Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

MagdaLenka 18:45, 11 sty 2024

An_na napisał(a)
MagdaLenka witam Cię w moim wątku, chyba jeszcze nie byłaś

Byłam nie raz, ale pewnie incognito. Już straciłam rachubę co do tego, w których wątkach się witałam, a w których nie. Wybacz więc moje faux pas, już nadrabiam:
Dzień dobry. Bardzo przyjemny watek. Podglądam już od jakiegoś czasu, a ostatnio przyciągnęły mnie dylematy w kwestii kształtu rabat. Sama nadal nie mogę się zdecydować - geometryczne czy faliste linie. Mam nadzieję, że rozwinięcie tematu w Twoim wątku i mnie zainspiruje.
An_na 20:19, 11 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)

Byłam nie raz, ale pewnie incognito. Już straciłam rachubę co do tego, w których wątkach się witałam, a w których nie. Wybacz więc moje faux pas, już nadrabiam:
Dzień dobry. Bardzo przyjemny watek. Podglądam już od jakiegoś czasu, a ostatnio przyciągnęły mnie dylematy w kwestii kształtu rabat. Sama nadal nie mogę się zdecydować - geometryczne czy faliste linie. Mam nadzieję, że rozwinięcie tematu w Twoim wątku i mnie zainspiruje.

Dzień dobry
Też tracę rozeznanie, gdzie się witałam, a gdzie tylko podglądam

W kwestii rabat chwilowo zaniemówiłam. Jeszcze jestem oszołomiona po przeżytym wstrząsie
Wydawało mi się, że tylko proste linie chcę, a tymczasem jak zobaczyłam propozycję Andy to mi zrobiło takie: łaał !!! To jest to! Chcę iść w tę stronę.
Pewnie będę rozkminiać, dojrzewać, zmieniać, planować.
Pewnie trochę to potrwa, ale tam będzie ten łuk i koniec
LIDKA 20:47, 11 sty 2024

Te kwadraty w Hortensjowym chyba nie wyglądają już tak jak na projekcie. Byłam w ogrodzie u Helen chyba półtora roku temu.
Jest piękny choć malutki. Rośliny rosną jak szalone.

Gdzieś na wątku Helen są fotki z piętra domu i tam wiać dobrze układ rabat.

MagdaLenka 20:59, 11 sty 2024

Anda napisał(a)
Linie proste i okręgi doskonale się uzupełniają w ogrodzie.

To jest właśnie stwierdzenie, którego potrzebowałam. Ewunia, dzięki Ci serdeczne za ten pomysł. Też pójdę w takie połączenie.
Anda 22:07, 11 sty 2024

An_na napisał(a)
Anda
Ja Cię kręcę, ale mi zabiłaś ćwieka
Kapitalne to zaokrąglenie. Bardzo!! mnie uwolniłaś od myślenia w liniach prostych.
Miejsca na drzewa wydają się być bardzo słuszne.
Zrezygnowałabym chyba tylko z tego po prawej. Z lewej strony tarasu posadziłam 3 dęby Green Dwarf. Szczepione na 1,8m

Judith

Nooo mam rozkminkę. Na robocie nie mogłam się dziś skupić
Cały dzień myślałam o propozycji Andy

Aniu, bardzo się cieszę, że pomysł przypadł Ci do gustu. Wg mnie w ogrodzie najlepiej zdaje egzamin prostota i to jest takie proste rozwiązanie

Sprawdź jak to by wyglądało w realu. Ja widzę tylko to co na zdjęciu Dębów nie widziałam. Może mogłabyś zrobić jakieś aktualne zdjęcia. Teraz widać wszystko jak na dłoni bo bez liści
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:08, 11 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)

To jest właśnie stwierdzenie, którego potrzebowałam. Ewunia, dzięki Ci serdeczne za ten pomysł. Też pójdę w takie połączenie.

Nie ma za co i bardzo cieszę się, że mogłam przy okazji też tobie pomóc
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Joann 23:57, 11 sty 2024

Pomysl Andy też mi się podoba. Łuk jest świetnym rozwiązaniem!
An_na 07:10, 12 sty 2024

LIDKA napisał(a)
Te kwadraty w Hortensjowym chyba nie wyglądają już tak jak na projekcie. Byłam w ogrodzie u Helen chyba półtora roku temu.
Jest piękny choć malutki. Rośliny rosną jak szalone.

Gdzieś na wątku Helen są fotki z piętra domu i tam wiać dobrze układ rabat.

Anda rozwaliła system
Jak zobaczyłam łuk, tak zapomniałam o kwadratach.
Nadal mi się podobają, ale łuk nadaje takiej miękkości. Pójdę w tę stronę w tym jednym miejscu. W reszcie ogrodu zostają linie proste. Póki co
Bo kobieta zmienną jest
An_na 07:15, 12 sty 2024

Anda napisał(a)

Aniu, bardzo się cieszę, że pomysł przypadł Ci do gustu. Wg mnie w ogrodzie najlepiej zdaje egzamin prostota i to jest takie proste rozwiązanie

Sprawdź jak to by wyglądało w realu. Ja widzę tylko to co na zdjęciu Dębów nie widziałam. Może mogłabyś zrobić jakieś aktualne zdjęcia. Teraz widać wszystko jak na dłoni bo bez liści

Jutro, w dzień, zrobię fotki, bo wychodzę po ciemku i wracam po ciemku.
Ale już niedługo będzie widno
An_na 07:16, 12 sty 2024

Joann napisał(a)
Pomysl Andy też mi się podoba. Łuk jest świetnym rozwiązaniem!