Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

maria_kalino... 17:27, 06 lut 2012

Ja byłam zafascynowana dziećmi mojej chrześnicy, jak w lesie na pieszej wycieczce na trasie Iwonicz- Zdrój do Rymanowa- Zdroju wyciągnęły z plecaków woreczki na papierki z cukierków i łupiny z jajek. Były to brzdące 5 i 7 lat. Gdyby wszyscy maluchom wpajali takie zachowania, to nie mielibyśmy stosów śmieci w lasach i przydrożnych rowach.
Bogdzia 17:36, 06 lut 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Ja byłam zafascynowana dziećmi mojej chrześnicy, jak w lesie na pieszej wycieczce na trasie Iwonicz- Zdrój do Rymanowa- Zdroju wyciągnęły z plecaków woreczki na papierki z cukierków i łupiny z jajek. Były to brzdące 5 i 7 lat. Gdyby wszyscy maluchom wpajali takie zachowania, to nie mielibyśmy stosów śmieci w lasach i przydrożnych rowach.

Oby jak najwięcej było takich mądrych rodziców i tak dobrze wychowanych dzieci.Trzeba przyznac że nasze władze nic nie robią żeby zmienic sytuacje bo mandaty troche mogły by pomóc a przede wszystkim gdyby gminy miało obowiazek wywożenia śmieci z całej gminy. Miało to obowiazywac od tego roku ale zostało po staremu i jak zwykle na gadaniu się skonczyło. No a gminy maja juz tyle obowiązków że ledwie są w stanie je udźwignąc.Pozdrawiam Marysiu.
Milka 17:43, 06 lut 2012

Ciekawa dyskusja się toczy, więc i ja swoje 5 groszy dołożę. Mamy polskie przysłowie ,,czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci". Było, jest i będzie aktualne. Co się z domu wynosi, w świat zanosi..
maria_kalino... 17:44, 06 lut 2012

Bogdziu, dziękuję za pozdrowienia i przesyłam wzajemne.
Mala_Mi 17:57, 06 lut 2012

Irenko sama prawda....
Jak mój syn był mały to chodzilismy po szlalkach z workiem na śmieci. I była zabawa kto więcej uzbiera.... Nie marudził czy jeszcze daleko, a szlak pozostawał czysty ....Każde wakacje siedzieliśmy w górach... Przyjemne z pożytecznym.

Irenko my też tak chcemy zrobić i nieważne że pracochłonne, sztuczne to nigdy nie prawdziwe Znamy się na zywicach....ale kamień ma swoją moc.
Bogdzia 18:00, 06 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Ciekawa dyskusja się toczy, więc i ja swoje 5 groszy dołożę. Mamy polskie przysłowie ,,czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci". Było, jest i będzie aktualne. Co się z domu wynosi, w świat zanosi..

Masz rację Irenko, a przy okazji pochwale Twój nowy avatarek z młodą ogrodniczką czy ogrodnikiem.
Bogdzia 18:02, 06 lut 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za pozdrowienia i przesyłam wzajemne.

Marysiu zawsze mi miło jak zagladasz. Zapraszam częściej.
Milka 18:04, 06 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Masz rację Irenko, a przy okazji pochwale Twój nowy avatarek z młodą ogrodniczką czy ogrodnikiem.

Obie z Gabrysią- dziękujemy
Bogdzia 18:05, 06 lut 2012

To ze kamień jest najpiekniejszy to nie budzi żadnych wątpliwosci, ale Aniu ta praca prawie niewolnicza.
EPODLAS 18:16, 06 lut 2012

Kamień w ogrodzie wygląda pięknie, ale musi też być umiar. No i zależy jaki kamień. A kamienne poidełka są piękne. Widziałam już w niejednym ogrodzie. Do tego pięknie wyglądają stare donice z betonu, najlepiej porośnięte mchem, a w nich kwiaty. Bardzo romantycznie.