Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 17:22, 21 gru 2025

Basieksp napisał(a)
Ślicznie i apetycznie wyglądają te pierniczki
Dziękuję, miło mi, a Ty pieczesz pierniczki na święta? Ja jutro upiekę ciasto piernik, które obłożę małymi domkami z pierniczków.

Dorota321 17:29, 21 gru 2025

mirkaka napisał(a)

No widzisz, a ja nie lubię, dla mnie ubieranie choinki to już wyczyn
Podobają mi się tak ustrojone domy, ale sama tego nie robię.
Dorotko, jesteś artystką
Ja taka romantyczna dusza jestem i jak nadchodzą święta to ja nie mam umiaru w dekorowaniu. Każdy robi tak jak lubi, nic na siłę.

Dorota321 17:31, 21 gru 2025

GorAna napisał(a)
I co tu napisać, jak z każdego kadru wyzierają arcydzieła☺️
Cudnie i smakowicie ❤️☺️
Aniu dziękuję za tak miły komentarz

Dorota321 17:39, 21 gru 2025

ewsyg napisał(a)
Dorotko, ale cudności u Ciebie. Czuć magię świąt, a zapach pierników przenika przez ekran.
Czas wokół świąt u mnie zawsze pachnie piernikami, aromatyczną herbatą i cytrusami. Myślę, że u wielu osób tak jest, a u Ciebie pachną pierniczki?

Dorota321 17:46, 21 gru 2025

Narsilia napisał(a)
Również jestem zauroczona sztuka kulinarna i dziewiarska i nie tylko , pięknie ujęcia domu w klimacie świątecznym a swetry są przeurocze też jestem zmarzluch slostsyjio nakuoilm second handzie też kilka ładnych swetrów takich dzierganych ,
Dziękuję bardzo, ja lubię próbować zrobić różne rzeczy. Zawsze chcę się przekonać, czy dam radę, a jak nie wychodzi to próbuję kolejny raz. Obecnie robię dwa swetry i do obydwóch brakuje mi wełny. Morelowy mohair właśnie mi dosłali, ale teraz jestem skupiona na świętach.

Dorota321 17:51, 21 gru 2025

Wafel napisał(a)
Ja pierniczę! Ja tu wchodzić nie mogę, co za piękności, nawet idealne pierniczki pięknie wyeksponowane w tych szklanych naczyniach Robisz wszystko tak idealnie, że to aż nieludzkie Wytwornie
Czytam i uśmiecham się, jest taki wątek ogrodniczy na instagramie Mateusza. Ten to dopiero jest perfekcjonistą, jak on mnie denerwuje..... żartuję, zaglądam do niego i go podziwiam
Mini szarlotka na zgodę?

Dorota321 18:09, 21 gru 2025

Margo2 napisał(a)
Nie zaznaczyłam sobie wątku do obserwacji i tyle pięknych zdjęć mnie ominęło.
Wróciłam do swojego wpisu, czyli do października. Cudowne róże. Nigdy takich nie miałam.
Ogród wygląda bajecznie o każdej porze roku.
Przy okazji skorzystam z przepisu na pierniczki i lukier.
Podziwiam wszelkie Twoje talenty.

I umiejętność robienia zdjęć.
To jest niesamowite.

Dziękuję ślicznie mam rzeczywiście kilka pięknych róż, to zasługa tego forum i wymiany doświadczeń. Ja przed erą Ogrodowiska miałam tylko jedną niechcianą różę, a teraz nawet sama ukorzeniam z powodzeniem róże z patyków ciętych na jesieni. Mam też kilka róż, którym daje kolejny rok szansę, a one jej nie wykorzystują. Kiedyś wylecą, ale mocno testują moją wytrzymałość.
Żebyś Ty wiedziała jak czasem wygląda ,, ustawka,, której kawałek później pokazuję. Interesuję się fotografią od dawna, ale mimo wykupionych kursów dalej robię zdjęcia na wyczucie i lustrzanką i telefonem.

Dorota321 18:14, 21 gru 2025

ewsyg napisał(a)
Tą nasza Dorotka jest wszechstronnie uzdolniona.
Dziękuję Ewo, to bardzo miłe. Ja uważam to za normalne, ale zauważam, że nie każdy tak ma. Czasem myślę, że boją się spróbować, a ja uparta jestem.