Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 12:04, 13 sty 2024

Zrobiłam dziś zdjęcia omawianego zakątka.
z okna dachowego

I z balkonu

I z tarasu
Anda 12:10, 13 sty 2024

Super. Odezwę się później jeszcze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
An_na 12:17, 13 sty 2024

Tu stoję na patio pod blaszakiem

W lewym górnym rogu widać donicę i proso, to taki punkt odniesienia. Odległość do huśtawki nie jest tak duża jak się wydaje na innych zdjęciach.

Jak widać na zdjęciu z balkonu, szwagier/ sąsiad ma fotowoltaikę na budynku gospodarczym. Chciałabym takie drzewo, które nie śmieci bardzo mocno i liście będą drobne, lekkie, żeby mu tam nie zalegały.
No ogólnie, chcę zachować dobre stosunki miedzysąsiedzkie i rodzinne
An_na 12:27, 13 sty 2024

Siedzę na huśtawce i
patrzę lekko w prawo, na proso

Tu patrzę w stronę warzywnika

Joann 22:40, 13 sty 2024

Super ujecia, ja też pomysle
Muszelka 00:18, 14 sty 2024

Aniu, jestem za propozycją Andy
Anda 18:08, 14 sty 2024

An_na napisał(a)
Zrobiłam dziś zdjęcia omawianego zakątka.
z okna dachowego

I z balkonu

I z tarasu

Teraz widać o co chodzi Łuk całe szczęście dalej pasuje
No i to drzewo przy tarasie, wiesz, to w trawniku. Myślę, że przydałoby się tam, bo masz taką pustkę na trawniku. Może o tym pomyślisz jak już będzie ten łuk zrobiony i obsadzony? Wtedy lepiej będzie widać o co mi chodzi

Twoje dęby prze tarasie mają jeszcze małe korony. Kiedy je sadziłaś?

Drzewo za huśtawką? Drobne liście... Ulmus minor 'Jacqueline Hillier' - musiałabyś kupić już większe drzewko, bo bardzo wolno rośnie. Zanim się doczekasz porządnej korony to minie ładnych parę lat.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
An_na 21:11, 14 sty 2024

Dziękuję
Teraz szukam drzewa
Wiąz z propozycji Andy podoba mi się, ale nie jestem do końca przekonana czy to jest to.
Wiosną będę jeździć po szkółkach i się rozglądać. Mam nadzieję, że znajdę coś co mi zrobi "łał", zakocham się od pierwszego wejrzenia i od razu zapałam do niego gorącą miłością
Dęby sadzone latem 2023, młodziutkie bardzo. Oby były żywe wiosną
TAR 16:02, 15 sty 2024

Mnie bardzo przypadla do gustu propozycja Andy, tak inaczej, zmiekczy troche linie i doda sznytu, bedzie elegansio.
U mnie tez beda zmiany na rabatach, dojda 2 sciezki, bo po calym sezonie chodzenia mamy wydeptaki zrobione juz w rabatach.
Niestety jeden z klonow palmowych byl tak przysypany sniegiem, ze pekł mu przewodnik i kawal drzewka sie odłamalo. Nie wiem czy przezyje. a dzis znowu zamiec i nie widomo ile dosypie. jak sniegu sypnelo w listopadzie tak caly czas lezy z mala przerwa tygodniowa
An_na 19:18, 15 sty 2024

TAR napisał(a)
Mnie bardzo przypadla do gustu propozycja Andy, tak inaczej, zmiekczy troche linie i doda sznytu, bedzie elegansio.
U mnie tez beda zmiany na rabatach, dojda 2 sciezki, bo po calym sezonie chodzenia mamy wydeptaki zrobione juz w rabatach.
Niestety jeden z klonow palmowych byl tak przysypany sniegiem, ze pekł mu przewodnik i kawal drzewka sie odłamalo. Nie wiem czy przezyje. a dzis znowu zamiec i nie widomo ile dosypie. jak sniegu sypnelo w listopadzie tak caly czas lezy z mala przerwa tygodniowa

Anda trafiła w punkt
Chciałam tam coś zmienić, nie wiedziałam co, i jak się za to zabrać. A ona machnęła łuk i już
Takie proste, że aż niemożliwe

Jak się wydepcze ścieżki, to wiadomo, że są w optymalnym miejscu. Będziesz działać

Bardzo mi przykro czytać o Twoim klonie trzymam kciuki, żeby żył i pięknie się rozrósł.

U nas też śnieżyca. O 16 w Gdańsku korki były masakra, z na mojej wsi jeszcze gorzej