Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

anabuko1 14:27, 19 lis 2025

Piękna hakonka i miskant.
Szuelus,i przesadzasz wiosną ?
Czy lepiej na jesieni te rzeczy robić z trawami ?
mirkaka 18:16, 21 lis 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Ja jak wracam ze wsi to odzywam. Mam naładowane akumulatory na kilka dni. Nie wiem jak zimę przeżyje bez tych roślin.

Liczę że zima się skończy do 30 marca to jeszcze ponad 4 miesiące. Mam taką nadzieję, ze szybko zleci.

Piękna hakomka.

A ja liczę że zima skończy się do końca lutego, marzec już będzie wiosenny Takie moje marzenia, to jeszcze 3,5 miesiąca zleci damy radę dziewczyny

Hakonka super gwiazda, to najfajniesza trawa ze wszystkich
Konieczki 21:42, 26 lis 2025

Czytam Twój dzienniczek ogrodowy (jestem na 60str) i jest to dla mnie ogromną przyjemność
Masz piękny dar pisania a i dobre oko do zdjęć
Podziwiam za pracę budowlano, artystyczno, pszczelarski (zapewne dużo jeszcze talentów posiadasz)
Czemu moje hakonki mnie tak nie kochają jak Twoja
Bardzo mi się podobają rośliny, serio chociaż nie przepadam za liliami
Będę miała miła lekturę na zimowe wieczory (a i zapewne później będę czytać kolejne wątki pięknych ogrodów)
Pozdrawiam

ewsyg 21:49, 26 lis 2025

Jestem ciekawa nowych aniołów. Koniecznie Pokaż jak skończysz.
Kordina 10:37, 27 lis 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja jak wracam ze wsi to odzywam. Mam naładowane akumulatory na kilka dni. Nie wiem jak zimę przeżyje bez tych roślin.
Liczę że zima się skończy do 30 marca to jeszcze ponad 4 miesiące. Mam taką nadzieję, ze szybko zleci. Piękna hakomka.

Hakonka dziękuję Elu i Mirko wiecie jak zima jest słoneczna, mroźna i jasna to taką bardzo lubię, ale w moim regionie przeważnie jest buro i ponuro, i bardziej na plusie, wtedy aura jest depresyjna, pozostaje oglądanie zdjęć ogrodów swoich i Koleżanek z lata
Gosialuk napisał(a)
Olbrzymia hakonka ładnie się przebarwiła. A zawirowania życiowe o czasu do czasu dopadają każdego.

No pewnie Gosiu, już tzw życie zadba, żebyśmy za długo nie pławiły się w Krainie Szczęśliwości

anabuko1 napisał(a)
Piękna hakonka i miskant.
Szuelus,i przesadzasz wiosną ?
Czy lepiej na jesieni te rzeczy robić z trawami ?

Aniu dużo udało mi się zrobić porządku z trawami na jesieni, ale nie wszystko, jest nadzieja, że jeszcze będzie na plusie i będę kontynuować ja kopię i przesadzam wtedy kiedy mam czas i energię

Konieczki napisał(a)
Czytam Twój dzienniczek ogrodowy (jestem na 60str) i jest to dla mnie ogromną przyjemność
Masz piękny dar pisania a i dobre oko do zdjęć
Podziwiam za pracę budowlano, artystyczno, pszczelarski (zapewne dużo jeszcze talentów posiadasz)
Czemu moje hakonki mnie tak nie kochają jak Twoja
Bardzo mi się podobają rośliny, serio chociaż nie przepadam za liliami
Będę miała miła lekturę na zimowe wieczory (a i zapewne później będę czytać kolejne wątki pięknych ogrodów)
Pozdrawiam

Ojejku! Asiu dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się moja działalność, sama nie wierzę, że to napisałam, bo pracowałam nad umiejętnością przyjmowania
Co prawda sama też czytałam wiele wątków od początku do końca jak jakąś powieść jeszcze zanim zdarzyło mi się zalogować na O. Dla Ciebie mrożona pomponelka

Doczekałam się śniegu, w nocy w świetle było bajkowo (z okna) zdjęcie nie oddaje atmosfery:

Karmienie ptaśków oczywiście odbywa się jak co roku:

Zdjęcie kiepskie jakościowo, ale przez szybę, tak się fajnie ustawiły na moment symetrycznie

Ewo pokażę anioły jak skończę prace
sylwia_slomc... 12:15, 27 lis 2025

Kordina napisał(a)
Basiu, Nicola, Agnieszko i Haniu dziękuję zbiorowo
W ogrodzie sporo zrobiłam, wykopałam następnego miskanta Graziella i obdarowałam sąsiadów, wykopałam 2 rozplenice te za duże Red Head i jedną posadziłam w miejsce Grazielli. W miejsce Red posadziłam 2 mniejsze wcześniej wykopane Rozplenice Hameln. Teraz wielkościowo będzie pasować.
Pozostały mi jeszcze 2 wielgachne miskanty chyba Morning Light, nie jestem pewna bo wszystkie wyglądały tak samo Wkopałam okrągłego iglaczka NN od koleżanki oraz jakąś dawną odmianę piwonii, podobno jasny róż.
Wykopałam 2 hortensje Renhy Vanille Fraise, bo zostały całkiem zdominowane przez inne
(tak jest, jak lubi się gęsto sadzić ) i na razie zadołowałam. Poprzesadzałam różne drobniejsze i kłącza.
A teraz głęboka myśl ogrodnicza

Dokładnie to mam jutro w planach zwłaszcza w różnych zawirowaniach życiowych...

Świetna ta myśl i jaka prawdziwa.
Też nie lubię szaroburo za oknem i bajora na ulicach. Gdzie nabyłaś kule tłuszczowe do karmników? U nas jeszcze nie ma Czytam o zawirowaniach życiowych. Siły i zdrowia życzę choć nie doczytałam co to za zawirowania, a może pisałaś.
Joku 17:39, 27 lis 2025

Pięknie wygląda przysypany świeżym śniegiem krajobraz za oknem, zazwyczaj wtedy wieczorem i w nocy za oknem jest bardzo jasno. Szkoda że szybko jego uroda przemija, zamieniając się w przybrudzony i zadeptany śnieg.
Też zajęłam się dokarmianiem ptaszków. U mnie głównie sikorki i chyba mazurki ale pewna nie jestem czy to one. Muszę się zająć identyfikacją stołowników. Pojawiły się tez kosy. ale nie były zainteresowane jedzeniem. Może menu im nie pasowało
eda 00:32, 28 lis 2025

Cudowne te karmniki i ptaszkom widać, że pasują
Macham Bożenko .
Basieksp 11:46, 28 lis 2025

Fajne masz te karmik, na kule dla ptaków. Muszę sobie coś podobnego poszukać.
anpi 14:25, 28 lis 2025

Ale ptaszki u Ciebie mają elegancką stołówkę!
Ja jeszcze nie dotarłam z karmą.
Mnie jakiś wirusek gorączką uwięził w domu i zero ruchów okołoogrodowych! Cebulki czekają na zrobienie lazanii do tunelu nie pochowane wrażliwce, bo liczyłam ze na dniach zrobię tam porządek, rozsypìę kompost...
Życie ma zawsze inne plany...