Wszystkim drzwi się podobają.... tylko budowlańcy chcieli do mnie dzwonić i skarżyć na monterów od okien, bo "chyba drzwi pomylili"
No trochę stroma... ale tu w okolicy pełno takich skarp i trawą porośnięte.... nic się z nimi nie dzieje. Myślałam, że bluszcz wystarczy. I że do czasu zarośnięcia bluszczem potrzymam szmatę. A tu lipa
Zamówiłam 10 irg Major na próbę. Już czekają pod altaną. Chwilowo nie posadzę, bo lało w nocy ostro. Znów mam błoto :/
Powierzchnia sadu to ok 52 x 10 m.
I niestety cały sad to skarpa
Więc muszę sadzić na górze niższe, mniejsze drzewa lub krzewy, po środku średnie a na samym dole wysokie żeby słońca sobie nie zabierały.
Elewacja... chciałabym szarą, ale taką starą szarą. Tzn kiedyś stare domy miały taki szary brudny kolor Szarobeżowy? Szarobrązowy? Ciepły szary?
Ale to jeszcze nic pewnego
Nieszpułka - znana mi tylko nazwa, nie wiedziałam, że to owocowe a urodlin, to dopiero ciekawostka dla mnie Nowa lekcja odrobiona
Potwierdzam, korzeniasty to super zadarniacz, miałam Czakora, musiałam oddać koleżance, bo miałabym tylko jego na rabacie Lubiłam jego geraniowy zapach liści, ładne liście po kwitnieniu.