Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 12:12, 15 cze 2012

asc napisał(a)
Ja też powojnika nie wzięłam..ale może to i dobrze, bo u Ciebie na pociechę oka trochę sie zostało
Za to Aldonka z własnej woli podzieliła epiemdium i dała mi kawałek

Dostaniesz i powojnika Aniu.
Bogdzia 12:20, 15 cze 2012

malwes napisał(a)

No głównie dla tych szyszek kupuje sie Acrocone i Puscha.Zdjęc z miejsca szczepienia nie udalo juz się zrobic bo gałęzie za bardzo już zdrewniały ale puscha zrobiłam.

Bogdzia, ja choruję na acrocone, jest przecudna. Zwłaszcza jak te szyszeczki są wiosną takie różowe. Jedno z piękniejszych krzewinek jakie znam.

Acrocona u mnie ma ok 6-7 lat i jest średniej wielkości świerkiem , dośc szerokim, natomiast Pusch jest malutkim swierczkiem obsypanym szyszeczkami jak i acrocona. Możesz wybierac zanim kupisz. Te zdjecia które powtórzyłas to Pusch a gdzieś wcześniej jest też wklejone dla Agaty zdjęcie mojej Acrocony.
Bogdzia 12:21, 15 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, ty jeszcze nie śpisz?
ja się rozkręciłam praca w ogrodzie i siedze teraz z wami, ale opycham się mufinkami z mlekiem

No niestety Irenko jak to pisałaś ja już poszłam spac, ale bardzo dziekuję że zajrzałaś.
Milka 17:19, 15 cze 2012

Pewnie plewisz; pogoda znośna, a mnie jakoś zimno
jak pracuję w ogrodzie to chociaż się rozgrzeję
chciałąm cię zapytać, czy np. teraz jak moje rh nie takie wielkie jeszcze, mogę coś między nimi posadzić, aby tak pustawo nie było i z kim one lubią w towarzystwie rosnąć
Mala_Mi 20:07, 15 cze 2012

U Bożenki dzisiaj cisza...... pewnie w ogródku pracuje.... a ja będę walczyć jutro cały dzień...... zapowadaja wreszcie dzień bez opadów deszczu.....
Za powojnika z góry dziękuję Jak ja Ci sie odwdzięczę za tyle prezentów
Bogdzia 20:28, 15 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Pewnie plewisz; pogoda znośna, a mnie jakoś zimno
jak pracuję w ogrodzie to chociaż się rozgrzeję
chciałąm cię zapytać, czy np. teraz jak moje rh nie takie wielkie jeszcze, mogę coś między nimi posadzić, aby tak pustawo nie było i z kim one lubią w towarzystwie rosnąć

A dziś wcale nie plewiłam (ja mówię pieliłam). Miałam sporo pracy w domu przy garach i sadziłam klony ginala dla Krysi i jeszcze byłam na zakupach i kupiłam 6 różnych goździków no i jeszcze posapałam w ciągu dnia bo zmiana pogody to ja jestem byle jaka.
Bogdzia 20:33, 15 cze 2012

asc napisał(a)
U Bożenki dzisiaj cisza...... pewnie w ogródku pracuje.... a ja będę walczyć jutro cały dzień...... zapowadaja wreszcie dzień bez opadów deszczu.....
Za powojnika z góry dziękuję Jak ja Ci sie odwdzięczę za tyle prezentów

Ja jutro będę w Łodzi, jak wrócę może cos mi sie uda zrobic. Aniu kpisz sobie ze mnie? Czym się odwdzięczysz? A te donice przytargane do mnie pełne pięknych roslin i kielichowiec to co? Jeszcze długo nie spłacę długu....
Mala_Mi 21:00, 15 cze 2012

A ja Ci przyszłam napisać, że wcale dużo stron nie natłukłam, bo tylko 3 i w wyższych celach...... dlatego robotę nawet porzuciłam dla dobra Ogrodowiska......
Bogdzia 21:19, 15 cze 2012

asc napisał(a)
A ja Ci przyszłam napisać, że wcale dużo stron nie natłukłam, bo tylko 3 i w wyższych celach...... dlatego robotę nawet porzuciłam dla dobra Ogrodowiska......

Jak w wyższych celach to juz nic nie mówię.

marzena 21:23, 15 cze 2012

poczytałam trochę...
moja mama tez zawsze mówiła 'pielić'
pozdrawiam