Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

ElzbietaFranka 22:43, 08 maj 2023

Dorotko u ciebie tą gipsówka jest bardzo ładna wydłużone liście. Nigdzie takiej nie ma.
Może trochę podobna do gęsiówki macedońskiej.
Czy ty ją sialas?
sylwia_slomc... 23:04, 08 maj 2023

Dorotko Ty jesteś estetką nie tylko w ogrodzie, ale i na talerzu Ale mi narobiłaś ochoty tym deserkiem Do dziś wspominamy Twoje galretki z kwiatuszkiem z marchewki
Dorota321 18:37, 09 maj 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko u ciebie tą gipsówka jest bardzo ładna wydłużone liście. Nigdzie takiej nie ma.
Może trochę podobna do gęsiówki macedońskiej.
Czy ty ją sialas?
Mam ją tak długo, że nie pamiętam w jaki sposób ją nabyłam. Wstawiam więcej jej zdjęć, żeby można było dopatrzeć. Teraz pomyślałam, że ona nigdy mi się nigdzie nie wysiała. Trudna też jest w rozmnożeniu, czasem uda mi się ukorzenić 2-3 doniczek, ale muszę pamiętać cały sezon o regularnym podlewaniu. Od ubiegłego roku staram się nie dokładać sobie roboty.

Dorota321 18:47, 09 maj 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko Ty jesteś estetką nie tylko w ogrodzie, ale i na talerzu Ale mi narobiłaś ochoty tym deserkiem Do dziś wspominamy Twoje galretki z kwiatuszkiem z marchewki
O rety, ja już nie pamiętam co wtedy przywiozłam
To na górze to są zmiksowane brzoskwinie i wymieszane z galaretką, na spodzie jest ugotowany budyń na soku brzoskwiniowym, a to białe to ubita śmietana+ cukier puder + cukier waniliowy + serek maskarpone. Gościom i mężowi smakowało, mnie też smakowało, ale później odchorowałam

GorAna 21:22, 09 maj 2023

Oglądam Twoje desery i w brzuchu mi burczy
Jak tu zachować dietę?
anpi 11:57, 10 maj 2023

Dorota321 napisał(a)
O rety, ja już nie pamiętam co wtedy przywiozłam
To na górze to są zmiksowane brzoskwinie i wymieszane z galaretką, na spodzie jest ugotowany budyń na soku brzoskwiniowym, a to białe to ubita śmietana+ cukier puder + cukier waniliowy + serek maskarpone. Gościom i mężowi smakowało, mnie też smakowało, ale później odchorowałam

Dorotko, a ten dekoracyjny " sopelek" to owoc w galaretce z jakiejś foremki, jakiej? Do kostek lodu są takie, silikonowe?
Cudne są te twoje desery i wypieki i wyobrażam sobie jak pyszne
Dorota321 15:39, 10 maj 2023

GorAna napisał(a)
Oglądam Twoje desery i w brzuchu mi burczy
Jak tu zachować dietę?
Powiem Ci Aniu, że całe życie byłam na diecie i ciągle byłam za gruba. Dopiero teraz bez większych wyrzeczeń waga spada. U mnie wszystkiemu był winny nadmiar węglowodanów.

Dorota321 15:53, 10 maj 2023

anpi napisał(a)

Dorotko, a ten dekoracyjny " sopelek" to owoc w galaretce z jakiejś foremki, jakiej? Do kostek lodu są takie, silikonowe?
Cudne są te twoje desery i wypieki i wyobrażam sobie jak pyszne
Dziękuję
Aniu to jest silikonowa foremka, wysokość kopułki to około 4,5 cm. Nazywa się to ,,rosyjskie kopułki,, lub ,,monoporcja płomień,,. Zamawiałam to przez internet, na allegro widziałam za 28,49zł. U mnie w nich są zblendowane brzoskwinie z puszki i galaretka rozpuszczona w niepełnej szklance wody, w środek włożyłam zamarzniętą truskawkę. . Po zalaniu foremek wstawia się to do zamrażarki. Wyjmujesz tyle ile Ci potrzeba w danej chwili.
Trochę prywaty, ale czasem trzeba wstawić ,,coś,,

Kordina 17:09, 10 maj 2023

Aniu wpisz - Forma silikonowa do monoporcji PŁOMIEŃ znalazłam na All...o i kupuję, dzięki Dorotko za inspiracje, jak widzisz nie tylko ogrodowe
GorAna 19:23, 10 maj 2023

Dorotko zgapiam formę Dziękuję za ibspirację nie ogrodową, acz przydatną
Widzę, że u Ciebie kwitnie już buk tricolor, a mój jeszcze w powijakach.