Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Patrycja_KG_Lu 21:39, 10 sty 2024

LIDKA napisał(a)
Asia super będzie ta rabata.
Nieustannie działasz choć mało pokazujesz. Miałaś podwórko a masz ślicznie piękny ogród.

Justyna Ty spryciaro. Już zaplanowałaś urlop na marzec. Ja na maja mam. Niestety nie na ogród.
Lecę do Rzymu.

Jakie tam niestety?! Rzym piękny jest. Pojesz super rzeczy. To jedno z niewielu miast do których bym wróciła. Zazwyczaj nie wracam ponownie do danego miasta, bo jeszcze tyle innych miejsc do odwiedzenia. Natomiast dla Rzymu zrobiłabym wyjątek.
Makao 04:47, 11 sty 2024

Już urlopach mówicie? To znak że sezon letni idzie wielkimi krokami a ja jeszcze nasion pomidorów nie kupiłam
olciamanolcia 07:47, 11 sty 2024

LIDKA napisał(a)
Nieustannie działasz choć mało pokazujesz. Miałaś podwórko a masz ślicznie piękny ogród.

Justyna Ty spryciaro. Już zaplanowałaś urlop na marzec. Ja na maja mam. Niestety nie na ogród.
Lecę do Rzymu.

Piekne masz plany
ja muszę wykorzystać urlop za zeszły rok stąd marzec
Potem oczywisie mam jeszcze w lipcu i na jesieni bo chcę lecieć pod palmy opalać nogi
Rojodziejowa 16:15, 11 sty 2024

Makao napisał(a)
Już urlopach mówicie? To znak że sezon letni idzie wielkimi krokami a ja jeszcze nasion pomidorów nie kupiłam

Jeszcze Ci wykupią!
Joann 23:41, 11 sty 2024

olciamanolcia napisał(a)

A widzisz tyle czasu mineło i pomysł zostanie zrealizowany
U mnie sie nie pokładały( mowa o lawendzie) pomimo ciecia do ziemi.

Kocimiety ni mam ale za to mam trzy sadzoneczki szałwii od ogrodowiskowej Koleżanki Na chwilę obecna umiejscowiłam ja w rabacie tam gdzie mam full werbeny
Ta moja rabata tez po jesiennej przebudowie-wywalone hakuro pomieszane trawy, dosadzone dwie śliwy, poprzesadzane horty
Na wiosnę ( mam urlop w marcu) poszerzę te rabatę o jakieś dwie deseczko podłogowe i przesadzę seslerię. I dalej zobaczymy co jeszcze wymyślę

Tak, to pewnych rewolucji trzeba dojrzeć jaka masz odmianę szałwii? Też się nad nią zastanawiam. W marcu też planuje działać, jeszcze ścianę gabionowa jedna mam w planach na tyłach. Oj, będzie się działo!
Joann 23:44, 11 sty 2024

An_na napisał(a)
Lawenda rewelacja. U mnie w takie srebrzyste kulki rośnie lawenda n/n z biedry. Jeszcze jej nie cięłam, bo się długo zbierała po posadzeniu i nie było czego ciąć. Nie zakwitła mi nawet. Na wiosnę ją zetnę. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitnie i nadal będzie kulką.
Chciałabym uzyskać taki efekt jak u Ciebie.

Rabaty z płytami bardzo mi się podobają. Będzie super

Moja lawenda jedna jest z Au...., a druga z Obi. Będzie ładna, ale tnij, nie żałuj. Wczesna wiosną ciachaj. Ja lubię lawendę też jeszcze przed kwitnieniem. Karmie skorupkami z jajek, popiołem z kominka i kawa
Joann 23:50, 11 sty 2024

LIDKA napisał(a)

Lecę do Rzymu.

Lidko, jeszcze tyle do zrobienia, a to, co kosztuje tyle, co nic, czyli własna praca, nie może czekac moje plany na nowy sezon to:
- zrobić ścianę gabionowa w miejscu, gdzie był kojec dla psa,
- pomalować siatkę i plotek,
- zrobić rabatę dzielącą ogród i likwidująca wybieg dla dzieci,
- zrobić rabatę przy płotku prowadzącym do części gospodarczej,
- zrobić warzywniak jak należy, czyli kompromis będzie, zamiast skrzynek, rabatki z krawężników na warzywa.
To takie grubsze prace, a co jeszcze wyjdzie w praniu, to się okaże.

Wyjazdu zazdroszczę. Jeszcze nie byłam w Rzymie, ale muszę się kiedyś wybrać.
Joann 23:53, 11 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jakie tam niestety?! Rzym piękny jest. Pojesz super rzeczy. To jedno z niewielu miast do których bym wróciła. Zazwyczaj nie wracam ponownie do danego miasta, bo jeszcze tyle innych miejsc do odwiedzenia. Natomiast dla Rzymu zrobiłabym wyjątek.

No właśnie, skąd to niestety? Ogród poczeka, nabierze siły i wróci z podwojoną mocą
Joann 23:54, 11 sty 2024

Makao napisał(a)

Ja też nie, nawet nie planuje jeszcze. A to już czas?
Joann 23:55, 11 sty 2024

olciamanolcia napisał(a)

Piekne masz plany
ja muszę wykorzystać urlop za zeszły rok stąd marzec
Potem oczywisie mam jeszcze w lipcu i na jesieni bo chcę lecieć pod palmy opalać nogi

Ja też w tym roku planuje gdzieś do ciepełka, ciągle tylko praca i inwestycje. W tym roku chcemy zobaczyć trochę swiata