Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 19:25, 10 gru 2011

Joku napisał(a)
Zauważyłam że sporo ogrodów pokazywanych na forum powstawało w zbliżonym czasie, czyli w latach 90 -tych. Jak się patrzy teraz wstecz, to widać że zazwyczaj początki bywały skromne. Kupowało się pojedyncze rośliny i dosadzało. Cieszył każdy nowy krzaczek, świeżo wypielone rabatki, skoszona trawa.
Dla mnie mój ogród był najładniejszy w 4 - 6. roku. Macie też swoje najlepsze "ogrodowe czasy"?

Dla mnie ostatnie lata takie byly. W tej chwili już mi wszystko za bardzo wyrasta.
Bogdzia 19:25, 10 gru 2011

Bogdzia 19:34, 10 gru 2011

aldonaz napisał(a)
Witaj Bogdziu, jesteś pierwszą osobą, która powitała mnie na Forum. Twój ogród jest jak z bajki, często do niego powracam. Nie mogę uwierzyć, że w Polsce są takie ogrody. Podziwiam i pozdrawiam.

Cieszę się że mi się udało powitac Cię jako pierwsza osoba z Ogrodowiska. Jak sie dobrze rozejrzysz to zobaczysz że jest tu bardzo dużo pięknych ogrodów.Polecam ogród Dzidki , Poziomki czyli Jasi ,Ewyglen ale również wiele innych.No i bardzo jesteśmy ciekawi Twojego ogrodu. Byłam rano u Ciebie ale widziałam piękną ławeczkę z klonem, więc jeśli masz wstaw swój ogród, bo nas zawsze ciekawośc zżera.
Sebek 19:54, 10 gru 2011

Piękne zdjęcia archiwalne - aż nie chce się wierzyć, że to kiedyś było małe
A to na 100
Bogdzia 20:02, 10 gru 2011

Dzięki Sebku, miło mi Cię tu znów widziec.Pozdrawiam.

P.S. Co to za ogród? Jakiś angielski?
siaaska 20:50, 10 gru 2011

Bogdziu piękna historia Twojego ogrodu Teraz widzę że i mój ogródek ma szansę pięknie wyglądać za kilka czy kilkanaście lat... Będę do tego dążyć Tylko ostatnio zastanawiam się czy to ma sens bo Sonia strasznie nam wszytsko niszczy... Już myślałam o wydzieleniu jej jakiegoś miejsca ale szkoda mi ją ograniczać bo wiem jak uwielbia biegać... W końcu to pies myśliwski. Szkoda tylko że z tych swoich ucieczek nie przynosi nic upolowanego...
Bogdzia 21:29, 10 gru 2011

No niestety Asiu psy powodują zniszczenia w ogrodzie. Ja miałam polskiego owczarka nizinnego to nieduży piesek był bardzo grzeczny ale gdy już go zabrakło ze względu na dobro ogrodu nie mam psa mimo ,że ze względów bezpieczeństwa by się przydał bo mieszkam pod lasem. A jeszcze pies myśliwski musi miec dużo ruchu więc go nie ograniczysz.Wiadomo że się go nie pozbędziesz ale kiedyś jak będzie nowy to trzeba przemyślec jaki ma byc żeby jak najmniej niszczył.
Sebek 21:40, 10 gru 2011

Bogdzia napisał(a)
Dzięki Sebku, miło mi Cię tu znów widziec.Pozdrawiam.

P.S. Co to za ogród? Jakiś angielski?

To nasze Pisarzowice
Dzidka 22:16, 10 gru 2011

Sebku, w tych jak piszesz naszych Pisarzowicach zrobiło mi się wiosną bardzo smutno.
Wiele rododendronów przedstawiało smutny widok.
Nie przypuszczałam, że w tak osłoniętym ogrodzie rododendrony mogły tak ucierpieć od przymrozków,

Bogdziu, w tym ogrodzie jest Narodowa Kolekcja tych roślin,
Sebek 22:24, 10 gru 2011

Dzidka napisał(a)
Sebku, w tych jak piszesz naszych Pisarzowicach zrobiło mi się wiosną bardzo smutno.
Wiele rododendronów przedstawiało smutny widok.
Nie przypuszczałam, że w tak osłoniętym ogrodzie rododendrony mogły tak ucierpieć od przymrozków,

Bogdziu, w tym ogrodzie jest Narodowa Kolekcja tych roślin,

No właśnie też byłem zawiedziony, że aż tyle będzie zielonych.....
Bardzo mało zdjęć robiłem połaciom a pojedynczym, bo tylko właśnie takie kwitły - szkoda