Sporo pracy będzie wymagało przygotowanie miejsca (zrywanie darni, wybieranie śmieci, a to miejsce jest bardzo zasobne w śmieci; w zeszłym roku znalazłam - wśród standardowych zardzewiałych gwoździ i nakrętek po wódce tudzież jakichś szmat - CAŁĄ szklaną buteleczkę po syropie! ), a potem ziemi w nim (kopanie, dosypywanie dobroci).
Do obsadzania będzie się nadawać dopiero wiosną .
Proso będzie wielkie- spójrz na moje przy tarasie
Ja bym nic do niego nie dosadzala - za mało masz miejsca . Pożre Ci tę ŚŚ. Za jakiś czas będziesz zmuszona albo zabrac śliwę albo podzielić proso.
Moje ma ponad 160 cm h
Te kulki tez Ci pod nim zginą.
Ja już daaaawno temu przerabiałam nasadzenia z trawami- były trawy i róże trawy i lawendy i wszystko mam poprzesadzane .
Ja nie wiem jaki tu masz zamysł.
Ja bym te rabate pod płotem i rabate z prosem połączyła w L.
Wejście do basenu zostaw od strony ścieżki tam gdzie widać palety.
Żeby sie odsłonić od chwastowiska to albo żywopłot albo zielona siatka na płot. Ale masz tam tujki już to może warto dosadzić.
Czy będziesz coś robić ze ścianą garażu ?
I jak wygląda teren jak patrzysz z końca ścieżki na wprost , po prawej mając basen?
Lubie sie orientować w układach ogrodów które obserwuje. Stad tyle pytań.jak za dużo to wybacz.
Ładne masz to proso. Ja kupiłam inne i nie trafiłam.
Miałam napisać coś podobnego odnośnie nowej rabaty.
Naprawdę zmieni się jakoś wygląd trawnika bez tego kawałeczka?
Mojemu eMowi muszę chyba jakiś pomnik postawić, bo nic nie mówi o „trawniku” (z drugiej strony ja się nie pytam , czy mogę kawałek zabrać), tylko sam się dopytuje, gdzie jeszcze planuję nowe rabatki.
A jak mówię, że już nie planuję, to mi mówi, że wymiękam .
Ja jakoś tej świdośliwy przy prosie nie widzę... Nie wiem... świdośliwa taka lekka w formie, artystyczna A proso northwind jest takie mocne, proste. Proso uwielbiam, świdośliwy też, ale nie widzę ich w zestawie zwłaszcza w tak bliskim sąsiedztwie.
Te tujki przy ogrodzeniu to bym pociągnęła na całości. Takie jednorodne tło jest fajne.
A w tym kącie co go tu nie widać po lewej co masz?