Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Wiolka5_7 21:26, 16 gru 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

To tak jak u mnie. I podzielam Twoje uczucia. Zima by mogła nie istnieć, po tym białym będzie szaro bura maziasta breja

Ja zachwycałam się pierwszym niedużym śniegiem ,a teraz już mi ten zachwyt przeszedł. Właśnie leżę z bólem rąk i kręgosłupa :-/ Tak breja przed nami,bo plusy podają ,ale bynajmniej odpadnie codziennie odśnieżanie
tulucy 23:38, 16 gru 2022

Ja odśnieżam minimum minimorum. Tyle, żeby dalo się bramę otworzyć. I do domu wejść od furtki. Podjazd odpuszczamy, samochód i tak jakoś da radę wjechać. Najbardziej nie lubię odgarniania brei zwalonej na wjeździe na posesję przez pług. To jest mega ciężkie, brudne, wielkie grudy. I muszę to przerzucić daleko, żeby samochodem przejechać. Kiedyś tak miałam dość, bo zdążyłam wszystko odśnieżyć i na czyściutki wjazd poszedł urobek z pługa, na wysokość 40 cm, że zadzwoniłam z awanturą do gminy... ja chciałam się tylko wylądować, jakież było moje zdziwienie, jak za pół godziny przyjechali panowie i mi cały wjazd odszuflowali.

Ja kocham zimę, ze śniegiem taka, tak do połowy lutego. Potem miłość przechodzi skokiem w nienawiść.
Anda 14:18, 17 gru 2022

No ja zimy nie lubię. Przeważnie nie ma tu śniegu, więc po cóż mi mróz? Od tygodnia co noc -11 stopni. Po kiego jak śniegu nic?
Nie, zima nie dla mnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 15:12, 17 gru 2022

Anda napisał(a)
No ja zimy nie lubię. Przeważnie nie ma tu śniegu, więc po cóż mi mróz? Od tygodnia co noc -11 stopni. Po kiego jak śniegu nic?
Nie, zima nie dla mnie.

Ando, mam identyczne przemyślenia . Dlatego śnieg tak mnie cieszy ,
gogo 16:01, 17 gru 2022

Ja też lubię śnieg, ale teraz, gdy jestem na emeryturze i nie muszę nigdzie wychodzić
Agatorek 16:37, 17 gru 2022

Ale Cię przysypało . U nas wczoraj tak delikatnie tylko

Ale muszę przyznać, że z taką ilością śniegu ogród wyglada cudnie ❤️

Ja, tak jak Lucy minimalnie odsnieżam, a może nawet mniej. W sumie to tylko z jednej strony bramy, żeby się do końca otwierała . Kostka jest wyżej niż trawa, więc jak się będzie roztapiać, to wszystko będzie spływać.
Helen 22:15, 17 gru 2022

A u nas w ogóle nie pada...
Wiaan 10:55, 18 gru 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
U Ciebie mało śniegu u mnie kupy wysokości ogrodzenia
Dziś po 3h odśnieżaniu podjazdu miałam dość , rzuciłam łopatę i poszłam do domu
mąż dokończył przed chwilą resztę

Nie mogę patrzeć na to białe g....o ! Bleeee

Wiola mam tak samo, zachwycam się tylko jednego dnia
Wiaan 11:00, 18 gru 2022

Zdjęcia piękne, u nas też mnóstwo śniegu ale już starczy
Judith 11:18, 19 gru 2022