Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:14, 20 maj 2022

Anda napisał(a)
Nie, zamiast Sunburst weź Arnold Promise. Jest mniejszy i ma ładniejsze kwiaty, ładniejszy kolor i w ogóle. Sunburst docelowo jest o wiele większy 3 na 5 m. Chyba największy ze wszystkich oczarow które znam, ale znawcą nie jestem

To czekaj, może ja pomyliłam coś sprawdzę to!
DariaB 14:14, 20 maj 2022

Anda napisał(a)
Hotelik dla owadów przed oczara wtedy

Tak jest!
Anda 14:17, 20 maj 2022

DariaB napisał(a)

Tak jest!

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 14:22, 20 maj 2022

Anda napisał(a)

nie mogę znaleźć tej strony na której pisało o tym oczarze, była taka rozpiska, który ma jaką wysokość i kiedy i na jaki kolor kwitnie.
To za tego oczara miskanty się już chyba nie zmieszczą.
Edit:
Znalazłam: http://www.plantmar.pl/artykuly,5.html
olciamanolcia 14:27, 20 maj 2022

DariaB napisał(a)

Ale tylko na projekcie hortensje są takie same, każda jest inna tak naprawdę
Pojadę jutro do szkółki, zobaczę co będzie. I skąd ja wezmę tyle bodziszka natknęłam się wczoraj na ładną kolorystycznie odmianę bodziszek żałobny, ma piękny bordowy kolor. No i nie wiem co z rozplenicą, bo moja jedyna sztuka zdechła po zimie

A kto każe sadzić jednakowe hortki na przód mozesz dać niższa odmianę a po srodku mogą byc dwie takie same.
Pieknie przebarwia się Pinky Winky p

Ja u siebie w żadnej rabacie nie mam jednakowych hortek - jedynie przy platanach mam te same i w pasie pissardi . Ale już wiem , ze będą musiała się ich stamtąd pozbyć bo znowu są karłowate coś im te miejsce nie służy .
DariaB 14:32, 20 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

A kto każe sadzić jednakowe hortki na przód mozesz dać niższa odmianę a po srodku mogą byc dwie takie same.
Pieknie przebarwia się Pinky Winky p

Ja u siebie w żadnej rabacie nie mam jednakowych hortek - jedynie przy platanach mam te same i w pasie pissardi . Ale już wiem , ze będą musiała się ich stamtąd pozbyć bo znowu są karłowate coś im te miejsce nie służy .

Ale te dwie hortki już są posadzone, jedna to Candlelight a druga właśnie Pinky Winky rosną na bukowej, kolejna hortka byłaby przed wiśnią, chociaż nie wiem czy się tam zmieści muszę zmierzyć. Bo to za wiśnią jest sporo miejsca, a przed niewiele
olciamanolcia 14:41, 20 maj 2022

DariaB napisał(a)

Ale te dwie hortki już są posadzone, jedna to Candlelight a druga właśnie Pinky Winky rosną na bukowej, kolejna hortka byłaby przed wiśnią, chociaż nie wiem czy się tam zmieści muszę zmierzyć. Bo to za wiśnią jest sporo miejsca, a przed niewiele

Tez mam je koło siebie w brzozowej

Zmieści się- jak róża się zmieści to i hortki. Może Bobo albo Little Lime?
DariaB 14:44, 20 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

Tez mam je koło siebie w brzozowej

Zmieści się- jak róża się zmieści to i hortki. Może Bobo albo Little Lime?

ale to musiałabym kupić, bo nie mam, a nie wiem czy mi już wolno
olciamanolcia 14:53, 20 maj 2022

DariaB napisał(a)

ale to musiałabym kupić, bo nie mam, a nie wiem czy mi już wolno

A co Ci jeszcze zostało? Tawuly? Berberysy ?

Haha hortki pozwalamy kupić
Anda 14:54, 20 maj 2022

DariaB napisał(a)

nie mogę znaleźć tej strony na której pisało o tym oczarze, była taka rozpiska, który ma jaką wysokość i kiedy i na jaki kolor kwitnie.
To za tego oczara miskanty się już chyba nie zmieszczą.
Edit:
Znalazłam: http://www.plantmar.pl/artykuly,5.html

Zdecyduj sie na Arnold Promise
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies