Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Pokaż wątki Pokaż posty

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Rojodziejowa 13:05, 13 paź 2022

Judith napisał(a)

Na fotkach zawsze są rośliny fajnej wielkości .

Niby tak, ale obserwuję ich na FB, insta i pokazują doniczki często. Mają wszystkie opinie bardzo dobre. Zamierzam zamówić u nich trzcinnika KF, więc jakby co to na sobie wypróbuję
Judith 13:05, 13 paź 2022

Nowa12 napisał(a)
Albamar nie jest taki zły . Fakt, że mają małe sadzonki ale cena też nie jest wygórowana. I bez problemu mi przyjęli reklamację jak mi jedna trawka kupiona wczesną wiosną nie wzeszła.
Ale nie dziwię Ci się. Ja też mam niektóre szkółki na czarnej liście .

Kupiłam sadzonki jeżówki po 22 zeta - miały po 2 lub 3 maleńkie listki. Oczywiście o kwitnieniu nie było mowy. Następnie w sklepie stacjonarnym kupiłam po 18 zeta jeżówki tej samej odmiany w postaci pięknych kwitnących roślin.
A zatem - newa ewa!
Rojodziejowa 13:10, 13 paź 2022

anuska2507 napisał(a)
Ja przez neta staram się wybierać tańsze oferty danej rośliny - wtedy rozczarowanie wielkością sadzonki jest mniej bolesne

Ja kiedyś tak seslerię zamówiłam - najtaniej. Przyszły mi doniczunię z dwoma ździebełkami i nie przetrwały. Potem się przez to do jesiennej zniechęciłam.

Najładniejsze faktycznie kupuję na miejscu, ale akurat te, które chcę kupić pojawiają się rok/dwa po moich poszukiwaniach

Judith kupiłam ładne ale w lecie i niestety już nie maja w tym miejscu.

No i jeszcze nie pisałam, że jestem pełna podziwu na kunsztu wykonania mebli! Ten stolik zwłaszcza mnie oczarował!
Nowa12 15:21, 13 paź 2022

Judith napisał(a)

Kupiłam sadzonki jeżówki po 22 zeta - miały po 2 lub 3 maleńkie listki. Oczywiście o kwitnieniu nie było mowy. Następnie w sklepie stacjonarnym kupiłam po 18 zeta jeżówki tej samej odmiany w postaci pięknych kwitnących roślin.
A zatem - newa ewa!

To ja miałam taką sytuację z Bylinami Barcikowskich. Zdechła, połamana i obżarta przez ślimaki jeżówka w mniejszej doniczce niż w opisie. Reklamacji nie przyjęli i też mam ich za czarnej liście .
Judith 18:27, 13 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

To ja miałam taką sytuację z Bylinami Barcikowskich. Zdechła, połamana i obżarta przez ślimaki jeżówka w mniejszej doniczce niż w opisie. Reklamacji nie przyjęli i też mam ich za czarnej liście .

Na kogo wypadnie na tego bęc i klient stracony. Dlatego mus dopieszczać każdego klienta . Choć nie zawsze się to udaje, co wie każdy kto pracuje w usługach .
Judith 18:30, 13 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Ja kiedyś tak seslerię zamówiłam - najtaniej. Przyszły mi doniczunię z dwoma ździebełkami i nie przetrwały. Potem się przez to do jesiennej zniechęciłam.

Najładniejsze faktycznie kupuję na miejscu, ale akurat te, które chcę kupić pojawiają się rok/dwa po moich poszukiwaniach

Judith kupiłam ładne ale w lecie i niestety już nie maja w tym miejscu.

No i jeszcze nie pisałam, że jestem pełna podziwu na kunsztu wykonania mebli! Ten stolik zwłaszcza mnie oczarował!

Dziękuję, Asia, za pochwały mężowych dzieł . Chęć ich wykorzystania dodana została do długiej listy powodów, dla których czekam z utęsknieniem na wiosnę .
Martka 18:37, 13 paź 2022

Judith, cienkie te trzcinniki i moim zdaniem nie fair. Kupując donicę 2litrową w sklepie mam prawo oczekiwać, że będzie wypełniona rośliną, czego tu nie można powiedzieć. W żadnym stacjonarnym sklepie traw w takim wydaniu, jak tu i jakie ja także niejednokrotnie otrzymałam, nie znajdziemy - z wiadomych powodów.
Zadowolona każdorazowo byłam tylko z jednego sklepu, z e-skalniaka. Albamar przysłał mi mikro-sadzonki seslerii i niestety, cześć nie przeżyła. A to przecież pancerna trawa. Innym razem przesuszone carexy. Tam już nie kupię.
Agatorek 18:42, 13 paź 2022

Nie wiem, czy akurat mieli w ofercie te trzcinniki, ale sporo traw zawsze mają w Rykach (sklep Internetowy Daglezja). Na wiosnę kupowałam miskanty memory, nie pamietam w jakich doniczkach, max 2L, i byłam też trochę wtedy rozczarowana (2-3 źdźbła na krzyż), ale wyrosły z nich wielkie kępy. I rozczarowanie minęło .
Pochwalę się jeszcze, że dostałam od nich w gratisie książkę o miskantach (do kolejnego zamówienia, dziś je dostałam).

Odnośnie albamaru mam same pozytywne doświadczenia. Małe sadzonki (w sumie wiadomo jaka wielkość doniczki), ale zawsze wszystko się przyjmowało.
A od Barcikowskich zamawiałam szałwię omszoną zeszłej jesieni, przyszły małe doniczuszki, szałwia była już przycięta i wyglądała masakrycznie. Ale też ładnie wyrosła. A już reklamowałam, zaraz po rozpakowaniu , Pan powiedział, żeby się wstrzymać do wiosny.

Jak widać po wpisach - różnie to bywa.
Judith 18:48, 13 paź 2022

Zobaczę jakie maja korzenie. Jeśli to malizna wsadzona do większej doniczki - będę reklamować. Jeśli ładnie ukorzenione - dam im szansę.
Judith 18:50, 13 paź 2022

Kurde, piszę z telefonu jadąc kolejką i sądzę takie literówki, ze niemal każde słowo muszę poprawiać