Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Pokaż wątki Pokaż posty

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:04, 21 lut 2023

April napisał(a)
Jeszcze obejrzyj sobie rdest zmienny.

Fajowy. I wielki! Masz go? Bo piszą, że na słoneczne stanowisko, ale jeśli u Ciebie dał radę, to go rozważę jako alternatywę dla parzydła...
Judith 19:04, 21 lut 2023

Makao napisał(a)
Supcio

Szybka akcja
Mirka 19:46, 21 lut 2023

Ja bym poleciła Gaurę jeśli tam jest choć trochę słońca. U mnie na piachu super rośnie.
Martka 20:23, 21 lut 2023

Bardzo mi się podoba szybka akcja i koncepcja z parzydłem. Cienia mam niewiele, ale przyszedł mi do głowy jeszcze zawilec mieszańcowy na jesień. On się też rozsiewa i rozrasta, więc szybko można pozyskać nowe sadzonki. Ciekawa jestem, jak rośnie u dziewczyn w leśnych warunkach? Ładne ma też listki.
Rojodziejowa 20:26, 21 lut 2023

Nivea na razie chodziła z miejsca w miejsce i na razie nie mam o niej zdania. Ale kupiona dopiero latem, więc nie poznalyśmy się jeszcze za dobrze. W szkółce wyglądała świetnie w masie. U mnie na razie nie wygląda. Zobaczymy, czy mnie do siebie przekona.

Bardzo fajna taka szybka akcja
Judith 20:35, 21 lut 2023

Mirka napisał(a)
Ja bym poleciła Gaurę jeśli tam jest choć trochę słońca. U mnie na piachu super rośnie.

Do przetestowania gaury ostatecznie przekonały mnie rabaty w centrum Warszawy . W tym roku na pewno się pojawią w ogrodzie .
April 20:36, 21 lut 2023

Judith napisał(a)

Fajowy. I wielki! Masz go? Bo piszą, że na słoneczne stanowisko, ale jeśli u Ciebie dał radę, to go rozważę jako alternatywę dla parzydła...

Mam, i lepiej wygląda w półcieniu niż na słońcu. Dosadzam nowe to chyba najlepsza rekomendacja
Judith 20:40, 21 lut 2023

Martka napisał(a)
Bardzo mi się podoba szybka akcja i koncepcja z parzydłem. Cienia mam niewiele, ale przyszedł mi do głowy jeszcze zawilec mieszańcowy na jesień. On się też rozsiewa i rozrasta, więc szybko można pozyskać nowe sadzonki. Ciekawa jestem, jak rośnie u dziewczyn w leśnych warunkach? Ładne ma też listki.

Martka, cudny ten zawilec, ale potrzebuje wilgoci (nie ze znam - wujek Gugel mi powiedział ). U mnie piach oraz ogólna susza wszędzie. Zaczynam stawiać na rośliny potrzebujące mało wody.
Judith 20:41, 21 lut 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Nivea na razie chodziła z miejsca w miejsce i na razie nie mam o niej zdania. Ale kupiona dopiero latem, więc nie poznalyśmy się jeszcze za dobrze. W szkółce wyglądała świetnie w masie. U mnie na razie nie wygląda. Zobaczymy, czy mnie do siebie przekona.

Bardzo fajna taka szybka akcja

Zaryzykuję .
Judith 20:47, 21 lut 2023

April napisał(a)

Mam, i lepiej wygląda w półcieniu niż na słońcu. Dosadzam nowe to chyba najlepsza rekomendacja

Dokonałam niniejszym szybkiej analizy sytuacji i wyszło mi co następuje: pozostaję przy parzydle na kółku, a dla rdestu zmiennego mam ekstra miejscówkę - między kompostownikiem a szopką w budowie, w miejscu gdzie obecnie jest gola ziemia, a które było w planie zagospodarowania w tym sezonie . Tadam! I kolejny temat odhaczony, dziękuję .