Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 13:07, 09 mar 2026

Kordina napisał(a)
Pocieszyłam oko moje, Dorotko wszystkie Twoje zdjęcia na kartki świąteczne w sam raz
Niech Ci się darzy, a więc koziorożec jesteś? Ja też, z 1 stycznia a koziorożce to twórcze istoty jednak są chociaż wcale mi się nie podoba, że znowu o rok starsza, ale co zrobić trzeba nauczyć się akceptacji zmieniającego się ciała... Właśnie jestem na takim etapie, oswajam się
Dziękuję za tak miły wpis Z tą moją twórczością ogrodową mocno przystopowałam, ale za to dziergam swetry jeden za drugim.
Mąż wyciął mi wszystkie trawy, a ja kończę ciąć hortensje. Muszę się spieszyć, bo po operacji długo nic nie będę mogła zrobić.
Koziorożce to osoby z charakterem z tym takim trudniejszym charakterem. Nie wiem jak Ty, ale ja uparcie dążę do celu, ale potrafię się przyznać do błędu, jeśli uważam, że to był błąd. Moje ciało rzeczywiście zmienia się, ale takiej figury to ja już dawno nie pamiętam. To jedyny plus podczas leczenia onkologicznego. Schudłam 25 kg, co dziennie ćwiczę minimum pół godziny, chodzę na spacery, łykam witaminy gdyby nie to, że mam kolejnego złośliwca było by całkiem nieźle jak na sześćdziesięciojedno letnią babcię.

Dorota321 13:17, 09 mar 2026

Margo2 napisał(a)
To ja też dołączam do grona koziorożców.
Ja z 2 stycznia
Dorotko mam nadzieję, że wynik wyjdzie dobry.
Ja też czekam na wyniki.
Jak zwykle z wielka przyjemnością obejrzałam zdjęcia.
Chociaż nie powinnam tu zaglądać bo od razu chce mi się zjeść coś słodkiego
Czyli też tak jak ja, z każdym nowym rokiem masz o rok więcej. Dla mnie to nie jest problemem.
Wynik jest u mnie zły, niestety. Nawet zastanawiano się, czy najpierw chemia, a później operacja, ale decyzje się zmieniają. Bardzo dużo badań, częste wyjazdy na badania, a odległość 100km w jedną stronę. Pod koniec marca pewnie wyznaczą już termin operacji.
A jak u Ciebie z wynikiem badań, mam nadzieję, że lepiej niż u mnie.

magewa 21:24, 09 mar 2026

Dorotko

co ja tu czytam -....zdróweczka życzę mocno

Pięknie wyglądasz i te dekoracje i ciasta -twórcza babeczka z Ciebie
mirkaka 06:20, 10 mar 2026

Dorotko kochana, bardzo mnie dotknęły te wiadomości, niech wszystko skończy się dobrze, zdrowiej
Twoje dekoracje i zdjęcia które im robisz mogłyby być wykorzystane do reklam , przepiękne są
Ewa777 11:53, 11 mar 2026

Dorotko, bardzo przykre wieści w nowym roku. Życzę Ci dużo siły i zdrowia w walce z tym złośliwcem. Wiem, że jesteś dzielna i waleczna. Tym razem też go pokonasz.

Zdjęcia przysmaków i dekoracji jak zawsze robisz przepiękne.
Ogród już otrząsną się po zimie i widzę u Ciebie łany kwiecia
Dorota321 16:01, 11 mar 2026

magewa napisał(a)
Dorotko

co ja tu czytam -....zdróweczka życzę mocno

Pięknie wyglądasz i te dekoracje i ciasta -twórcza babeczka z Ciebie
Dziękuję za słowa wsparcia, trzymam się rękami i nogami tego życia i raczej nie odpuszczę.

Dorota321 16:07, 11 mar 2026

mirkaka napisał(a)
Dorotko kochana, bardzo mnie dotknęły te wiadomości, niech wszystko skończy się dobrze, zdrowiej
Twoje dekoracje i zdjęcia które im robisz mogłyby być wykorzystane do reklam , przepiękne są
Dziękuję , miło mi Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mamy wesele syna w czerwcu, obym była w formie.

Dorota321 16:19, 11 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, bardzo przykre wieści w nowym roku. Życzę Ci dużo siły i zdrowia w walce z tym złośliwcem. Wiem, że jesteś dzielna i waleczna. Tym razem też go pokonasz.

Zdjęcia przysmaków i dekoracji jak zawsze robisz przepiękne.
Ogród już otrząsną się po zimie i widzę u Ciebie łany kwiecia
Dziękuję za takie miłe wsparcie, bez walki nie poddam się. Dobrze, że psychikę mam w miarę mocną, bo nawet psycholog kliniczna powiedziała, że jest o mnie spokojna. Staram się jak najwięcej zrobić w ogrodzie, ale wiek i choroba robią swoje. Dziś wywoziłam kilka wiader kompostu, żeby później cieszyć się kwiatami. Zdjęcia od zawsze lubiłam robić i postanowiłam sobie, że jak w miarę dojdę do siebie to sobie kupię nowszy telefon, żeby zdjęcia były lepsze, bo ten chyba się trochę zużył zdjęciowo.

mirkaka 18:40, 11 mar 2026

To Ty telefonem robisz takie piękne zdjęcia???
Gosialuk 19:07, 11 mar 2026

Dorotko dopiero przeczytałam te smutne wieści. Dobrze, że myślisz pozytywnie, bo to bardzo ważne. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie w dobrym kierunku. Trzymam kciuki.