Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

monteverde 19:15, 31 mar 2012

odpukać w niemalowane, aby nic nie przeszkodziło
zbigniew_gazda 20:00, 31 mar 2012

Bogdziu - wszystko wyczytałem u Ani . Przemiłe spotkanie a Ogrodowisko łączy pasjonatów. Pozdrawiam.
Bogdzia 20:13, 31 mar 2012

Jagna napisał(a)
Przepiekny ogród. Az dziw, że trafiłam dopiro dziś. I zazdroszcze spotkania i już czekam na relację z maja.
Jeśli mogę dopytać; potrzebuję Rh biały, fioletowy i różowy do ogrodu w którym jest mnustwo słońca. Jakie odmiany powinnam wybrac?

Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.
Yen 20:18, 31 mar 2012

O MATKO !!!!!! doczytałam do 60 strony, i muszę coś napisać bo myśli zaczynają mi parować uszami ! Nigdy nie widziałam takiego prywatnego ogrodu. Bożenko - to mistrzostwo świata! Gdzie to jest? Ja jestem rodowitą Łodzianką, w Jaworznie mieszkam dopiero od 4 lat.
Na razie mam w głowie same wykrzykniki więc gratuluję Ci cudiownego ogrodu i będę go oglądać dalej, może już trochę spokojniej. A widoku z okna to chyba nie tylko ja zazdroszczę!
Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 20:19, 31 mar 2012

monteverde napisał(a)
odpukać w niemalowane, aby nic nie przeszkodziło

Bardzo wierzę że będziesz.W niemalowane będziemy razem pukac.
Bogdzia 20:20, 31 mar 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu - wszystko wyczytałem u Ani . Przemiłe spotkanie a Ogrodowisko łączy pasjonatów. Pozdrawiam.

Zbysiu u mnie też są zdjecia tylko trzeba kilka stron wrócic. Ty znasz Anie to wiesz że musiało byc miło.
justi 20:26, 31 mar 2012

Bogdziu Ty z pamięci tymi nazwami sypiesz rododendronów? Niektóre nazwy i ja już przyswoiłam, ale malutko. Niektóre są mi w ogóle nieznane. Mimo, że juz troszkę wiem to jeszcze duuużo się muszę nauczyć.
Mala_Mi 20:27, 31 mar 2012

Nigdy nie widziałam takiego prywatnego ogrodu.

Taaaaaaa, to jest też trafne określenie

Tirmisu ponad połowa zjedzona..nawet Everest kawałaeczek dostał i już zna to słowo Na hasło tiramisu od razu się ożywia

A i M kazał powiedzieć, że dzięki Tobie miał ekskluzywne śniadanie..... jajaka ugotowane i do tego sałatka Jak ciast żadnych nie jada..to do tiramisu sam sie dobrał

Słoik ogórków już zjadałam

Przepis koniecznie napisz

Chyba rh też posadzimy na froncie domu W wolnej chwili napiszę u siebie co sobie wymyślilismy

Miałam ogarnac pobojowisko w domu..i nadrabiam moje ulubione wątki

Rozładowuję chyba smutny nastrój po dzisiejszej "imprezie"
Bogdzia 20:27, 31 mar 2012

Yen napisał(a)
O MATKO !!!!!! doczytałam do 60 strony, i muszę coś napisać bo myśli zaczynają mi parować uszami ! Nigdy nie widziałam takiego prywatnego ogrodu. Bożenko - to mistrzostwo świata! Gdzie to jest? Ja jestem rodowitą Łodzianką, w Jaworznie mieszkam dopiero od 4 lat.
Na razie mam w głowie same wykrzykniki więc gratuluję Ci cudiownego ogrodu i będę go oglądać dalej, może już trochę spokojniej. A widoku z okna to chyba nie tylko ja zazdroszczę!
Pozdrawiam serdecznie

Jak jesteś z Łodzi to wiesz pewnie gdzie jest Justynów.Okno jest takie większe troche bo chciałam stale miec wrażenie że jestem w ogrodzie.Myślę że się udało, z domu widok jest dobry ale z zewnątrz trochę wygląda jak wystawa sklepowa, ale ja się już przyzwyczaiłam.Dzieki za miłe słowa.
Bogdzia 20:30, 31 mar 2012

justi napisał(a)
Bogdziu Ty z pamięci tymi nazwami sypiesz rododendronów? Niektóre nazwy i ja już przyswoiłam, ale malutko. Niektóre są mi w ogóle nieznane. Mimo, że juz troszkę wiem to jeszcze duuużo się muszę nauczyć.

Ja już jestem starsza pani i czesto musze spojrzec do spisu bo wiem co to jest ale jak się nazywa i jak sie pisze nazwę czesto wyleci z głowy.Często nazwy są podobne u rh i np róz np roseum ale inne też więc lepiej czasem zajrzec .