Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

LIDKA 22:38, 05 mar 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
LIDKA - ja nie jestem różaną fanką. Robiłam notatki na telefonie z ciekawych roślin z programu Maja w ogrodzie i wyobraź sobie, że też ją zapisałam mimo powyższego.

Bo ona ma to "coś".
An_na 13:49, 06 mar 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
LIDKA - ja nie jestem różaną fanką. Robiłam notatki na telefonie z ciekawych roślin z programu Maja w ogrodzie i wyobraź sobie, że też ją zapisałam mimo powyższego.

A widzisz jak to jest z tymi różami. Ja też ich nie chciałam za bardzo a wczoraj Artemis trafiła do koszyka
Ale jeszcze się waham
An_na 16:43, 06 mar 2023

Dziewczyny,
mam zakopanego w ziemi mauzera do zbierania wody, na nim jest około 25 cm ziemi. Czy hosty dadzą na tym radę rosnąć? Nie mogę znaleźć informacji jakie maja głębokie korzenie.
A jeśli nie dadzą rady to co mogłabym tam posadzić?
Słońce rano i wieczorem. Większość dnia cień
Judith 17:16, 06 mar 2023

Ciężka sprawa. Hosty lubią mieć wilgoć, a w tym miejscu może być o nią trudno. Mam podobna sytuacje z szambem, przy czym u mnie warstwa ziemi jest jeszcze cieńsza. Z doświadczenia wiem, ze dobrze rosną tu jednoroczne - tytoń ozdobny (uwaga! - strasznie suę rozsiewa), kosmosy, bratki.
Kordina 17:38, 06 mar 2023

Moim zdaniem hosty sobie poradzą, one wbrew pozorom są dosyć żelazne, u mnie rosły w kiepskiej ziemi poremontowej zasilane tylko obornikiem w granulkach i rogowym.
W zeszłym roku zakupiłam suchodrzew chiński, ładny krzaczorek, doskonale przetrwał zimę nie okryty. Dobrze znosi suszę
An_na 18:12, 10 mar 2023

Uprzejmie donoszę,
że w B. są hortensje bukietowe silver dollar i pink diamond po 11.99
magnolia Susan i jeszcze jedna odmiana( nie pamiętam jaka) po 13.99
Kamelie po 10.99
Róże po 9.99
Krzewy owocowe po 8.99
Drzewka owocowe po 17.99
W ofercie napisane, że tylko w wybranych sklepach ale to chyba chodzi o drzewka.
A ja głupia kupiłam tylko jedną różę, już żałuję, że nie wzięłam Susan
anuska2507 21:06, 10 mar 2023

Moje kupione rok temu Silver dollar z B nimi nie są. Okazały się jakąś limonkową odmianą, dziewczyny zidentyfikowały jako Little Lime albo Mojito. Kupiłam też jedną Pink Diamond dla mamy, ale nie pamiętam, czy i jak kwitła. W tym roku się przyjrzę. Więc jeśli komuś zależy na konkretnych odmianach, to może się rozczarować, bo niestety jest chyba podobnie jak z tulipanami
Klon palmowy z B. też mam w pomylonej odmianie
An_na 21:37, 10 mar 2023

Ja w ubiegłym roku kupiłam 3 silver dollar w B. A potem dokupiłam 2 w sklepie internetowym. Wszystkie wyglądały tak samo na moje niewprawne oko. Zobaczymy jak będzie w tym roku i czy to faktycznie silver
An_na 21:42, 10 mar 2023

Przyjechała dziś pashmina i pomponella. Dostałam info, że są w paczkomacie około południa, temperatura blisko 0, im bliżej do wieczora tym zimniej a ja w pracy do późna. Bałam się, że zmarzną ale ma się te sąsiadki
Jeden telefon i różyczki odebrane i przechowane
Teraz w ciemne i chłodne i czekam na pogodę umożliwiająca sadzenie
anuska2507 22:27, 10 mar 2023

Wiadomo, jest szansa, że nie wszystko pomylone. Drugi klon, kupiony razem z moim, też wygląda na zgodny. Oba miały etykietę Going Green, ale jeden ma zielone pędy i liście, a drugi czerwone pędy i pomarańczowe liście ja tylko przestrzegam, żeby się za bardzo nie nastawiać, bo ryzyko pomyłki jest duże