Tu stoję na patio pod blaszakiem
W lewym górnym rogu widać donicę i proso, to taki punkt odniesienia. Odległość do huśtawki nie jest tak duża jak się wydaje na innych zdjęciach.
Jak widać na zdjęciu z balkonu, szwagier/ sąsiad ma fotowoltaikę na budynku gospodarczym. Chciałabym takie drzewo, które nie śmieci bardzo mocno i liście będą drobne, lekkie, żeby mu tam nie zalegały.
No ogólnie, chcę zachować dobre stosunki miedzysąsiedzkie i rodzinne
Teraz widać o co chodzi Łuk całe szczęście dalej pasuje
No i to drzewo przy tarasie, wiesz, to w trawniku. Myślę, że przydałoby się tam, bo masz taką pustkę na trawniku. Może o tym pomyślisz jak już będzie ten łuk zrobiony i obsadzony? Wtedy lepiej będzie widać o co mi chodzi
Twoje dęby prze tarasie mają jeszcze małe korony. Kiedy je sadziłaś?
Drzewo za huśtawką? Drobne liście... Ulmus minor 'Jacqueline Hillier' - musiałabyś kupić już większe drzewko, bo bardzo wolno rośnie. Zanim się doczekasz porządnej korony to minie ładnych parę lat.
Dziękuję
Teraz szukam drzewa
Wiąz z propozycji Andy podoba mi się, ale nie jestem do końca przekonana czy to jest to.
Wiosną będę jeździć po szkółkach i się rozglądać. Mam nadzieję, że znajdę coś co mi zrobi "łał", zakocham się od pierwszego wejrzenia i od razu zapałam do niego gorącą miłością
Dęby sadzone latem 2023, młodziutkie bardzo. Oby były żywe wiosną
Mnie bardzo przypadla do gustu propozycja Andy, tak inaczej, zmiekczy troche linie i doda sznytu, bedzie elegansio.
U mnie tez beda zmiany na rabatach, dojda 2 sciezki, bo po calym sezonie chodzenia mamy wydeptaki zrobione juz w rabatach.
Niestety jeden z klonow palmowych byl tak przysypany sniegiem, ze pekł mu przewodnik i kawal drzewka sie odłamalo. Nie wiem czy przezyje. a dzis znowu zamiec i nie widomo ile dosypie. jak sniegu sypnelo w listopadzie tak caly czas lezy z mala przerwa tygodniowa