Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Joann 08:28, 28 lip 2023

LIDKA napisał(a)
Nowa rabatka,waw.

Pokaż to miejsce z odlegości.

Kijek sie może przekulać dalej co nie? No tak przypadkiem?

Artemis piękna. Będzie cieszyć.

Taa, niestety już zauważył, że przesunęłam rabatkę nieco w lewo, a ta bukowa jest szersza niż miała byc

Dzis pada, przerwa w pracy. Rabatka z większej odległości

Miała być do deski, będzie do żyłki. Chce tam wsadzić swidosliwe larmancka tylko czy teraz się tam zmieści? Może zrobić z granitu obrzeże przed trawami?

Czy tu na róg koło prosa?

Joann 08:30, 28 lip 2023

mrokasia napisał(a)

A fajnie by bylo
Joann 08:31, 28 lip 2023

DariaB napisał(a)
O nowa rabatka fajnie, ach Ci mężowie, obrońcy trawników

Dokładnie, trafnie to ujęłaś, tylko na co im ten trawnik ja się pytam?
Joann 08:31, 28 lip 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Co to za trawa na zdjęciu? To proso Northwind?

Tak
Joann 08:34, 28 lip 2023

Roza wsadzona. Zobaczcie, co u mnie za płotem. I dlatego właśnie mam ścianę gabionowa między innymi. Tu też muszę pomyśleć, co zrobić, ale już kamieni nie chcę mi się układać.

Wszystko w trakcie realizacji, dziś pada, więc prace wstrzymane.
edi75 08:48, 28 lip 2023

Nowa rabata powstaje w deszczu ..super. Tych chwaściorów za płatem współczuje
Asia u mnie tez pada..
Rojodziejowa 09:07, 28 lip 2023

I u mnie. Wczoraj był jeden ładny dzień, niestety przeznaczony na co innego niż ogród. Dziś miałam plany ogrodowe i właśnie poszły się paść.
mrokasia 09:40, 28 lip 2023

Chwastowisko za płotem to z jednej strony przekleństwo bo wszystko przełazi a z drugiej błogosławieństwo bo sąsiadów brak .
Uparciuch z tego Twojego eM. Świdośliwę bym właśnie tak z boku umiejscowiła.
Judith 10:06, 28 lip 2023

Joann napisał(a)

Jaki masz piękny busz w narożniku! Umknął mi jakoś, albo nie pokazywałaś jeszcze takiego ujęcia .

W temacie wielkości planowanej rabaty chcę Cię trochę podbuntować . Zapytałabym mężatego, o co mu chodzi? Dlaczego niby te pół metra ma dla niego takie znaczenie? Dla Ciebie to kłopot, bo musisz zastanawiać się, jak zmieścisz rośliny, które tam chciałabyś, że nie wspomnę, że po prostu zależy Ci na pięknym ogrodzie pełnym roślin (i cała robota z tą rabatą jest po Twojej stronie), a dla niego jaki to zysk?

Jeśli się wtrącam bez sensu - nie wahaj się powiedzieć .
Wiaan 10:30, 28 lip 2023

Judith napisał(a)

Jaki masz piękny busz w narożniku! Umknął mi jakoś, albo nie pokazywałaś jeszcze takiego ujęcia .

W temacie wielkości planowanej rabaty chcę Cię trochę podbuntować . Zapytałabym mężatego, o co mu chodzi? Dlaczego niby te pół metra ma dla niego takie znaczenie? Dla Ciebie to kłopot, bo musisz zastanawiać się, jak zmieścisz rośliny, które tam chciałabyś, że nie wspomnę, że po prostu zależy Ci na pięknym ogrodzie pełnym roślin (i cała robota z tą rabatą jest po Twojej stronie), a dla niego jaki to zysk?

Jeśli się wtrącam bez sensu - nie wahaj się powiedzieć .

O tak, ja tak własnie negocjowałam i od tego czasu nie mam problemu z zabieraniem trawnika
Co więcej wczoraj eM kosząc mówił, że teraz to szybko idzie i nie wkładamy szczególnej pracy w niego a jest ładny. Łatwiej o niego zadbać