Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Kordina 13:41, 01 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ty jeszcze masz je gdzie wciskać? XD

Kolanem wszystko wciśnie
olciamanolcia 19:51, 01 kwi 2025

Upchnęłam Diamantino po obydwóch stronach klona Purple Globe . Rozsądziłam również seslerie i dałam przed hortki a na lekkiej wysuwce są kochane rozchodniki

Gdzieniegdzie posadziłam przetacznika
Będzie ekstra … tak myślę

Rabata będzie różano hortensjowo trawiasto rozchodnikowo szałwiowo przetacznikowo daliowa ❤️
olciamanolcia 19:52, 01 kwi 2025

Phantomy pójdą pod graby. Tej rabaty jestem ciekawa najbardziej

Ps chyba jeszcze dokupię dwie
olciamanolcia 11:43, 02 kwi 2025

Słuchajcie czy ktoś z Was ma posadzone hortki w glinie???
Wczoraj posadziłam Diamantino i cholera na glinę w tej rabacie trafiłam .
Przemieszałam ją lekko z ziemią luźniejszą ale nie jestem pewna czy nie wysadzić , wykopać większy dół i dać samej lekkiej ziemi
MagdaLenka 12:25, 02 kwi 2025

Ja mam w glinie i są zadowolone. Co prawda dałam sporo dobroci tej mojej glinie, więc jest raczej przyjemna w obróbce, ale nadal trzyma wilgoć fest, a hortki to lubią.
mrokasia 12:45, 02 kwi 2025

olciamanolcia napisał(a)
Słuchajcie czy ktoś z Was ma posadzone hortki w glinie???
Wczoraj posadziłam Diamantino i cholera na glinę w tej rabacie trafiłam .
Przemieszałam ją lekko z ziemią luźniejszą ale nie jestem pewna czy nie wysadzić , wykopać większy dół i dać samej lekkiej ziemi

Nie mam, ale tak sobie myślę że hortki to wilgotno lubią więc powinna być raczej zadowolona.
Makao 14:25, 02 kwi 2025

Też myślę że hortkom lepiej będzie w glinie bo one muszą mieć dużo wilgoci jeśli chce się mieć duże kwiatostany.
Gruszka_na_w... 20:33, 02 kwi 2025

olciamanolcia napisał(a)

No naprawdę mam full czochów . Czekam niecierpliwie na fioletowe kule

Mnie ten full czochów u mnie nieco niepokoi , bo to sygnał, że cebulki się nadmiernie namnożyły i trzeba je będzie wykopywać i sadzić na nowo.

Cały mój ogród to glina. Hortki rosną w niej wyśmienicie. Nawet podczas długich niedoborów opadów nie wykazywały objawów przesuszenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 20:58, 02 kwi 2025

Justyna u mnie ok 80 hort w glinie. Nie wysychają i nigdy nie miały opuszczonych liści a tym w donicach sie to zdarza jak sucho jest.
Patrycja_KG_Lu 21:34, 02 kwi 2025

Jaką hortkę bukietową polecacie o sztywnych pędach, dużych, gęstych kwiatach (nie ażurowych), przebarwiającą się ciekawie? Może być z tych wysokich, dużych. Fraise Melba mam już i szukam jeszcze innej ciekawej odmiany.