Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 19:05, 05 wrz 2011

Martek napisał(a)
Ładna babeczka z ciebie Aniu.Sympatyczna ze zdjęcia )))))A ciasteczka to można by tak było do mnie wyglądają wyśmienicie
Pozdrawiam Cię Syla i Anię

I wzajemnie Martuś
Martek 19:08, 05 wrz 2011

Dziękuję Syla
Joanka 19:15, 05 wrz 2011

Dziewczynki, fajne spotkanie miałyście

Obie ładne i zdolne
anna_lastowska 20:16, 05 wrz 2011

Sylwuś
Nie ja modelka tylko ty fotograf
Czekam na rewizytę - wtedy ja będę robiła zdjęcia !
Syla 20:23, 05 wrz 2011

anna_lastowska napisał(a)
Sylwuś
Nie ja modelka tylko ty fotograf
Czekam na rewizytę - wtedy ja będę robiła zdjęcia !

Liczę również na wspólne ujęcia
Sebek 21:47, 05 wrz 2011

Super gościa miałaś
Gardenarium 21:53, 05 wrz 2011

Fajne z Was babeczki

Instagram Ogrodowiska
anna_lastowska 21:55, 05 wrz 2011

Dziękujemy
Puskaogrodni... 08:32, 06 wrz 2011

Syla napisał(a)
Witam Puskaogrodni...

Co do basenu to u mnie problem polega na różnicy poziomu terenu ..... Musiałam się wkopać w głąb jednej części . Całe koło posypałam piaskiem ok 10cm i położyłam folię . To miejsce będzie stałe dla basenu , natomiast po zlikwidowaniu go na zimię , ściągam folię i można położyć sztuczną trawę lub dosypać piasku aby służyła jako piaskownica lub jeszcze można na piasku wyłożyć okrąg z kamieni i może posłużyć jako ognicho ???

No tak. U mnie basen stoi na trawniku, więc po jego złożeniu muszę dosiewać trawę.
Moja Druga Połówka planuje ułożyć "podest" z klinkieru ale ja nie jestem przekonana czy to dobre podłoże pod basen. Przyjaciele mojego syna potrafią wskakiwać do basenu z 4 metrowego rozbiegu, robiąc salta i myślę, że dno może się przetrzeć.

Sylwio Kochana.
Może zechcesz zerknąć na zdjęcie schodów mojego domku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/959-zle-dobrego-poczatki-czyli-marzen-kilka-o-ogrodzie?page=6

Poradź proszę jak zaaranżować ten kawałeczek wysypany żwirem.
Planuję te dwa rododendrony- w tym roku stały w doniczkach i miały się świetnie- pięknie kwitły.
Dostawiałam niecierpki i było ślicznie.
Ale teraz koniecznie chcę wkopać do ziemi RH.

Bardzo, bardzo proszę o pomysł na kompozycję. Czy 2 czy 3 Rh a może coś dodać ciekawego- najlepiej całorocznego.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Syla 09:12, 06 wrz 2011

Puskaogrodniczka napisał(a)

Witam Puskaogrodni...

Co do basenu to u mnie problem polega na różnicy poziomu terenu ..... Musiałam się wkopać w głąb jednej części . Całe koło posypałam piaskiem ok 10cm i położyłam folię . To miejsce będzie stałe dla basenu , natomiast po zlikwidowaniu go na zimię , ściągam folię i można położyć sztuczną trawę lub dosypać piasku aby służyła jako piaskownica lub jeszcze można na piasku wyłożyć okrąg z kamieni i może posłużyć jako ognicho ???

No tak. U mnie basen stoi na trawniku, więc po jego złożeniu muszę dosiewać trawę.
Moja Druga Połówka planuje ułożyć "podest" z klinkieru ale ja nie jestem przekonana czy to dobre podłoże pod basen. Przyjaciele mojego syna potrafią wskakiwać do basenu z 4 metrowego rozbiegu, robiąc salta i myślę, że dno może się przetrzeć.

Sylwio Kochana.
Może zechcesz zerknąć na zdjęcie schodów mojego domku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/959-zle-dobrego-poczatki-czyli-marzen-kilka-o-ogrodzie?page=6

Poradź proszę jak zaaranżować ten kawałeczek wysypany żwirem.
Planuję te dwa rododendrony- w tym roku stały w doniczkach i miały się świetnie- pięknie kwitły.
Dostawiałam niecierpki i było ślicznie.
Ale teraz koniecznie chcę wkopać do ziemi RH.

Bardzo, bardzo proszę o pomysł na kompozycję. Czy 2 czy 3 Rh a może coś dodać ciekawego- najlepiej całorocznego.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Obawiałabym się raczej o ich głowy niż o przetarcie się basenu
Myślę , że piasek jest dobrym rozwiązaniem , zawsze w jego miejsce kiedyś możesz położyć trawę z rolki...
Zrób koniecznie listę tych roślin, które masz na rabacie u siebie w wątku .... może coś wydumamy