Agus dzis zakupilam trzmielinki Euonymus "Emerald Gold" na pienku (takim nie duzym) , niestety tylko dwie sztuki bo wiecej nie bylo. Czy mozesz mi doradzic z wlasnego doswiadczenia jakie warunki glebowe najlepsze i jakie miejsce? Na etykietce pisze jedynie ze slonce i pol cien bedzie ok.
Udało się, dobrze machałaś, cały dzień nie padało.. co prawda znów pada, ale wszyscy kosili dziś trawniki.. wczoraj desperaci robii to w deszczu... pomachaj jeszcze troszkę.....bo karamba... Plissss.
A Przygody Baltazara Gąbki uwielbiałam... kiedyś te bajki były może proste, ale coś w nich było.....
Kocimiętkę ciąć koniecznie (sorki, że odpowiadam u Ciebie ,a pytanie nie do mnie).... a przynajmniej wycinać kwiaty... Ja tnę wszytko... i już pora chociaż kwitnie, bo leży wyciągnięta jak długa, a tak zakwitnie jeszcze raz.
Sabinko, u mnie rosną w pełnym słońcu, na dość suchym stanowisku (przy ścianie domu) - powinny mieć mniej więcej takie warunki jak lawenda, czyli sucho i słonecznie Ale z tego co biegam po forum wiem, że trzmielina nie kaprysi poza... przeciągami, zimnymi wiatrami - tego nie znosi (przynajmniej u mnie).
Jakoś koślawo machałam, bo u mnie siąpiło całe popołudnie I też M. desperat kosił trawnik, ale tak mu się wszystko kleiło, że po 1/3 wymiękł
Zaraz, zaraz, bo ja z tą kocimiętką nie kumam - ścinać teraz jak właśnie zaczęła kwitnąć??? I tak pięknie wygląda??? Do tej pory ścinałam kwiaty jak przekwitła... Jak każesz teraz, to bendem płakać
Kocimiętkę tnij jak się zacznie robić brzydka Sama zauważysz kiedy jej fryzjer potrzebny
U mnie już rozlazłą się po pół metra na boki i wygląda brzydko.. chociaż ma kwiatki, to taka rozlazła się zrobiła i muszę przyciąć..
Ale jesteś szybka Aniu Ok, czyli fryzjer wtedy, gdy potrzebny To jeszcze podpowiedz plisss jak nisko ciąć? 2 lata temu ucięłam całe kwiatostany i dużą część liści (bo taka rozlazła była właśnie) i nie zakwitła ponownie. W zeszłym roku - ścięłam same kwiatki i kwitła po raz drugi, ale była taka bardziej poczochrana... Jest jakiś pośredni sposób ?