Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

anna_lastowska 09:57, 18 paź 2012

Sylwuś
Masz ogromną przestrzeń przed sobą - aż do horyzontu
Nie będziesz przytłoczona
Problem będzie tylko decyzyjny - gdzie wypić tę kawę ?!!!
Mala_Mi 10:07, 18 paź 2012

Otwarty (piękny) horyzont .... przedłuża naturalnie ogród.... nie przytłoczy..... teraz przytłacza cegła.... jak się wykończy nie będzie takie ciężkie.... będę podglądać.... bo kiedyś zrobię ogród zimowy, ale mniejszy
Enya73 10:47, 18 paź 2012

Witaj Sylwia! Wróciłam dziś specjalnie do Twojego maila z projektem, żeby sobie przypomnieć, jak ten ogród zimowy ma wygladać docelowo i patrząc dziś na zdjęcia widzę już pełny obraz tego, co za chwilę powstanie. Nie mogę się doczekać
Mam takie pytanie, możesz odpowiedzieć na priv. Czy występowaliście z wnioskiem o pozwolenie na rozbudowę domu czy na budowę ogrodu zimowego przy obecnym budynku?
Dla mnie to o tyle istotne, że w zamyśle mamy budowę ogrodu zimowego poprzez przedłużenie salonu od strony ogrodu.
Nie chciałabym jednak, żeby był to klasyczny całkowicie przeszklony ogród zimowy, tylko jedną ze ścian od strony sąsiada chciałabym z cegły klinkierowej (która u nas już zagościła, więc muszę się trzymać tematu). Pozostałe 3 ściany i dach mogłyby być przeszklone. Poza tym, aby nawiązać do podłogi obecnego salonu, musielibyśmy podnieść posadzkę przyszłego ogrodu zimowego o jakieś pół metra i żeby to złagodzić musielibyśmy zbudować kolejną skarpę wokół.
Jak sądzisz czy to przejdzie jako budowa ogrodu zimowego? Na rozbudowę nie mam zgody w warunkach...
W razie odmowy najwyżej zmienię dotychczasowe okna ze szprosami na gładkie jednolite tafle, żeby mi nic nie zasłaniało widoku na ogród.

Pozdrawiam ciepło
Hogata 13:54, 18 paź 2012

Syla napisał(a)
Pozdrawiam Wszystkich zaglądających jesiennie i ciepło

Witam. Zaglądam i podziwiam.
Pozdrawiam
baraga1904 17:11, 18 paź 2012

..podglądam stale i analizuję Twoje wspaniałe pomysły...
..miłorząb...ach...
Mala_Mi 19:26, 18 paź 2012

Syla napisał(a)
Pozdrawiam zaglądających wraz z Tośką

Tośki nie widziałam.... jest zaj fajna... wiec wydzieram ją na śwatło dzienne ponownie
Madzenka 20:43, 18 paź 2012

Syla napisał(a)

Sylwia odpoczywaj kochana. Ciesz się teraz budową A myślę, że ogrod z nowymi budowlami nabiera nowego wymiaru I będzie jeszcze piękniej Jak Ciebie znam to tak mistrzowsko będzie wszystko wkomponowane, że będziemy piac z zachwytu

Chcę piać na widok swojego ogrodu ale czy to wogóle możliwe? postaram się z całych sił aby nasadzenia nadały lekkości całej tej ilości budynków a jak się nie uda to będzie jak będzie ..... buziak ogromniasty

Możemy się założyć, że będzie na Tip Top zakład o Twój klonik palmowy ten najpiękniejszy
Agacia 21:08, 18 paź 2012

..........re-we-lacja..............ten ogród zimowy to był genialny pomysł!! A rośliny...ach te łany żurawkowe, ach te pnie jak żołnierze i te liście jesienne (no dobra, przyznaj się, układałaś je na trawniku z linijką!)
Richie 00:10, 19 paź 2012

Sylwia, podglądam, podziwiam i kibicuję. Będzie super
Syla 17:18, 19 paź 2012

No to na takie słowa nie mogę inaczej zareagować jak tyko pięknie podziękować i brać się do dalszej solidnej roboty Nawet mi się nie śniło , że trafię na taką wspaniałą grupę wsparcia ..... Dzięki ogromniaste