Witaj Sylwia! Wróciłam dziś specjalnie do Twojego maila z projektem, żeby sobie przypomnieć, jak ten ogród zimowy ma wygladać docelowo i patrząc dziś na zdjęcia widzę już pełny obraz tego, co za chwilę powstanie. Nie mogę się doczekać

Mam takie pytanie, możesz odpowiedzieć na priv. Czy występowaliście z wnioskiem o pozwolenie na rozbudowę domu czy na budowę ogrodu zimowego przy obecnym budynku?
Dla mnie to o tyle istotne, że w zamyśle mamy budowę ogrodu zimowego poprzez przedłużenie salonu od strony ogrodu.
Nie chciałabym jednak, żeby był to klasyczny całkowicie przeszklony ogród zimowy, tylko jedną ze ścian od strony sąsiada chciałabym z cegły klinkierowej (która u nas już zagościła, więc muszę się trzymać tematu). Pozostałe 3 ściany i dach mogłyby być przeszklone. Poza tym, aby nawiązać do podłogi obecnego salonu, musielibyśmy podnieść posadzkę przyszłego ogrodu zimowego o jakieś pół metra i żeby to złagodzić musielibyśmy zbudować kolejną skarpę wokół.
Jak sądzisz czy to przejdzie jako budowa ogrodu zimowego? Na rozbudowę nie mam zgody w warunkach...
W razie odmowy najwyżej zmienię dotychczasowe okna ze szprosami na gładkie jednolite tafle, żeby mi nic nie zasłaniało widoku na ogród.
Pozdrawiam ciepło