Fajnie jest zajrzeć na forum na koniec dnia - wszystko jest już powiedziane, można spokojnie doczytać
Akcja z parzydłem - mega szybka Zastanawiające jest tylko to, czemu ja parzydła nigdzie nie mam skoro wiem o jego istnieniu?
Bardzo jestem ciekawa na jaką odmianę się zdecydujesz i jaki będzie efekt
Sama zaczęłam się zastanawiać nad jeszcze jednym parzydłem. On fajnie rozświetla cień gdy kwitknie. Gorzej jak przekwitnie to wtedy robi się ciemno. Przdałaby się doprać coś na zmianę
Ja mam zarówno zwykłe parzydło bez odmiany albo nie znam jej po prostu i parzydło Kneifii. Zdecydowanie zwykłe bardziej mi się podoba. Kneifii jest takie wydelikacone, a kwiaty się pokładają. Owszem fajny zwiewny akcent ale jeśli chce się coś dużego i mocniejszego, to jednak to zwykłe lepsze.
A gaury zamawiałam też w tym miejscu w sześciopakach Oby sobie dały u mnie radę
Dzień dobry, Ewo!
Plan działań na ten sezon jest bardzo bogaty, zobaczymy co się uda zrealizować . Po ubiegłym sezonie mam duży niedosyt ogrodowych prac, teraz zatem napalam się na nie jak szczerbaty na suchary .
No szybko, długotrwałe rozkminki powodują u mnie znudzenie tematem .
Moje parzydło nie ma żadnych odrostów, hmmm... Może to kwestia odmiany?
Nie można nic odkopać - to jeden z pierwszych rozkminianych przeze mnie tematów ogrodowych 8 lat temu. Parzydło moje jest ogromne i chciałam je podzielić (gdy już dowiedziałam się, że jest to bylina i co to jest bylina ). Parzydło ma bardzo głębokie korzenie i próby wykopania mogą skończyć się uśmierceniem rośliny. Więc nie ruszałam i dobrze, bo latem mam na tej jednej rabacie busz nieziemski .
Mnie parzydło podoba się w każdej fazie, poza ostatnią - przy końcu lata liście zawsze są obżarte przez jakieś muszki czy inną cholerę i stają się brzydko ażurowe.
Chyba wybiorę bezodmianowe - jest największe .
Co do gaury w sześciopakach - muszę zobaczyć ile będę potrzebować; jeśli kilka, to chyba kupię większe pojedynczo. Ale ta cena kusi . Się zobaczy. Aktualnie jestem na etapie spisywania, co na której rabacie do dodania jest (a tym samym do kupienia) .