Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.
O MATKO !!!!!! doczytałam do 60 strony, i muszę coś napisać bo myśli zaczynają mi parować uszami ! Nigdy nie widziałam takiego prywatnego ogrodu. Bożenko - to mistrzostwo świata! Gdzie to jest? Ja jestem rodowitą Łodzianką, w Jaworznie mieszkam dopiero od 4 lat.
Na razie mam w głowie same wykrzykniki więc gratuluję Ci cudiownego ogrodu i będę go oglądać dalej, może już trochę spokojniej. A widoku z okna to chyba nie tylko ja zazdroszczę!
Pozdrawiam serdecznie
Bogdziu Ty z pamięci tymi nazwami sypiesz rododendronów? Niektóre nazwy i ja już przyswoiłam, ale malutko. Niektóre są mi w ogóle nieznane. Mimo, że juz troszkę wiem to jeszcze duuużo się muszę nauczyć.
Tirmisu ponad połowa zjedzona..nawet Everest kawałaeczek dostał i już zna to słowo Na hasło tiramisu od razu się ożywia
A i M kazał powiedzieć, że dzięki Tobie miał ekskluzywne śniadanie..... jajaka ugotowane i do tego sałatka Jak ciast żadnych nie jada..to do tiramisu sam sie dobrał
Słoik ogórków już zjadałam
Przepis koniecznie napisz
Chyba rh też posadzimy na froncie domu W wolnej chwili napiszę u siebie co sobie wymyślilismy
Miałam ogarnac pobojowisko w domu..i nadrabiam moje ulubione wątki
Rozładowuję chyba smutny nastrój po dzisiejszej "imprezie"
Jak jesteś z Łodzi to wiesz pewnie gdzie jest Justynów.Okno jest takie większe troche bo chciałam stale miec wrażenie że jestem w ogrodzie.Myślę że się udało, z domu widok jest dobry ale z zewnątrz trochę wygląda jak wystawa sklepowa, ale ja się już przyzwyczaiłam.Dzieki za miłe słowa.
Ja już jestem starsza pani i czesto musze spojrzec do spisu bo wiem co to jest ale jak się nazywa i jak sie pisze nazwę czesto wyleci z głowy.Często nazwy są podobne u rh i np róz np roseum ale inne też więc lepiej czasem zajrzec .