Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 18:50, 12 lut 2024

Tak, będę kupować jako mały krzew, cięcie kosztów niestety. Czyli ten gatunek co myślałem, bezodmianowy
Anda 18:54, 12 lut 2024

O ile się nie mylę to lamarckii zawsze jest bezodmianowa. Robin Hill to arborea, Ballerina to laevis, Obelisk to alnifolia

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Marcin89 19:08, 12 lut 2024

Jeszcze jest znana Ś. olcholistna Smoky. Ale to sadownicza odmiana

Edit:
Wiedza imponująca
Rojodziejowa 19:19, 12 lut 2024

U Danusi ostatnio na rolce o wielopniowych była piękna parocja
https://www.instagram.com/reel/C3HglLzoqi2/?igsh=OHAwZTBzeXdzNmtj
Anda 19:24, 12 lut 2024

Smoky też można wyprowadzić na wielopniową, ale o ile się nie mylę, jest trochę mniejsza i nie ma tak ładnego pokroju. Ma za to trochę większe owoce Marcin, pracuję w szkółce ogrodniczej

Parocje są cudne, ale bezodmianowe rosną duże, jednak powoli. Danusia ma fantastyczne parocje u siebie.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 20:19, 12 lut 2024

Szałwia Caradonna po drugim cięciu już nie zachwyca jak w pierwszym kwitnieniu.
Kwiat jest cienki, rzadki i lubi się pokładać cały krzak

Parocja boska i rośnie powoli
Śś dużo szybciej
Marcin89 20:22, 12 lut 2024

O nie nie nie. Ja już się nastawiłem na śś xd

W ogóle jakby dać drugą śś po stronie brata i na środku białą magnolię to mamy taki biały kwitnący zestaw Można dodać białych tulipanów.
Anda 20:22, 12 lut 2024

Właśnie, tak jak Wiola pisze. U mnie Caradonna się co prawda nie pokłada, ale drugie kwitnienie gorsze od pierwszego. Lepsza jest szałwia Amethyst, ale różowa.
Marcin89 21:09, 12 lut 2024

Wiola, turzyca Morrowa Variegata, czy turzyca ptasie łapki Variegata? Jest taki bałagan w nazwach i zdjęciach. Tak samo wyglądające trawy, a różne nazwy... Można się pogubić

Anda, cały czas myślę o krwawniku pospolitym lub szałwii kolejnej, ale różowej. Niektóre szkółki podają Amethyst jako niebiesko-fioletową. Ale raczej ucieka w róż, co mi pasuje

Nie wiedziałem, że pracujesz w szkółce. Myślałem, że projektujesz ogrody.
Angelika95 21:11, 12 lut 2024

A ja mam szałwię omszoną wysianą przeze mnie z nasion, więc nie wiem co to za odmiana, bo na opakowaniu było tylko 'Szałwia omszona' i jest rewelacyjna. Drugie kwitnienie też jest zachwycające. Z tym że jak wysiejesz w tym roku to najpewniej zakwitnie dopiero w następnym. Mogę Ci wysłać zdjęcie opakowania, chyba że nie chce Ci się w to bawić, ale szałwia ładnie wschodzi