Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 19:50, 17 sty 2024

Judith napisał(a)

Cieszę się .
Ja poluję na vista jazzberry i vista paradise.
W zeszłym roku miałam vista bubblegum - oszałamiająca liczba kwiatów i to przez kilka miesięcy bez przerwy, wytrzymała nawet pierwsze przymrozki.

Z moich obserwacji wynika, że bubblegum kwitnie najobficiej.
Miałam też paradise i fuchsia, te kwitły ładnie, ale nie tak jak bubblegum.
An_na 19:53, 17 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Ja właśnie zamówiłam już u nich przez stronę

Tym razem poszłam w inny kolor - Mini Vista Blue.
Na miejscu mam nadzieję dostać na miejscu białe Snowdrif.

Kusi mnie ta Mini Vista Blue, na rabatę do seslerii.
An_na 19:57, 17 sty 2024

Teraz mam stresa... Czuję się odpowiedzialna za jakość sadzonek
Chyba napiszę do sprzedającego supertunie, że ma się postarać
Rojodziejowa 20:04, 17 sty 2024

Część chcę dać też w grunt

Mowa była o beegarden, ale sadzoneczki przychodzą w takich 6ciopakach. Nie są duże. W komentarzach do innych aukcji widziałam, że bywają sprzedawcy z większymi, a niewiele droższymi.
Patrycja_KG_Lu 20:10, 17 sty 2024

Była też rozmowa w zeszłym roku, że zdjęcia i kolory oraz układ sklepu jest bardzo podobny do tego Katarzyny B. co prowadzi podcast o ogrodnictwie. U niej właśnie są szkolenia oraz w sezonie są dni otwarte na sprzedaż sadzonek. Pomyslałam, że może to właśnie o nich chodziło.
Rojodziejowa 20:13, 17 sty 2024

Tak, oni dostarczali również te supertunie Kasi
An_na 20:19, 17 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Część chcę dać też w grunt

Mowa była o beegarden, ale sadzoneczki przychodzą w takich 6ciopakach. Nie są duże. W komentarzach do innych aukcji widziałam, że bywają sprzedawcy z większymi, a niewiele droższymi.

Dziękuję świta mi, że coś od nich kupowałam, kojarzę logo z pszczółką
MartaCho 07:50, 18 sty 2024

Tak, tak, to ten z pszczółką właśnie
TAR 15:43, 18 sty 2024

Ania a u was jeszcze snieg lezy? U nas moze w marcu stopnieje. Mam poukladany warstwami lod na to snieg, potem znowu pokrywa z lodu i dosypany swiezy puch sprzed kilku dni.
A wczoraj zauwazylam ze mojego Judaszowca Rising Sun bryła lodu z dachu trafila. Cala galaz taka najgrubsza odłamana od pnia. A tak patrzylam przy sadzeniu czy mu cos grozi. Wydawal sie bezpieczny. Fajna miejscowka po 3 nieudanych, rosl mi super. I co teraz zrobic, Jakis szkielet ochronny na zime kombinowac czy szukac kolejnej miejscowki?

Ale wrzucilam do koszyka judaszka Yellow Beauty i tak sie waham czy kupowac. I kolejny wor karmy dla ptakow pora zamowic, bo pożarły wszystko.
An_na 21:23, 21 sty 2024

TAR napisał(a)
Ania a u was jeszcze snieg lezy? U nas moze w marcu stopnieje. Mam poukladany warstwami lod na to snieg, potem znowu pokrywa z lodu i dosypany swiezy puch sprzed kilku dni.
A wczoraj zauwazylam ze mojego Judaszowca Rising Sun bryła lodu z dachu trafila. Cala galaz taka najgrubsza odłamana od pnia. A tak patrzylam przy sadzeniu czy mu cos grozi. Wydawal sie bezpieczny. Fajna miejscowka po 3 nieudanych, rosl mi super. I co teraz zrobic, Jakis szkielet ochronny na zime kombinowac czy szukac kolejnej miejscowki?

Ale wrzucilam do koszyka judaszka Yellow Beauty i tak sie waham czy kupowac. I kolejny wor karmy dla ptakow pora zamowic, bo pożarły wszystko.

Cześć Tarciu
Śniegu u mnie już nie ma, a jak pisałaś, to były resztki, w piątek trochę napadało, w sobotę stopniało i już nic białego mi nie leży.
Leżę za to ja plackiem cały weekend. Jakiś wirus mnie położył, ale już powoli się podnoszę

Bardzo mnie zasmuciła Twoja wiadomość o połamanym judaszowcu. Może lepiej szukać nowej miejscówki, albo chociaż trochę odsunąć z zasięgu tego co leci z dachu? Trudne dylematy, skoro ładnie tam rósł.
U mnie też sporo roślin w koszykach
Chciałam zobaczyć tego Twojego z koszyka, ale wyświetla mi Tylko Melon Beauty.

U mnie ptaszki też urzędują, co bardzo mnie cieszy.
Są głównie wróble i sikorki, czasami widzę rudzika, raz chyba kosa i raz był taki jeden, którego wszystkie się bały, ale nie umiem go zidentyfikować. Zdjęcie słabe ale może Wam się uda