Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Agatorek 21:32, 20 maj 2022

DariaB napisał(a)
Teraz seria porażek ogrodniczych
Bukszpan chyba nie żyje, rozplenica nie wystartowała po zimie, róża nadal udaje martwą, a buki chyba mają wełnowca albo jakieś inne dziadostwo

Jeśli te jasne gałązki są suche, to je wytnij, bukszpan zaraz odbije.
Jest też odżywka do bukszpanów, jutro mogę Ci podać nazwę. Dziś sobie nie przypomnę, a mam to w swoich rupieciach ogrodowych .

Miałam podobnego, psy mi się na jednym załatwiały i był w takie suche plamy. Wycięłam to, co nie było zielone i śladu nie ma, bo ładnie się zaraz zagęścił.

Daria, podziwiam Cię za to planowanie . Na początku tez tak próbowałam (ale rysując na kartce ), jednak po przeniesieniu na rabatę efekt mi się nie podobał (ale dlatego, że słabo rysowałam , Ty to robisz profesjonalnie!). Teraz robię tak, że sadzę to, czego jestem pewna, a wypełniacze zawsze mogę później dołożyć.
DariaB 15:21, 21 maj 2022

Kochane jestem w niedoczasie, wpadam się tylko pochwalić, że wrócił dzisiaj ze mną do domu Arnold

Myślicie, że będzie mu dobrze w tym miejscu?
Upolowałam też kilka innych roślinek. Piękną seslerie, werbenę, kocimięrki no nie mogłam się oprzeć liatrę kupiłam i rozchodniki. Varelki takie drogie, że musiałm póki co odpuścić. Ale widziałam fajne cisy, byłyby z nich kulki, za niecałe 18 zł. Nadałyby się?
Dwie rozplenice jeszcze na różankę kupiłam. Ceny roślin oj podskoczyły mocno.
LIDKA 16:38, 21 maj 2022

Fajne zakupy. Po takiej orce to frajda wielka, prawda?

Radości z sadzenia
Wiolka5_7 21:16, 21 maj 2022

Na kulki najlepszy cis baccata.
Repandens na niski żywopłocik mam posadzony
Martka 22:22, 21 maj 2022

Myślę, że on też da radę, bo rośnie na boki, nie w górę, w takiej cenie ja bym tego cisa wzięła. Widok zakupów bardzo ożywił moją wyobraźnię  Piękne roślinki, czekam na efekty z rabat
DariaB 10:32, 23 maj 2022

Agatorek napisał(a)

Jeśli te jasne gałązki są suche, to je wytnij, bukszpan zaraz odbije.
Jest też odżywka do bukszpanów, jutro mogę Ci podać nazwę. Dziś sobie nie przypomnę, a mam to w swoich rupieciach ogrodowych .

Miałam podobnego, psy mi się na jednym załatwiały i był w takie suche plamy. Wycięłam to, co nie było zielone i śladu nie ma, bo ładnie się zaraz zagęścił.

Daria, podziwiam Cię za to planowanie . Na początku tez tak próbowałam (ale rysując na kartce ), jednak po przeniesieniu na rabatę efekt mi się nie podobał (ale dlatego, że słabo rysowałam , Ty to robisz profesjonalnie!). Teraz robię tak, że sadzę to, czego jestem pewna, a wypełniacze zawsze mogę później dołożyć.

Aga wkurzyłam się i opitoliłam prawie do golasa tego bukszpanika i powiedziałam mu, że dostaje 2-3 tygodnie na okazanie chęci do życia Gałązki są żywe w większości więc mam nadzieję, że jednak będzie żył. Jak odszukasz nazwę odżywki to podeślij.

Z tym projektowaniem to też różnie bywa, zwykle nie wychodzi tak jak w projekcie, ale przynajmniej mniej więcej widać czego się można spodziewać.
DariaB 10:33, 23 maj 2022

LIDKA napisał(a)
Fajne zakupy. Po takiej orce to frajda wielka, prawda?

Radości z sadzenia

Oj tak Lidziu radość wielka, tylko portfel boli Część już posadzona, reszta dalej czeka.
DariaB 10:33, 23 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Na kulki najlepszy cis baccata.
Repandens na niski żywopłocik mam posadzony

Właśnie wiem, ale nie było zwykłego baccaty a ten wygląda już tak kulkowo
DariaB 10:35, 23 maj 2022

Martka napisał(a)
Myślę, że on też da radę, bo rośnie na boki, nie w górę, w takiej cenie ja bym tego cisa wzięła. Widok zakupów bardzo ożywił moją wyobraźnię  Piękne roślinki, czekam na efekty z rabat

Musiałabym kupić pewnie ze 4 lub nawet więcej, bo rozważam te kulki albo na rabatę z wiśnią albo do tej wjazdowej, tylko nie wiem czy tam jednak cis sobie poradzi.
Jak tylko roślinki posadzę to pokażę, pewnie i tak będzie niewiele widać
MartaCho 10:50, 23 maj 2022

DariaB napisał(a)

Właśnie wiem, ale nie było zwykłego baccaty a ten wygląda już tak kulkowo

Ja mam przed domem trzy kulki z Repandense- może i trochę rozczochrane w porównaniu do Baccata, ale bardzo je lubię- polecam.