Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

LIDKA 19:55, 24 lut 2024

U mnie pogoda piękna musiałam iść do roboty. I nic nie zrobiłam w ogrodzie. Jutro będę ciąć jak pogoda się nie popsuje.
An_na 20:50, 24 lut 2024

LIDKA napisał(a)
U mnie pogoda piękna musiałam iść do roboty. I nic nie zrobiłam w ogrodzie. Jutro będę ciąć jak pogoda się nie popsuje.

Aż żal do pracy iść jak pogoda ogrodowa co?
Słoneczka zazdroszczę i trzymam kciuki za jutro. Też liczę, że u mnie zaświeci, albo przynajmniej nie będzie padać i trochę obeschnie i coś podziałam
An_na 20:52, 24 lut 2024

TAR napisał(a)
Mialam te same Wielkie Plany, o 8 wyszlam a tam leje, wiec tylko z bialasami pospacerowalam i z powrotem wpełzłam do ciepłego łóżeczka. Obudzilam sie o 11 i piekne slonko za oknem. Ale strasznie wialo a w ogrodzie chlupalo okropnie wiec i tak nic nie porobilam, licze na jutro

Wielkie Plany może jutro się uda zrealizować
U mnie przestało padać około 13 i wiało mocno. Troszkę słońce wyszło nawet Chociaż pranie pięknie schło.
Rumianka 20:55, 24 lut 2024

Dziś nic nie podziałałam w ogrodzie, a po wczorajszym dniu, plany były, ale się zmyły...lało całą noc i do południa....Co za pogoda
LIDKA 21:27, 24 lut 2024

An_na napisał(a)

Aż żal do pracy iść jak pogoda ogrodowa co?
Słoneczka zazdroszczę i trzymam kciuki za jutro. Też liczę, że u mnie zaświeci, albo przynajmniej nie będzie padać i trochę obeschnie i coś podziałam

No żal. W handlu to soboty pracujące. Dobrze że niedziele wolne. A w tygodniu takie godziny że też nic nie zrobie.

Latem o 19 szlam do ogrodu i wracałam po ciemku. 2 lata nie było komarów i się tak dało. Ten rok przewiduje że komarów będzie mnóstwo.

Na razie ogroduje w niedzielę.
An_na 21:28, 24 lut 2024

EliskoCałkiem niedaleko mieszkasz, bo pogoda u nas ta sama

Liczę na jutro
Zostały mi do przycięcia gracki, co kwitły, więc pewnie grackami nie są Szybko pójdzie, bo to chudzinki sadzone w ubiegłym roku.
Hortensje Anabelle Strong też jeszcze nie przycięte, też mikruski. Takie bidy w ubiegłym roku przyjechały, aż dziw, że się przyjęły. Czy przetrwały zimę to się dopiero okaże.

Rabata za huśtawką w tygodniu trochę przeschła, a teraz znów zalana
Słabo to widzę, najbardziej mi żal piwonii, jezówek i lagerstroemii.
Hakonki też pewnie szlag trafił.
Może hortensje przeżyją. Na pewno żyją liliowce I na pewno szlag trafił tulipany. Na innych rabatach już są spore, a tam ni widu, nie słychu.
An_na 21:30, 24 lut 2024

LIDKA napisał(a)

No żal. W handlu to soboty pracujące. Dobrze że niedziele wolne. A w tygodniu takie godziny że też nic nie zrobie.

Latem o 19 szlam do ogrodu i wracałam po ciemku. 2 lata nie było komarów i się tak dało. Ten rok przewiduje że komarów będzie mnóstwo.

Na razie ogroduje w niedzielę.

Masz jakiś dzień wolny w tygodniu za pracujące soboty?
LIDKA 21:33, 24 lut 2024

An_na napisał(a)

Masz jakiś dzień wolny w tygodniu za pracujące soboty?

Mam zazwyczaj wtorki. Mam też 10 dni dodatkowego urlopu. Rzadko go wybieram bo nie mam kiedy. W handlu jak jest ruch i dużo klientów to jest i kasa. A kasa na ogród baaardzo sie przydaje.
An_na 01:34, 25 lut 2024

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, dodatkowa kasa na ogród zawsze mile widziana
An_na 11:17, 25 lut 2024

Piję kawkę na patio

Patrzę na bajoro na rabacie i przymykam na nie oko, co ma być to będzie, a co nie ma być to zgnije.
Takie huśtawki nastroju w zależności od pogody
Raz mi się chce płakać a raz prawie jestem pogodzona z sytuacją hydrologiczną
Dziś jestem pogodzona
Świeci słonko, jest 12 stopni nawet zauważyłam jakieś podwodne życie