugie są w jednej doniczce...
No nic, zobaczymy, co mi odpiszą.
LIDKA 23:27, 14 paź 2022

Judith napisał(a)
A poza tym złożyłam reklamację dotyczącą Brachytrii, ale wcale nie z uwagi na mikrość sadzonek, a z uwagi na to, że w jednej doniczce są prawdopodobnie dwie trawy - Brachytria w liczbie kłosów sztuk 3 i inna trawa - w liczbie kłosów sztuk 5.

Te chude to kłosy zaschnięte już. Naciełam kłosków brachytrychy do suchego bukietu i takie sie zrobiły.

Jak je ciełam to wyglądały jak te Twoje
puszyste.

Judith 10:35, 15 paź 2022

Perukowiec prześliczności
Judith 18:53, 15 paź 2022

Odpowiedzi ze szkółki sie nie doczekałam, posadziłam zatem obie sadzonki traw. Prócz tego posadziłam pięknie ukorzenione w doniczkach tegoroczne siewki jeżówek w liczbie sztuk około 10 (miałam zadołować, ale znalazłam im miejscówkę). Pograbiłam trochę z rozpędu (ze 20 m2 czyli tyle co nic ) zasiliwszy przy okazji kompostownik porcją liści brzozowych, reszta poszła do worów. Etap zero minus w temacie grabienia - zaliczony .
Jutro wycinam część bylin, a małżonek bierze sie za grabienie liści dębowych - porcja druga. Jeszcze ich wiele przeze nami .
A teraz popaduje deszczyk. Fajnie!
Agatorek 19:59, 15 paź 2022

Perukowiec rzeczywiście śliczny, ja mam bordowe . Nie zazdroszczę grabienia. U mnie liście leżakują na trawie (ale nie dębowe, no i nie mam „trawnika” )
U nas też trochę popadało, w końcu, bo już myślałam żeby podlewać …
Judith 20:06, 15 paź 2022

Agatorek napisał(a)
Perukowiec rzeczywiście śliczny, ja mam bordowe . Nie zazdroszczę grabienia. U mnie liście leżakują na trawie (ale nie dębowe, no i nie mam „trawnika” )
U nas też trochę popadało, w końcu, bo już myślałam żeby podlewać …

Agnieszka, mój perukowiec tez jets bordowy : ). Ale przebarwia sie na pomarańczowo .
Agatorek 21:45, 15 paź 2022

Wiesz, że nie pamietam, czy moje były kiedyś pomarańczowe? może nie zdążają się przebarwić?
No, skleroza już
Kordina 00:23, 16 paź 2022

Co za kolorek, chyba oranżowy
Judith 13:41, 16 paź 2022

Z pamiętnika ogrodnika: grabienie liści w październiku i sens tego przedsięwzięcia

Początek grabienia:

Po grabieniu - uchwycenie chwili, w której nie ma liści jest awykonalne

Bawimy się do grudnia .